sorteer lijst:  alfabetisch  |  willekeurig •

Ingeborg Koopmans
Veiligheid en recht
'Ik ben zeer tevreden over de presentatie ‘Gedragsverandering door straffen' door Ingeborg Koopmans tijdens de Ground Safety Awareness dag voor de medewerkers van onze vliegbasis. Ik heb alleen positieve reacties gehoord'.
Majoor H.J. (Herman) van der Zwart - Hoofd SB&IT – vliegbasis Volkel.
'De lezing van Ingeborg Koopmans over veiligheid mobiele telefoon op de werkplek is door het enthousiaste publiek gewaardeerd met het cijfer 9.1! Ze heeft de deelnemende organisaties aan de Contractorsdag van Monet aan het denken gezet. Men vond haar 'een inspirerend, goede en geweldige spreker, met een super-verhaal (dit snapt iedereen!) en een krachtige scherpe boodschap met humor'. Dank hiervoor!'
Ruud Glijnis - SHE Manager T-Mobile en voorzitter werkgroep VGM Vereniging Monet
Funda Müjde
Creatief en veelzijdig
'Funda Müjde heeft een adequate rol gespeeld als dagvoorzitter en als 'ouder/actrice' tijdens het stadsdebat in de onderwijsweek. Ze kon met iedereen, van pedagogische medewerker, wetenschapper tot wethouder het gesprek aan. De ouder die Funda speelde liet zij heel mooi overvloeien in de voorzittersrol. We kijken dan ook terug op een goed inhoudelijke en persoonlijke avond. Ook het voorbereidingsgesprek van tevoren was zeer waardevol. Voor herhaling vatbaar'.
Monique de Bos - projectteam Nationale Onderwijsstad Dordrecht
'We kijken terug op een bijzondere avond met Funda over haar relatie/ervaring met haar mantelzorgers. De mantelzorgers waren zichtbaar geraakt en hebben achteraf nog mooie reacties gegeven. We hebben haar openheid als hartverwarmend ervaren en hopen haar zeker in te de toekomst nog eens terug te mogen vragen voor één van onze café's'.
Lex van der Westen - consulent mantelzorgsteunpunt 'De Groene Mantel'
Karsu Dönmez
Carrièremotivatie
"Dit is wereldmuziek 2.0: geen geschiedenisles of rigide respect voor hokjes, maar een vrolijke clash van culturen, ideeën en stijlen. Het past perfect bij haar persoonlijkheid. Bruggenbouwer is een te zwak woord, Karsu ziet het water niet eens." 4****
Het Parool , 10 februari 2017
Rémi van der Elzen
Presentator & filosoof
'Rémi leidde een bijeenkomst met gemeenten over inwonerkracht. Rémi is grappig en scherp, een beetje stoer. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het slagen van de bijeenkomst. Rémi vraagt door, houdt je een spiegel voor waar je soms een beetje van schrikt, maar die uiteindelijk leidt tot verdieping. Ze is professioneel, heeft een goed gevoel voor humor, en ontziet ook zichzelf niet'.
Marjon Breed - Consultancy Bureau Radar
'Wij hebben Remi ervaren als een vakvrouw met flair. Ze voelt de inhoud goed aan en is in staat om gevoelige en zware vragen met lichtheid en gevoel voor humor te brengen.'
Petra Wolters - SBWU, nieuwjaarscongres 2014
Katja Staartjes
Bergbeklimmer/teamwork
'Inhoudelijk, deskundig en zeer meeslepend neemt Katja je mee op reis. Je ervaart mee hoe je omgaat met doelen, leiderschap en stressvolle momenten. Katja's wijze van teambuilden is uniek, mede door haar bevlogen benadering'.
Carina Benninga - directeur Bureau Benninga, voormalig tophockeyer
'Wat een topprestatie! Katja Staartjes sprak op de Telengy Themadag 'De Klik' over ketensamenwerking. Dat was grandioos! Ruim 100 beslissers van gemeenten hebben ademloos zitten luisteren naar het verhaal van Katja. En niet voor niets. Want zij vertelt een heel vloeiend verhaal met prachtige beelden. Ze is in staat om het publiek het idee te geven dat ze zelf voor de uitdaging van het beklimmen van de berg staan. Dit in combinatie met herkenbare metaforen zorgde ervoor dat Katja letterlijk en figuurlijk een topprestatie heeft geleverd'.
Aafko Bergenhenegouwen - directeur Telengy VROM, Telengy Themadag 'De Klik'
Joke Hermsen
Filosofe
‘De speech van Joke voor het Cultuur College netwerk over de rol die de kunst en cultuur speelt in het samen bouwen van een school van de toekomst viel erg goed. Ze in staat is om gedurende haar lezing ons de tijd te doen vergeten waardoor ze zowel in vorm als inhoud haar verhaal kracht bijzet'.
Suzan Lutke - Cultuur College, Cultuur College Netwerk
'Onze samenwerking met Kim Coppes als dagvoorzitter en Joke Hermsen als spreker tijdens de jaarlijkse Business Meets Rabo is heel prettig verlopen. De avond was erg succesvol en werd goed gewaardeerd door de bezoekers.'
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde, Business Meets Rabo
'Joke Hermsen hield tijdens een feestelijk afscheid van ons afdelingshoofd een mooi inhoudelijk tot denken zettend betoog. Enthousiaste reacties op haar wijze woorden, ook door degene die afscheid nam.'
Mari-An Gerits - adviseur Kwaliteitsinstituur Nederlandse Gemeenten (KING), Afscheid afdelingshoofd
'Wij zijn zeer blij met het optreden van Joke Hermsen tijdens de start van de Planetree Conferentie 2015 met als thema Vertrouwen. Haar keynote over Chronos en Kairos heeft het publiek en ons aan het denken gezet en sloot goed aan bij de huidige uitdagingen in de zorg, maar ook bij ieders privéleven. De deelnemers gaven haar na afloop gemiddeld een 8, een hoog cijfer dus!'
Marita Bossers-Nabben en team - Planetree Nederland, Planetree Conferentie 2015
We hadden een erg mooie Watoudag met Joke Hermsen. Toen ik na de voordracht op het parcours van ons kunstenfestival mijn controlerondje deed, hoorde ik regelmatig nog mensen verder discussiëren over de onderwerpen die ze aanhaalde. Dat kan alleen maar positief zijn!
Liesbet Daeninck - Kunst / Kunstenfestival Watou Schore West-Vlaanderen
Tijdens ons event over de zakelijke kansen van de circulaire economie gaf Joke Hermsen een filosofische kijk op het begrip tijd in relatie tot de transitiein onze samenleving. Ze vertelde over Chronos, de rationele en lineaire tijd; Kairos, de tijd van reflectie en focus; en de circulaire tijd, waar 'Kairostijd' voor nodig is. Haar bijdrage was een verrassende keuze bij het thema van het event en een schot in de roos. We hebben steengoede reacties gehad op haar performance.
Martje Fraaije - Rabobank Nederland
Kim Coppes
Dagvoorzitter
Kim Coppes was als gespreksleider sprankelend, snel, scherp maar niet te scherp, prettig en energie. Ze trad op tijdens de conferentie ‘De beweegkracht van sport en cultuur’ tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag.
Juul van Rijn - LKCA
Shaktie Rambaran Mishre
Toezicht, vertrouwen en integriteit
'Shaktie heeft me geboeid en geïnspireerd. Geregeld gebruik ik haar voorbeelden en wijsheden over hoe wij ons gedragen. Ik hoorde haar spreken over ‘cultuur en gedrag' tijdens een event georganiseerd door o.a. NCD, NationaalRegister en VTW. 'Shaktie toont aan hoe ondoordacht we ons vaak gedragen. Daarnaast geeft ze heldere handvaten om aan gedragsverandering te werken. Shaktie, zelf commissaris, geeft je stof tot denken. Ze is deskundig, confronterend met een dosis humor. Een aanrader als je als leidinggevende, bestuurder of toezichthouder met cultuur, gedrag of ethiek en integriteit aan de gang gaat'.
Lizzy Doorewaard - Docent Governance, Meervoudig commissaris en accrediteur van bestuurders
'Shaktie presenteerde een masterclass op de Nationale dag voor Commissarissen en Toezichthouders in maart 2017. Ze heeft een aanstekelijke stijl van presenteren, lardeert dit met sterke voorbeelden en creëert impact. Ze is enthousiast, snel, duidelijk en interactief. Wat zij presenteert blijft hangen. Zij gaat het gesprek niet uit de weg, stimuleert dit eerder. Ze kan confronterend zijn. Het is volstrekt helder dat zij spreekt van uit een zeer brede ervaring op hoog niveau.'
Floris Recourt - Executive Search
'Als marketingbureau organiseerden we een event voor BDO bij Tesla met als thema Disruptie. Shaktie sprak vanuit haar rol als commissaris over dit onderwerp voor een groep van 50 collega-commissarissen en toezichthouders. Het bleek een schot in de roos! Met rake voorbeelden, ervaringen en adviezen nam ze haar toehoorders in een vlotte bijdrage mee in haar visie op dit actuele thema. Met als resultaat veel complimenten van gasten die echt iets geleerd hadden. Kortom, Shaktie is een spreekster met power en inhoud die we van harte kunnen aanbevelen!'
Arjan Rattink - Directeur RVS Marketing
Maria Genova
Schrijver/vrouwenhandel/privacy
‘Maria Genova gaf na een lange dag voor de deelnemers aan onze klantendag een energieke speech, waarin de privacyboodschap goed overkwam. Ze betrok de mensen erbij met haar soms confronterende vragen en conclusies, waardoor iedereen alert was. Een geslaagde afsluiting van een – door de temperatuur - warme dag waarin ook privacy en security een grote rol speelden'.
Sten Beernink - Senior Manager Business Development, Infotheek Groep
Karin van den Boogaert
Presentatie
Voor de opening van een parkeergarage in Zevenaar zocht ik een vrouwelijke dagvoorzitter. Ik zette mijn vraag uit bij ZijSpreekt. Binnen de kortste keren kreeg ik de CV van Karin van den Boogaert toegestuurd, o.a. werkzaam voor de Wereldomroep en Omroep Gelderland. Een goede match! Mijn opdrachtgever en ik waren erg tevreden over Karin. Ze was inhoudelijk goed voorbereid en ging flexibel om met laatste wijzigingen in het programma.
Jacqueline Renders - senior communicatieadviseur bij Beck Communicatie B.V.
Ellen van Dalen
Dagvoorzitter en trainer creatief denken
"Ik was niet alleen tevreden, maar zeer onder de indruk! Alleen al in het voorafgaand proces waarbij jullie geweldige plannen deelden en het creatieve denken goed bleek te matchen bij onze visie van de Saxion Majlis. Zeker ook tijdens de sessie, waarbij we loskwamen van en daadwerkelijk tot output kwamen in de brainstorm."
Sanne Wassink - Saxion Hogeschool
Angela van Bebber
Transseksueel: Blijf altijd jezelf
'Het was een heel goede keuze om jou uit te nodigen en om met onze studenten 'out of the box' te gaan denken: overigens iets wat ze gewoon zijn omdat ze met allerlei mensen dienen om te gaan in hun praktijk als therapeut. Jij hebt hen bemoedigd, aangemoedigd en uitgedaagd vanuit jouw kerngedachte "Alles mag er zijn!" En dat hebben we echt die avond mogen ervaren. Grandioos, kwetsbaar en zelfonthullend wat anderen uitdaagden om ook dieper naar zichzelf te kijken.'
Loek Knippels - Sociaal-pedagoog/directeur van Loek Knippels Academie
Naema Tahir
Moslims, integratie, zelfbeschikking
‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma's verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.'
Inge van Ooijen - Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland
Marjan Haselhoff
Zelfverantwoordelijke teams
Ik was gisteren op een bijeenkomst van de linkedingroep 'talentvolle vrouwen' en daar was me toch een leuke spreekster! Marjan Haselhoff, auteur van het boek 'Hoe krijgen ze me zo gek?' Het ging over leiderschap. Ik loop al een tijdje mee in het wereldje en moet zeggen dat ik echt onder de indruk was van haar manier van presenteren én haar boodschap. Het was ook echt doodstil op sommige momenten. Op andere momenten was er leuk geroezemoes bij het maken van opdrachten.
Marina van de Wal - spreekster en expert op het gebied van opvoedkundige vragen
Katinka Baehr
Dagvoorzitter/gespreksleider
We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. Katinka Baehr leidde de middag als dagvoorzitter prima en zorgde voor een degelijke en adequate aanpak (foto). Wat mij betreft tot de volgende keer.
Pieter de Vente - CNV
Willemijn van Dommelen
Burn-out en depressie
"Willemijn is een geboren spreekster. Ze is ontwapenend, grappig, mooi om naar te kijken. Ze sleept je mee in haar persoonlijk verhaal, waarin ze de moed heeft om zich kwetsbaar te tonen. Haar lezing was een zeer intieme ervaring."
Veerle Dobbelaere
Petra Stienen
Arabische wereld
'De aanwezigheid van Petra Stienen en haar spontane, innemende en prikkelende optreden als moderator/gespreksleider tijdens de Ketenconferentie Asielzoekers van de gemeente Den Helder was van doorslaggevende betekenis voor onze bijeenkomst. We hebben alleen maar positieve reacties gehad'.
Charl Mica - beleidsadviseur, team OWS, gemeente Den Helder., Ketenconferentie Asielzoekers
'We kijken terug op een succesvolle dag, mede door het geweldige voorzitterschap van Petra Stienen (foto). Haar stijl, charme en kennis van zaken hebben gezorgd voor de juiste sfeer en niveau van de discussies en is daardoor van grote toegevoegde waarde geweest voor de conferentie en iedereen die hierbij aanwezig was. Voor herhaling vatbaar!
Anna Gouwenberg - secretaris Knowledge Platform Security & Rule of Law
'We kijken terug op een geslaagde conferentie Onderwijs op Maat voor Nieuwkomers in het VO. We bedanken Petra Stienen voor de manier waarop zij de dag heeft geleid. Naast de invulling die zij eraan gaf is haar opening en afsluiting als goed tot zeer goed beoordeeld.'
Dionne Zeldenrijk - beleidsadviseur VO-Raad, Conferentie VO
Karen van Riel
Meer verkopen
‘De presentatie over ‘jezelf en je bedrijf succesvol op de kaart zetten’ door Karen van Riel tijdens onze netwerk lunch voor vrouwen is als zeer positief en inspirerend ervaren. De dames waren enthousiast. Wij kijken terug op een geslaagde dag’.
Helen Kijftenbelt - Landgoed de Uitkijk
Vera Dalm
Dagvoorzitter Duurzaamheid
'En Marga van ZijSpreekt had gelijk: ‘Je krijg echt geen spijt als je Vera boekt voor deze bijeenkomst’!
Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.
‘Wij kijken terug op een geslaagd evenement mbt ‘de duurzame boodschap’ waarvoor Vera Dalm een inspirerende inbreng leverde. Haar bijdrage, die goed aansloot op het doel van de bijeenkomst, hebben we als bijzonder waardevol ervaren ‘.
Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.
Aglaia Bouma
Privacy, angst en insecten
'Niets te verbergen is echt een aanrader voor alle burgers die hun privay achteloos te grabbel gooien en zeker ook voor die mensen die de komende jaren beslissisingen moeten nemen over de staat van onze rechtstaat en de relatie overheid-burger!'.
Linda Voortman - Tweede Kamerlid GroenLinks
Ria van Dinteren
Brein-leren-leiderschap
'Ik heb genoten van Ria's presentatie. Het was erg geslaagd! Ik heb alleen maar goede feedback gekregen op haar inbreng. Het is voor herhaling vatbaar en smaakt naar meer. Interessant thema: de werking van hersenen en het "primen" van gedachten'.
Ing Dagmar Spee - projectmanager Rijksgebouwendienst
Brenda Ott
Kwetsbare ouderen en levenseinde
Brenda trad op als dagvoorzitter op de door ons georganiseerde themadag over ouderenzorg. Zij wist deze met haar uitgebreide kennis, enthousiasme en vaardigheden om mensen met elkaar te laten communiceren, tot een zeer geslaagde dag te maken
Carin Bonekamp
Brenda praat over kwetsbare ouderen met respect en het hart op de goede plaats. Ze heeft een duidelijke visie op het bespreekbaar maken van de laatste levensfase bij patiënten. Haar gedreven, enthousiaste optreden op ons landelijk symposium van het Witte Kruis werkte enorm aanstekelijk.
Harriette Haalstra - Ambulance-verpleegkundige
Pascale Bruinen
Voormalig Officier van Justitie / Auteur
"Geraakt door het verhaal van Pascale Bruinen op de conferentie 'Planetree' voor mensgerichte zorg. Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden."
Danielle Braun - Corporate Antropoloog, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur.
Dymphina Jooren
Voeding en gedrag
"Vol energie en in klare taal vertelt Dymphina over 'hoe zorg je er weer voor dat je voldoende gelukshormonen aanmaakt en op de juiste manier gebruikt'. Op een hele praktische manier leert ze je kennismaken hoe onze hersenen werken, maar ook vooral welk gedrag wij op de werking hiervan hebben. Ze houdt een spiegel voor. Ze spreekt uit eigen ervaring en haar verhaal staat symbool voor vele van ons. Een inspirerende spreker vol passie en humor."
Jaoualia Ouazizi - hoofdtrainer bij Buzinezzclub
Else-Marie van den Eerenbeemt
Familieverhoudingen
'De gasten waren erg onder de indruk van Else-Marie en een aantal vond het ook wel een ‘gewaagde zet', om een onderwerp als familierelaties op het menu te zetten. Het maakte veel los en er is nog lang over nagepraat tijdens het geslaagde event. Ook de samenwerking met ZijSpreekt heb ik als prettig ervaren!'
Willeke Kremer - eigenaar VitalSmarts Benelux
Marga Miltenburg
Dagvoorzitter/gespreksleider
'Marga Miltenburg droeg in belangrijke mate bij aan het welslagen van het Christelijk-Sociaal Congres. Goed voorbereid leidde zij de congresdeelnemers op vriendelijke en besliste wijze door het programma en leidde met betrokkenheid en inlevingsvermogen de gesprekken met de vertegenwoordig(st)ers van verschillende maatschappelijke organisaties. Kortom: je kan Marga gerust vragen.'
Wim Eikelboom - secretaris Christelijk-Sociaal Congres
De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo
De samenwerking met ZijSpreekt, wat betreft de inzet van Kirsten van den Hul als dagvoorzitter van onze Zomerexpo, is vanaf de start prettig verlopen. We hebben vooraf met Marga Miltenburg goed kunnen overleggen over wat we konden en wilden bereiken. Graag tot een volgende gelegenheid.
Carlien Oudes - Art Worlds, organisator van zomerexpo.nl
Elma Drayer
Journalist
Naast als gids door het afwisselende programma te laveren, heeft Elma als gespreksleider het gemêleerde actieve publiek en de door de wol geverfde sprekers kunnen inspireren met haar kennis en leiderschap. Elma heeft op een prettige manier sturing gegeven aan de discussies. Wij kijken terug op een plezierige samenwerking en succesvol verlopen symposium.
Peter Spijker/Elise Oosterhof - Profactys
ZIJSPREEKT NIEUWSBRIEF

Nieuwe website ZijSpreekt in nieuwsbrief november 2017 (No. 96)
Nieuwe website ZijSpreekt; #MeToo-discussie; Erkenning voor archief Aletta Jacobs; Gemengde teams Volvo Ocean Race; Samenwerking omroepen voor meer diversiteit; Prijs voor Minka Nijhuis; Janna Rijpma schrijft Wijngids voor vrouwen; Minchenu Maduro en haar werk met de top 600 criminele jongeren; In de media en veel meer in de 96ste nieuwsbrief van ZijSpreekt.   |  Lees hier de nieuwsbrief »

Geïnteresseerd? Meld je direct aan via het contactformulier.

meer nieuwsbrieven »

ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Veertien Vrouw in de Media Awards zijn in 2017 uitgereikt aan deskundige vrouwen voor hun professionele optredens in de lokale en landelijke media. Bekijk de impressie van de overhandiging door Janneke van Heugten, mediaplatform VIDM en Marga Miltenburg ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.