sorteer lijst:  alfabetisch  |  willekeurig •

Sandra Rottenberg
Dagvoorzitter
Sandra brengt vaart in een bijeenkomst, zorgt voor humor, creëert een sfeer waardoor mensen hun mond open durven te doen, stelt stevige vragen waardoor ze sprekers uit hun tent lokt, kan goed improviseren en houdt zich aan de tijden’.
Annemarie van Oorschot - Communicatiemanager VNO-NCW West Vrouwennetwerk
‘Sandra brengt vaart in een bijeenkomst, zorgt voor humor, creëert een sfeer waardoor mensen hun mond open durven te doen, stelt stevige vragen waardoor ze sprekers uit hun tent lokt, kan goed improviseren en houdt zich aan de tijden'
Annemarie van Oorschot - communicatiemanager VNO-NCW West Vrouwennetwerk
Femke Wolthuis
Ludiek dagvoorzitterschap
'Werken met Femke is een feestje. Vanaf het eerste contact weet je : dit komt goed. In het voortraject creatief, meedenkend en adviserend. En op het podium een vakvrouw die de vaart er in houdt, met humor en flair en met een goed gevoel voor timing de gasten interviewt. Femke bezit de gave om de zaal binnen 5 minuten 'in de juiste stand te zetten'. En dat komt zeker niet in de laatste plaats door de muzikale input van pianist Eric. Het is vooral het geoliede samenspel met Femke en zijn talent om muzikaal te kunnen improviseren waar het kan en past, dat bijdraagt aan een fris, vlot en verrassend programma'.
Jant van Dijk - Congresbureau Friesland tgv van opening Dairy Campus
Janneke van der Meulen
Dieet van de toekomst
'Janneke heeft een springlevend helder en overtuigend verhaal! 'De kool en de geit sparen' is aan haar niet besteed hoewel ze voor beiden een zwak heeft, weet ik. Ze beschikt over een enorme dosis feitenkennis en is zelf het vitale bewijs van haar verhaal'.
Jaap Korteweg - 9e generatie boer, CEO De Vegetarische Slager
Makheni Zonneveld (NL)
Facilitator | Verteller
‘We kijken terug op een succesvolle Zuid-Afrika-dag, met enthousiaste reacties op de presentatie van Makheni Zonneveld over het dagelijks leven in Zuid-Afrika. Haar positiviteit, inzet en dansles blijven ons bij’.
Cynthia Nuijen - Sawadee Reizen
Carolien Roelants
Midden-Oosten
‘In Kulturhus Holten hebben we mogen genieten van een goed doorwrocht verhaal over “De Arabische lente “ door Carolien Roelants. Iedereen was erg tevreden over de inhoud en de vertoonde beelden. Een zeer geslaagde avond'.
Hans Gnodde en Adriaan Mazel - Organisatoren lezingencyclus Kulturhus Holten
Jessica Lutz
Leiderschap vanuit jezelf
Jessica Lutz is in staat subtiele vastgeroeste denk- en handelingspatronen te onderkennen en de onderhuids gevoelde noodzaak tot verandering daarvan te vertalen in een helder en overtuigend betoog. Door haar ruime ervaring als correspondent in Turkije en omstreken kent zij als geen ander de neiging van vrouwen zich zelf klein te maken zonder dat ze zich dat bewust zijn. Jessica helpt vrouwen de onderbewuste patronen te herkennen en te beginnen sturen, en los te laten wat hen klein houdt.
Lily Sprangers - directeur van het Turkije Instituut
Marjan Haselhoff
Zelfverantwoordelijke teams
Ik was gisteren op een bijeenkomst van de linkedingroep 'talentvolle vrouwen' en daar was me toch een leuke spreekster! Marjan Haselhoff, auteur van het boek 'Hoe krijgen ze me zo gek?' Het ging over leiderschap. Ik loop al een tijdje mee in het wereldje en moet zeggen dat ik echt onder de indruk was van haar manier van presenteren én haar boodschap. Het was ook echt doodstil op sommige momenten. Op andere momenten was er leuk geroezemoes bij het maken van opdrachten.
Marina van de Wal - spreekster en expert op het gebied van opvoedkundige vragen
Rémi van der Elzen
Presentator & filosoof
'Rémi leidde een bijeenkomst met gemeenten over inwonerkracht. Rémi is grappig en scherp, een beetje stoer. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het slagen van de bijeenkomst. Rémi vraagt door, houdt je een spiegel voor waar je soms een beetje van schrikt, maar die uiteindelijk leidt tot verdieping. Ze is professioneel, heeft een goed gevoel voor humor, en ontziet ook zichzelf niet'.
Marjon Breed - Consultancy Bureau Radar
'Wij hebben Remi ervaren als een vakvrouw met flair. Ze voelt de inhoud goed aan en is in staat om gevoelige en zware vragen met lichtheid en gevoel voor humor te brengen.'
Petra Wolters - SBWU, nieuwjaarscongres 2014
Esther van Rijswijk
Debatleider/Econoom
We zijn dik tevreden over de inzet van Esther van Rijswijk tijdens onze Actualiteitendagen. Haar professionele presentatie als dagvoorzitter paste uitstekend.
Geert-Jan Dümmer - Involon BV
Leontine van Hooft
Ubuntu
‘De bijeenkomst op 4 februari 2013 met Leontine was een zeer inspirerende avond. Het thema “De kracht van Afrikaans denken” heeft veel in gang gezet dankzij haar voordracht'
Titus Hoedemaker - college van bestuur ATO-scholenkring
Janneke Juffermans
Internationale samenwerking
"We kijken terug op een goed verlopen seminar in Zuid-Afrika met een ontwapenende Janneke Juffermans als dagvoorzitter/gespreksleider. Zij wist zowel de Afrikaanse als de Europese deelnemers met elkaar te verbinden en het lastige thema ‘Wildlife crime' bespreekbaar te maken."
Andro Vos - programmamanager Africa Nederlands Forensisch Instituut.
Marije Balt
Afrika & vredesopbouw
We kijken tevreden terug op een geslaagd jubileum-evenement, mede dankzij de rol van Marije Balt. Ze heeft zich goed voorbereid en ook haar inbreng geleverd t.a.v. het formuleren en selecteren van een aantal stellingen. Ze toonde zich zeer betrokken en was goed op de hoogte van het thema en recente ontwikkelingen. Zij bewaakte de tijd uitermate goed en ging creatief om met het opvullen van tijd als sprekers eerder klaar waren dan verwacht. We zijn dus zeer tevreden over haar optreden als dagvoorzitter.
Gabrielle ten Bokkel Huinink-Reichwein - Team lead communications PUM
Petra Stienen
Arabische wereld
'De aanwezigheid van Petra Stienen en haar spontane, innemende en prikkelende optreden als moderator/gespreksleider tijdens de Ketenconferentie Asielzoekers van de gemeente Den Helder was van doorslaggevende betekenis voor onze bijeenkomst. We hebben alleen maar positieve reacties gehad'.
Charl Mica - beleidsadviseur, team OWS, gemeente Den Helder., Ketenconferentie Asielzoekers
'We kijken terug op een succesvolle dag, mede door het geweldige voorzitterschap van Petra Stienen (foto). Haar stijl, charme en kennis van zaken hebben gezorgd voor de juiste sfeer en niveau van de discussies en is daardoor van grote toegevoegde waarde geweest voor de conferentie en iedereen die hierbij aanwezig was. Voor herhaling vatbaar!
Anna Gouwenberg - secretaris Knowledge Platform Security & Rule of Law
'We kijken terug op een geslaagde conferentie Onderwijs op Maat voor Nieuwkomers in het VO. We bedanken Petra Stienen voor de manier waarop zij de dag heeft geleid. Naast de invulling die zij eraan gaf is haar opening en afsluiting als goed tot zeer goed beoordeeld.'
Dionne Zeldenrijk - beleidsadviseur VO-Raad, Conferentie VO
Else-Marie van den Eerenbeemt
Familieverhoudingen
'De gasten waren erg onder de indruk van Else-Marie en een aantal vond het ook wel een ‘gewaagde zet', om een onderwerp als familierelaties op het menu te zetten. Het maakte veel los en er is nog lang over nagepraat tijdens het geslaagde event. Ook de samenwerking met ZijSpreekt heb ik als prettig ervaren!'
Willeke Kremer - eigenaar VitalSmarts Benelux
Katinka Baehr
Dagvoorzitter/gespreksleider
We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. Katinka Baehr leidde de middag als dagvoorzitter prima en zorgde voor een degelijke en adequate aanpak (foto). Wat mij betreft tot de volgende keer.
Pieter de Vente - CNV
We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. Katinka Baehr leidde de middag als dagvoorzitter prima en zorgde voor een degelijke en adequate aanpak (foto). Wat mij betreft tot de volgende keer.
Pieter de Vente - CNV
Susan Marletta Hart
HSP / Hooggevoeligheid / Hoogsensitiviteit
'De woorden in jouw boek hebben me overweldigd en diep geraakt. Ik heb in jouw boek zoveel over mezelf begrepen, over het verloop van de gebeurtenissen in mijn leven, over de gevoelens die door mij heen dansten, dat ik nu eindelijk het gevoel heb dat ik ergens ben thuis gekomen, waar ik centraal sta op een plek waar ik hoor te zijn en dien te worden erkend en geapprecieerd. Ik kan alleen maar via deze mail jou erop wijzen, dat je ergens mijn leven hebt gered en mezelf weer een eerlijke blik in de spiegel hebt gegund die mij een boost heeft gegeven alsof ik opnieuw aan een reis begin, ditmaal met bestemming mijn oprechte zelf! Weet dat je de beste hulpverlening hebt geboden met jouw boek die ik wensen kon.'
Roberto Carlucci , Gent, België.
Brenda Ott
Kwetsbare ouderen en levenseinde
'Ik ben onder de indruk van het werk van huisarts Brenda Ott, enthousiast, gedreven met passie voor de "kwetsbare oudere”. Brenda heeft een duidelijk visie op het bespreekbaar maken van de laatste levensfase bij patiënten. Hier verteld ze respectvol over met het hart op de goede plaats. Haar gedrevene, enthousiaste optreden op het symposium over de kwetsbare oudere werkt enorm aanstekelijk.'
Hariette Haalstra - Organisator Witte Kruis symposium
Brenda trad op als dagvoorzitter op de door ons georganiseerde themadag over ouderenzorg. Zij wist deze met haar uitgebreide kennis, enthousiasme en vaardigheden om mensen met elkaar te laten communiceren, tot een zeer geslaagde dag te maken
Carin Bonekamp
Brenda praat over kwetsbare ouderen met respect en het hart op de goede plaats. Ze heeft een duidelijke visie op het bespreekbaar maken van de laatste levensfase bij patiënten. Haar gedreven, enthousiaste optreden op ons landelijk symposium van het Witte Kruis werkte enorm aanstekelijk.
Harriette Haalstra - Ambulance-verpleegkundige
Snezana Zivcevska-Stalpers
Technology│Innovation│Leadership
'Het thema van Snezana’s voordracht was zeer interessant en sloot goed aan bij de doelgroep. Ook de interactieve sessie in de 2e helft was een succes.Iedereen was enthousiast en we hebben een geslaagde middag gehad.'
Diane Stigter - Manager Marketing, Communications & MidOffice, PILZ
Fleur Ravensbergen
Vredesbemiddeling
‘De samenwerking met Fleur Ravensbergen was heel fijn! Ze stond open voor onze wensen en feedback. Haar lezing tijdens de Internationale Dag van de Vrede zelf was goed en paste helemaal binnen het onderwerp van Hague Talks. Ook was het contact met ZijSpreekt prettig en persoonlijk.’
Carry van Wersch - Stichting The Hague UNited for Peace & Justice
Maria Genova
Schrijver/vrouwenhandel/privacy
‘Maria Genova gaf na een lange dag voor de deelnemers aan onze klantendag een energieke speech, waarin de privacyboodschap goed overkwam. Ze betrok de mensen erbij met haar soms confronterende vragen en conclusies, waardoor iedereen alert was. Een geslaagde afsluiting van een – door de temperatuur - warme dag waarin ook privacy en security een grote rol speelden'.
Sten Beernink - Senior Manager Business Development, Infotheek Groep
Martine van Zijll Langhout
Wildlife dierenarts
Martine heeft de gasten van het Hortigala 2017 weten te boeien en te inspireren met indrukwekkende anekdotes over haar levenskeuzes. Als wildlife veterinarian heeft zij vaak de grootste uitdagingen bewust opgezocht. Dit vanuit haar overtuiging dat door echte verbinding met je omgeving te maken en continu alert te zijn, je tot veel meer in staat bent dan je zou denken. Het gaat om het leren vertrouwen op je intuïtie en jezelf te zien als onderdeel van een groter ecosysteem. Martine is een authentiek verteller en maakt indruk door haar natuurlijke uitstraling waardoor de luisteraar op het puntje van de stoel zit.
Marien Penning - Managing Partner Hillenraad100
Naema Tahir
Moslims, integratie, zelfbeschikking
‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma's verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.'
Inge van Ooijen - Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland
Kim Coppes
Dagvoorzitter
'Het festival is naar grote tevredenheid verlopen, zeker mede door het geweldige optreden van Kim en Neeltje! De feedback is lovend: Aansprekende humor, goede sketches, grappig en niet over de top, duidelijk en helder dagvoorzitterschap. Een complete leerzame en plezierige middag!'
Ireen Snijders - opleidingsadviseur SVB Academie
'Kim Coppes was als gespreksleider sprankelend, snel, scherp maar niet te scherp, prettig en energie. Ze trad op tijdens de conferentie ‘De beweegkracht van sport en cultuur' tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag'
Juul van Rijn en Claudia - LKCA
'Onze samenwerking met Kim Coppes als dagvoorzitter en Joke Hermsen als spreker tijdens de jaarlijkse Business Meets Rabo is heel prettig verlopen. De avond was erg succesvol en werd goed gewaardeerd door de bezoekers. Ook de samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd. Het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals met hen samen te werken.'
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde
Kim Coppes was als gespreksleider sprankelend, snel, scherp maar niet te scherp, prettig en energie. Ze trad op tijdens de conferentie ‘De beweegkracht van sport en cultuur’ tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag.
Juul van Rijn - LKCA
Aglaia Bouma
Privacy, angst en insecten
'Niets te verbergen is echt een aanrader voor alle burgers die hun privay achteloos te grabbel gooien en zeker ook voor die mensen die de komende jaren beslissisingen moeten nemen over de staat van onze rechtstaat en de relatie overheid-burger!'.
Linda Voortman - Tweede Kamerlid GroenLinks
Mirjam Sterk
Sterk dagvoorzitter
Onze ervaring met Mirjam Sterk als dagvoorzitter tijdens onze ledendag is erg goed. Ze heeft weinig nodig om het programma op een prettige en natuurlijke manier ‘aan elkaar te praten’ en ze trad adequaat op tijdens het interactieve Engelse gedeelte om het publiek te betrekken. Ook de deelnemers aan ons event waardeerden de dagvoorzitter positief, zo blijkt uit de evaluatie.’
Rebiha Lamara - coördinator SGF (Samenwerkende Gezondheidsfondsen)
’We kijken terug op een goed tweedaags congres met interessante sprekers. Bovenal was er bijzonder veel lof voor de deskundige leiding van Mirjam Sterk! Ze was – als dagvoorzitter/gespreksleider - inhoudelijk goed, leidde het strak maar niet streng, had humor, en kende het netwerk goed.’
Esther Dwarswaard - secretaris Christelijk Sociaal Congres – 26/27 augustus 2015
Joke van Leeuwen
Auteur/tekenaar/performer
’Er zijn niet veel mensen die over zoveel verschillende talenten beschikken als Joke van Leeuwen. Ze is een taalkunstenaar, zeer intelligent en creatief. Joke verzorgde de opening van ons literair festival. Het resultaat was een bijzondere mix tussen literatuur en cabaret, licht en zwaar, groot en klein. Met groot gemak wist ze zo’n 600 man te boeien’.
Mijke Pol - TiLt-festival
Miriam Notten
Sociaal kapitaal
‘We kijken terug op een zinvolle middag met Miriam. Zij hield een enthousiast verhaal met veel voorbeelden over hoe netwerken weer goed op de agenda te krijgen en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan'
Janice Leering - manager development en mobiliteit gemeente Utrecht
Marianne van den Anker
Veelzijdig dagvoorzitter
‘Onze opdrachtgever, Nederland Schoon, was zeer te spreken over het evenement en over de presentatie van Marianne van den Anker. Ze deed het dagvoorzitterschap echt super en op een leuke enthousiaste manier’
Vicky Smith - Smith Communicatie
Vera Dalm
Dagvoorzitter Duurzaamheid
'En Marga van ZijSpreekt had gelijk: ‘Je krijg echt geen spijt als je Vera boekt voor deze bijeenkomst’!
Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.
‘Wij kijken terug op een geslaagd evenement mbt ‘de duurzame boodschap’ waarvoor Vera Dalm een inspirerende inbreng leverde. Haar bijdrage, die goed aansloot op het doel van de bijeenkomst, hebben we als bijzonder waardevol ervaren ‘.
Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.
Pascale Bruinen
Schrijver en Spreker
'Geraakt door het verhaal van Pascale Bruinen op de conferentie 'Planetree' voor mensgerichte zorg. Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden.'
Danielle Braun - Corporate Antropoloog, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur.
"Geraakt door het verhaal van Pascale Bruinen op de conferentie 'Planetree' voor mensgerichte zorg. Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden."
Danielle Braun - Corporate Antropoloog, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur.
Minka Nijhuis
Verhalende journalistiek
De lezing van Minka Nijhuis over Birma tijdens het 40-jarig huwelijksfeest van mijn ouders was super! Goede voorbereiding en een verhaallijn die klopte. Minka formuleert mooi én authentiek en bovenal: ze heeft met haar verhaal de genodigden een bijzondere inkijk kunnen geven in een bijzonder land, waar mijn ouders al twintig jaar hun hart aan hebben verpand.'
V. v.d. Lande
Kathalijne Buitenweg
Europa
'We hebben de samenwerking met Kathalijne Buitenweg zeer gewaardeerd. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van het debat over de toekomst van Europese ontwikkelingssamenwerking. We waren onder de indruk van haar uitstekende voorbereiding, expertise en vermogen om het debat soepel te laten verlopen. Daarnaast wist ze een open en ontspannen sfeer te creëren onder de panelleden, de Eurocommissaris en het publiek.'
ECDPM , (okt 2016)
Karin van den Boogaert
Presentatie
Voor de opening van een parkeergarage in Zevenaar zocht ik een vrouwelijke dagvoorzitter. Ik zette mijn vraag uit bij ZijSpreekt. Binnen de kortste keren kreeg ik de CV van Karin van den Boogaert toegestuurd, o.a. werkzaam voor de Wereldomroep en Omroep Gelderland. Een goede match! Mijn opdrachtgever en ik waren erg tevreden over Karin. Ze was inhoudelijk goed voorbereid en ging flexibel om met laatste wijzigingen in het programma.
Jacqueline Renders - senior communicatieadviseur bij Beck Communicatie B.V.
Andrea Walraven-Thissen
Crisis in balans
’Andrea Walraven kreeg tijdens de plenaire opening van Venticare Live (congres voor acute zorg-professionals) de zaal muisstil toen ze een voorbeeld gaf van haar ervaringen met traumazorg, meer specifiek: de opvang van een kind na de suïcide van haar moeder. Een indringende ervaring. Als de professional dit op de goede manier kan aanpakken, met empathie maar zonder zich ‘uit te leveren’ aan de betrokkene, hoeft deze stress niet te leiden tot traumatische stress, zo werd duidelijk uit Walravens verhaal’.
blog Idelette Nutma
Katja Staartjes
Bergbeklimmer/teamwork
'Inhoudelijk, deskundig en zeer meeslepend neemt Katja je mee op reis. Je ervaart mee hoe je omgaat met doelen, leiderschap en stressvolle momenten. Katja's wijze van teambuilden is uniek, mede door haar bevlogen benadering'.
Carina Benninga - directeur Bureau Benninga, voormalig tophockeyer
'Wat een topprestatie! Katja Staartjes sprak op de Telengy Themadag 'De Klik' over ketensamenwerking. Dat was grandioos! Ruim 100 beslissers van gemeenten hebben ademloos zitten luisteren naar het verhaal van Katja. En niet voor niets. Want zij vertelt een heel vloeiend verhaal met prachtige beelden. Ze is in staat om het publiek het idee te geven dat ze zelf voor de uitdaging van het beklimmen van de berg staan. Dit in combinatie met herkenbare metaforen zorgde ervoor dat Katja letterlijk en figuurlijk een topprestatie heeft geleverd'.
Aafko Bergenhenegouwen - directeur Telengy VROM, Telengy Themadag 'De Klik'
Anne-Marije Buckens
50+ arbeidsparticipatie
We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. De lezing van Anne-Marije Buckens over de inzet van 50-plussers op de arbeidsmarkt was inhoudelijk sterk en haar presentatie werd bijzonder gewaardeerd. Wat mij betreft tot de volgende keer.
Pieter de Vente - CNV
Ingeborg Koopmans
Veiligheid en recht
'Ik ben zeer tevreden over de presentatie ‘Gedragsverandering door straffen' door Ingeborg Koopmans tijdens de Ground Safety Awareness dag voor de medewerkers van onze vliegbasis. Ik heb alleen positieve reacties gehoord'.
Majoor H.J. (Herman) van der Zwart - Hoofd SB&IT – vliegbasis Volkel.
'De lezing van Ingeborg Koopmans over veiligheid mobiele telefoon op de werkplek is door het enthousiaste publiek gewaardeerd met het cijfer 9.1! Ze heeft de deelnemende organisaties aan de Contractorsdag van Monet aan het denken gezet. Men vond haar 'een inspirerend, goede en geweldige spreker, met een super-verhaal (dit snapt iedereen!) en een krachtige scherpe boodschap met humor'. Dank hiervoor!'
Ruud Glijnis - SHE Manager T-Mobile en voorzitter werkgroep VGM Vereniging Monet
Marinda van Harskamp
Trainer | Coach | Adviseur
“Marinda was een van de sprekers op het IBO Alumni-evenement IBO gaat TEDx. Ze verraste iedereen met haar nuchtere, korte presentatie. Marinda heeft het talent om schijnbaar complexe materie gemakkelijk toegankelijk te maken en licht te verteren voor haar publiek. Humor, boeiend en nog steeds to the point maakt Marinda iemand die je vaker wilt horen. Marinda boeit haar publiek en houdt het op een prettige manier wakker.”
Nienke van Bezooijen - International speakers mentor
“Marinda was spreker op het Nive controllerscongres (2017) en brak daar een prachtige lans voor de administrateur. Reden voor ons om haar ook uit te nodigen als spreker op de cm: Nationale Administrateursdag. Zij is bevlogen, heeft goede voorbeelden en weet het gesprek met de toehoorders goed op gang te krijgen.”
Anja Jalink - Hoofdredacteur (EIC) bij B+B Vakmedianet
Funda Müjde
Creatief en veelzijdig
‘Wij zijn erg tevreden over het optreden van Funda. Haar kick-off van onze medewerkers over het thema ‘Ik en de ander’ was interessant, vermakelijk, prikkelend en leerzaam. Funda is ook een prettige en warme persoonlijkheid om mee samen te werken. Haar bevlogenheid en inzet om mee te denken qua vormgeving van de dag en het thema was van grote toegevoegde waarde’.
Masja Loa - SEZO maatschappelijke dienstverlening
'Funda Müjde heeft een adequate rol gespeeld als dagvoorzitter en als 'ouder/actrice' tijdens het stadsdebat in de onderwijsweek. Ze kon met iedereen, van pedagogische medewerker, wetenschapper tot wethouder het gesprek aan. De ouder die Funda speelde liet zij heel mooi overvloeien in de voorzittersrol. We kijken dan ook terug op een goed inhoudelijke en persoonlijke avond. Ook het voorbereidingsgesprek van tevoren was zeer waardevol. Voor herhaling vatbaar'.
Monique de Bos - projectteam Nationale Onderwijsstad Dordrecht
'We kijken terug op een bijzondere avond met Funda over haar relatie/ervaring met haar mantelzorgers. De mantelzorgers waren zichtbaar geraakt en hebben achteraf nog mooie reacties gegeven. We hebben haar openheid als hartverwarmend ervaren en hopen haar zeker in te de toekomst nog eens terug te mogen vragen voor één van onze café's'.
Lex van der Westen - consulent mantelzorgsteunpunt 'De Groene Mantel'
Daniëlle de Jonge
Verleid de klant
'Daniëlle weet snel de aandacht van mensen te pakken, maakt makkelijk contact en heeft een plezierige en warme manier van presenteren. Als management zijn we heel tevreden over het verloop van de avond, ze weet te inspireren!. Ik kan Daniëlle absoluut aanbevelen aan andere organisaties.'
Ruud van Hecke - Rabobank Regio Schiphol
Karsu Dönmez
Carrièremotivatie
"Dit is wereldmuziek 2.0: geen geschiedenisles of rigide respect voor hokjes, maar een vrolijke clash van culturen, ideeën en stijlen. Het past perfect bij haar persoonlijkheid. Bruggenbouwer is een te zwak woord, Karsu ziet het water niet eens." 4****
Het Parool , 10 februari 2017
Helga Salemon
Rusland/voormalige Sovjet-Unie
De voordracht van Helga Salemon over de 'Westerlingen versus de Slavofielen' tijdens onze lezingencyclus over Rusland was voortreffelijk en in de roos . Het contact met haar was zeer plezierig en de reacties van het publiek na afloop waren enthousiast . Het was een goed verhaal dat onderhoudend werd gebracht. -
Dr. H.P. Gnodde - Organisator van de lezingencyclus Rusland in het Kulturhus te Holten
Saskia Maarse
Samenwerken met andere culturen
'Op donderdag 27 september heeft Saskia tijdens het symposium dat in teken stond van internationale organisatieculturen een lezing gegeven. Hierbij gaf zij ons mooie inzichten over de Nederlandse cultuur en hoe andere culturen deze beschouwen. Saskia presenteerde deze lezing met passie en plezier. Ze wist het verhaal levendig te vertellen en hiermee het publiek te boeien. We kijken dan ook terug op een succesvolle middag!'
Gijs Eikelenboom - commercieel directeur Denkavit
Niraï Melis
gender & economie
‘We zijn tevreden over de presentatie van Nirai Melis tijdens onze viering van internationale vrouwendag. Ze is een prettige spreker, vriendelijk en duidelijk aanwezig. Ze bracht op een heel toegankelijke wijze harde cijfers over genderongelijkheid die aanleiding gaven tot een interactieve en intellectuele discussie direct met de zaal’.
Astrid van Heumen - Hoofdbestuur VVAO
Nanon Soeters
Trendwatcher
‘We blikken met trots terug op ons succesvol medisch congres over de samenwerking met specialisten. De trendlezing én het dagvoorzitterschap van Nanon viel heel goed’.
Milena Babovic - directeur NAPA (Nederlandse Associatie Physicia Assistant)
'We kijken terug op een levendige, interessante en inspirerende lezing van Nanon Soeters over trends voor ons netwerk van communicatieprofessionals'
Marit van Mil - NVPR
Marga Miltenburg
Dagvoorzitter/gespreksleider
'Marga Miltenburg droeg in belangrijke mate bij aan het welslagen van het Christelijk-Sociaal Congres. Goed voorbereid leidde zij de congresdeelnemers op vriendelijke en besliste wijze door het programma en leidde met betrokkenheid en inlevingsvermogen de gesprekken met de vertegenwoordig(st)ers van verschillende maatschappelijke organisaties. Kortom: je kan Marga gerust vragen.'
Wim Eikelboom - secretaris Christelijk-Sociaal Congres
De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo
De samenwerking met ZijSpreekt, wat betreft de inzet van Kirsten van den Hul als dagvoorzitter van onze Zomerexpo, is vanaf de start prettig verlopen. We hebben vooraf met Marga Miltenburg goed kunnen overleggen over wat we konden en wilden bereiken. Graag tot een volgende gelegenheid.
Carlien Oudes - Art Worlds, organisator van zomerexpo.nl
Babette Porcelijn
Verduurzamen van je lifestyle
'Het was een geweldige bijeenkomst, onze netwerkmiddag inzake Jong Leren Eten! De keynote van Babette Porcelijn over ‘Verborgen Impact’ met de focus op ‘voedsel’ als uitgangspunt viel goed. We kregen vele positieve reacties op de presentatie van Babette, voor veel mensen bracht het nieuwe inzichten op de impact van voedselkeuzes.'
Hilda Akkermans - makelaar Jong Leren Eten in Noord-Holland / ANMEC
‘Babette Porcelijn bracht tijdens de opening van het Hogeschooljaar een goed onderbouwd verhaal. Ze zorgde voor interactie met de zaal, had aandacht voor de verschillende achtergronden van studenten en ze inspireerde om zelf over keuzes na te denken. Ik heb veel positieve reacties gehoord.’
Wil Bekkering - directeur Aeres Hogeschool Almere
We zijn zeer tevreden over de enthousiaste presentatie van Babette Porcelijn tijdens de viering van Earth Day. Het was een goede, leerzame lezing en de bezoekers hebben hier ook enthousiast op gereageerd.
Mischa Horninge - Columbus earth center
'Wij hebben genoten van de presentatie van Babette Porcelijn over verborgen impact. Ze heeft een stevige boodschap maar brengt die op een spontane manier, wat aansprak bij ons publiek. Haar verhaal is boeiend en de manier waarop ze haar persoonlijke ervaring deelt maakt dat ze mensen echt betrekt.'
Monique Sweep - directeur coörperatie Deltawind
Zabeth van Veen
Imago en personal branding
'We kijken terug op een fantastisch event voor onze secretaressen en managementassistenten, mede dankzij de lezing van Zabeth van Veen. De collega’s waren heel enthousiast over haar en voor iedereen had haar bijdrage langer mogen duren. Tot een volgende gelegenheid'.
Inge Appels - Coördinator Tilburg University Services & Schools Management Support Facility Services.
Sarah Sylbing
Dagvoorzitter / Hollandse armoede / kansenongelijkheid
‘De bijdrage van Sarah Sylbing op onze landelijke dag basisvaardigheden is zeer positief ervaren. Haar verhaal over haar documentaire Schuldig sprong eruit en is als heel inspirerend ervaren. Zeer indrukwekkend en ondanks dat veel bekend is een nieuwe eye-opener, aldus één van de vele positieve evaluaties’.
Maaike Toonen - Programmacoördinator Bibliotheek en Basisvaardigheden Koninklijke Bibliotheek
Emilie Huber
Merken|Innovatie
’We kijken met plezier terug op de lezing van Emilie Huber voor de Insight Business Meeting. Haar verhaal ’het neerzetten van een uniek concept en succesvol innoveren’ sloot perfect aan bij de dag. De leden vonden het erg interessant en werden bijzonder geïnspireerd.
Nicole vd Valk - Daily-Bread
Anke Siegers
Kantelen
‘Anke Siegers verzorgde met passie voor ons een interactieve lezing: de kanteling van het sociaal domein. De lezing is ervaren als uitdagend, informatief, leerzaam en herkenbaar’.
Teun Los - WMO Burgerplatform Weststellingwerf
’Anke verzorgt een levendige lezing over de ontwikkelingen in het sociale domein die momenteel plaatsvinden, oa vanuit het perspectief van de transitietheorie, aangevuld met praktijkverhalen. De systeemwaarden waar we tientallen jaren op gericht zijn geweest, zijn plaats aan het maken voor andere waarden. Die beweging, die van onderop in gang is gezet, heeft grote gevolgen voor iedereen en vraagt een andere manier van werken’.
JGZ Friesland.
‘We zijn zeer te spreken over de lezing van Anke over het sociale domein. Sprankelend, enthousiast, goed reagerend op het publiek en met humor. Heel inspirerend. We kijken terug op een goede bijeenkomst!
Nina Stam - procescoördinator Veiligheidshuis Zuid-Holland Zuid
Angelique van 't Riet
Zakelijk flirten
'Het was een geweldig inspirerende workshop die Angelique voor ons netwerk gaf. We hebben genoten van haar super presentatie. Enthousiast en bevlogen. Wat ze vertelde was zo herkenbaar. Ongelooflijk, hoe ze e.e.a. zo wist te benoemen. Een aanrader!'
Astrid Stoops - Bedrijfskring Zeewolde
Lorraine Vesterink
Ondernemerschap
'Lorraine heeft tijdens de Week van de Ondernemer met MKB financieringsadviseur René Kamphuis van RVO.nl een kennissessie verzorgd over Futureproof financieren. Lorraine is erg charmant en geeft overal een positieve draai aan. Ze weet als geen ander de interactie met de deelnemers te stimuleren, waardoor de zaal echt betrokken wordt bij de sessie. Ze betrekt proactief de juiste personen en legt verbanden met andere relevante onderwerpen, waardoor ze echt iets toevoegt aan een inhoudelijk verhaal over financiering. Ik kan haar van harte aanbevelen voor workshops of presentaties over financiering of ondernemerschap'.
Judith Hofstra - RVO
Shaktie Rambaran Mishre
Toezicht, vertrouwen en integriteit
'Shaktie heeft me geboeid en geïnspireerd. Geregeld gebruik ik haar voorbeelden en wijsheden over hoe wij ons gedragen. Ik hoorde haar spreken over ‘cultuur en gedrag' tijdens een event georganiseerd door o.a. NCD, NationaalRegister en VTW. 'Shaktie toont aan hoe ondoordacht we ons vaak gedragen. Daarnaast geeft ze heldere handvaten om aan gedragsverandering te werken. Shaktie, zelf commissaris, geeft je stof tot denken. Ze is deskundig, confronterend met een dosis humor. Een aanrader als je als leidinggevende, bestuurder of toezichthouder met cultuur, gedrag of ethiek en integriteit aan de gang gaat'.
Lizzy Doorewaard - Docent Governance, Meervoudig commissaris en accrediteur van bestuurders
'Shaktie presenteerde een masterclass op de Nationale dag voor Commissarissen en Toezichthouders in maart 2017. Ze heeft een aanstekelijke stijl van presenteren, lardeert dit met sterke voorbeelden en creëert impact. Ze is enthousiast, snel, duidelijk en interactief. Wat zij presenteert blijft hangen. Zij gaat het gesprek niet uit de weg, stimuleert dit eerder. Ze kan confronterend zijn. Het is volstrekt helder dat zij spreekt van uit een zeer brede ervaring op hoog niveau.'
Floris Recourt - Executive Search
'Als marketingbureau organiseerden we een event voor BDO bij Tesla met als thema Disruptie. Shaktie sprak vanuit haar rol als commissaris over dit onderwerp voor een groep van 50 collega-commissarissen en toezichthouders. Het bleek een schot in de roos! Met rake voorbeelden, ervaringen en adviezen nam ze haar toehoorders in een vlotte bijdrage mee in haar visie op dit actuele thema. Met als resultaat veel complimenten van gasten die echt iets geleerd hadden. Kortom, Shaktie is een spreekster met power en inhoud die we van harte kunnen aanbevelen!'
Arjan Rattink - Directeur RVS Marketing
Janneke van Heugten
Publiciteit
“Janneke heeft het thema ‘het verhogen van de zichtbaarheid van vrouwen’ op de nieuwjaarsontvangst van FAM! (expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken) op een prettige, deskundige en bovenal charmante wijze ingeluid. Zij wist bevlogen de deelnemers te enthousiasmeren en lokte tijdens de talkshow de deelnemers inspirerende uitspraken.”
Charlotte van Dijk-Pieters - FAM!
Willemijn van Dommelen
Burn-out en depressie
"Willemijn is een geboren spreekster. Ze is ontwapenend, grappig, mooi om naar te kijken. Ze sleept je mee in haar persoonlijk verhaal, waarin ze de moed heeft om zich kwetsbaar te tonen. Haar lezing was een zeer intieme ervaring."
Veerle Dobbelaere
Adelheid Roosen
Nar van de Koning
'Het optreden van Adelheid tijdens ons ArboNed-congres voor 225 bedrijfsartsen was overdonderend. Zij heeft met haar persoonlijkheid en haar verhaal een diepe indruk achter gelaten.'
Leonie Malawauw - directiesecretaresse ArboNed.
Mylo Freeman
Kinderboeken en diversiteit
‘De lezing van Mylo Freeman tijdens ons Diner Pensant ‘Van (voor)lezen worden we socialer’ was heel geslaagd. We hebben veel complimenten over haar inbreng van onze gasten ontvangen’.
Ilse van Donkelaar - Stichting Voorlezen
Karen van Riel
Meer verkopen
‘De presentatie over ‘jezelf en je bedrijf succesvol op de kaart zetten’ door Karen van Riel tijdens onze netwerk lunch voor vrouwen is als zeer positief en inspirerend ervaren. De dames waren enthousiast. Wij kijken terug op een geslaagde dag’.
Helen Kijftenbelt - Landgoed de Uitkijk
Annemieke Hendriks
Midden- en Oost-Europa
“Het was een zeer geslaagde lunchlezing met Annemieke Hendriks. Vooral op het moment dat ze reageerde op haar bevindingen in haar boek “De Tomaat” kwam haar lezing echt tot leven. We hadden ruimschoots ruimte voor vragen uit het publiek en die heeft zij zeer goed behandeld. Annemieke vertelde zelfs over de herkomst van de tomaten die de cateraar in de lunch had verwerkt.”
Debbie Marbus - Vlaams-Nederlands Huis deBuren
Emmelie Zipson
Allround performer
'Een echte professional mét persoonlijkheid. Goed voorbereid, voelt uitstekend de zaal aan waardoor ze de juiste balans vindt tussen spontaan en serieus. Laat de gasten en sprekers stralen. Doen!'
Justine de Haas - de Communicatieclub
“Wat ik ook zeer waardeerde was Emmelies feilloze Engels, iets wat voor ons belangrijk was, om het evenement een professionele uitstraling te geven. Gezien de reacties die ik gekregen heb is dat zeker gelukt.”
Philip Bakker - Hittech Multin BV
“Een echte professional maar mét persoonlijkheid. Goed voorbereid, voelt uitstekend de zaal aan waardoor ze de juiste balans vindt tussen spontaan en serieus. Is aanwezig, maar laat de gasten en sprekers stralen. Doen!”
Justine de Haas - de Communicatieclub
Desiree Hoving
Dagvoorzitter/ Moderator
Desiree is sprankelend, inhoudelijk sterk, scherp en met de juiste focus naar het publiek; alle ingrediënten die je wenst bij een goede dagvoorzitter. Daarnaast is het een feest om met haar samen te werken. Ze is open, recht door zee en een vat vol creativiteit.
Fien Bosman - communicatieadviseur van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE)
Inge Declercq
Kwaliteitsvol slapen
We zijn zeer enthousiast over de lezing van Inge Declercq over de relatie tijd en slaap. Het was boeiend, interessant en leerzaam. Alle aanwezigen en het team van festival MoMeNT hebben er enorm van genoten en gaan haar slaapadviezen ter harte nemen.
Dorien Bollaers - organisator MoMeNT, stad Tongeren
Natasja Hoogenboom
Tendermanager | Trainer | Auteur
'Natasja heeft een enorme passie voor een onderdeel waar veel ondernemers mee worstelen! Hoe modern schrijven wij eigenlijk? Doen wij genoeg moeite om onze potentiële opdrachtgevers te verrassen en indruk te maken? Natasja opent op een hele prettige en directe manier je ogen. Een aanrader voor ondernemers, commerçanten en iedereen die opdrachten wil scoren!'
Bob Geerards - bestuurslid Businessclub De Drie Hoefijzers
Damaris Matthijsen
Economische vernieuwing
’Dank voor een ongelooflijk bijzondere en inspirerende avond met Damaris. Mooi hoezeer zij uit haar innerlijke bevlogenheid en vakinhoudelijke kennis mensen weet mee te voeren in een nieuwe wereld van omgaan met onze aarde vanuit holistisch economisch perspectief! Haar verhaal en filosofie hebben me geraakt, vooral hoe ze aantoont vanuit de dubbele lemniscaat hoezeer persoonlijke inzet en verantwoordelijkheid bijdraagt aan het verwezenlijken van een duurzame wereld’.
Ivo Brautigam - voorzitter MMS Alumni Network Organisation
Julika Marijn
Dagvoorzitter en stemgever
We hebben genoten van de viering van ons 15-jarig bestaan in ons nieuwe pand aan het Lange Voorhout 1, waar Helene Kröller Müller haar eerste kunstgalerie had. We waren blij met de mooie performance, die Julika Marijn gaf. Haar optreden paste zeer goed in het geslaagde feest.
Marianne Dijkmans - directeur SPITZ (congres en event)
Rajae El Mouhandiz
Dagvoorzitter/zangeres/spreker
Rajae El Mouhandiz had een prachtige themalezing in woord en beeld over 'Vier de chaos, koester de orde'. Mensen waren echt geraakt door haar verhaal en voorkomen. Ze maakte diepe indruk. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag, tevens mijn afscheid van de Summerschool
Anna van der Goot - Programmaleider Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam
Angela van Bebber
Transseksueel: Blijf altijd jezelf
'Het was een heel goede keuze om jou uit te nodigen en om met onze studenten 'out of the box' te gaan denken: overigens iets wat ze gewoon zijn omdat ze met allerlei mensen dienen om te gaan in hun praktijk als therapeut. Jij hebt hen bemoedigd, aangemoedigd en uitgedaagd vanuit jouw kerngedachte "Alles mag er zijn!" En dat hebben we echt die avond mogen ervaren. Grandioos, kwetsbaar en zelfonthullend wat anderen uitdaagden om ook dieper naar zichzelf te kijken.'
Loek Knippels - Sociaal-pedagoog/directeur van Loek Knippels Academie
Ria van Dinteren
Brein-leren-leiderschap
'Ik heb genoten van Ria's presentatie. Het was erg geslaagd! Ik heb alleen maar goede feedback gekregen op haar inbreng. Het is voor herhaling vatbaar en smaakt naar meer. Interessant thema: de werking van hersenen en het "primen" van gedachten'.
Ing Dagmar Spee - projectmanager Rijksgebouwendienst
Wilma van Dartel
Selfempowerment
'Onder de bezielende leiding van Wilma van Dartel hebben meer dan 250 zelfstandige professionals een boost gekregen tijdens de ZZP BOOST in Veghel. Gedreven leidde zij iedereen door het programma heen. Dat deed zij deskundig met overtuiging en humor. Wilma beschikt over de juiste kwaliteiten en is een uitstekend dagvoorzitter voor een uiteenlopend publiek. De samenwerking met Wilma is erg plezierig, de voorbereiding is goed verlopen waardoor er op de dag zelf een klinkend programma stond. Ik vond het een voorrecht om als projectleider met Wilma samen te mogen werken!'
Marieke Tetteroo
Kirsten van den Hul
The Change Agent
'Wij hebben het optreden van Kirsten van den Hul als dagvoorzitter tijdens de themadag van onze zomerexpo als heel goed ervaren. We hebben van tevoren goed overleg gehad over wat we wilden bereiken. Kirsten had zich perfect voorbereid en we hebben genoten van haar presentatie van het geheel.'
Carlien Oudes - Art Worlds, organisator van zomerexpo.nl, september 2015
Machteld Kooij
Presentatie & Media
’Het geheime wapen van Hilversum weet als geen ander hoe je de aandacht van je publiek kunt krijgen en vasthouden. Machteld valt bij haar presentatie meteen met de deur in huis en neemt je mee naar de crime scene om je deelgenoot te maken van het probleem en om je mee te laten denken over denkrichting en oplossingen. Het publiek gaat op het puntje van z’n stoel zitten. Machteld verstaat de kunst van interactief presenteren. De boodschap (in dit geval hoe kan je het best presenteren?) komt goed over en wordt van harte gedeeld! Het geheime wapen van Hilversum wordt zo een mooi (selectief) publiek geheim!
Dick Eijgenraam - oud-directeur Hartenlust Mavo Bloemendaal
Froukje Santing
Islam/Turkije
‘Niets dan lof voor het optreden van Froukje Santing samen met Erdal Barci tijdens onze Studium Generale over Turkije. Hun goede, inhoudelijke inleidingen sloten prima op elkaar aan en in het beantwoorden van vragen waren zij zeer bedreven. Het was ook leuk om te zien dat ze soms van mening verschilden. Ons doel: het publiek beter laten begrijpen wat er momenteel in Turkije aan de hand is, is zondermeer gerealiseerd’.
Peter Timmerman - namens SG-team Universiteit Twente.
Op 17 november 2016 organiseerde PAX samen met Kurds & Friends een debat over politieke ontwikkeling in Turkije, met name het geweld in de Koerdische regio en de onderdrukking van oppositie en civiele samenleving. Froukje Santing trad op als een kundig en vaardig moderator van het debat; kundig omdat uit haar vragen bleek hoezeer zij bekend is met de situatie in Turkije en vaardig omdat zij deelnemers in het debat, met name twee aanwezige Nederlandse politici, wist te bewegen zich helder en onomwonden uit te spreken.'
Jan Jaap van Oosterzee - Senior advisor public affairs Middle East PAX.
'Froukje Santing is een professionele, inhoudelijk goed geïnformeerde moderator. Ze had uitstekende ideeën en suggesties voor een publieksevent over de mensenrechtensituatie in post-coup Turkije. Haar warme uitstraling en heldere manier van presenteren gecombineerd met scherpe analytische vragen maakten dit event tot een groot succes.'
Laurien de Vos - Senior Human Rights Officer / Turkey Coordinator, Amnesty International - Amsterdam.
‘Froukje Santing heeft een boeiende avond in ons Kultuurhus verzorgd. Na haar lezing over de toestand in Turkije ging zij in gesprek met de zaal wat zorgde voor een zeer levendige discussie . Zij nam hierin geen blad voor de mond’.
Hans Gnodde - organisatie lezingencyclus
Erica Verdegaal
Geldzaken
‘We hebben veel positieve reacties gekregen op de prachtige lezing ‘Ondernemen in de crisis' die Erica verzorgde voor de ondernemers van het zakelijk vrouwennetwerk Bergen NH'
Eveline Bogaard - vice-voorzitter
Elma Drayer
Journalist
‘Naast als gids door het afwisselende programma te laveren, heeft Elma als gespreksleider het gemêleerde actieve publiek en de door de wol geverfde sprekers kunnen inspireren met haar kennis en leiderschap. Elma heeft op een prettige manier sturing gegeven aan de discussies. Wij kijken terug op een plezierige samenwerking en succesvol verlopen symposium'.
Peter Spijker/Elise Oosterhof - Profactys
‘De lezing van Elma was pakkend, boeiend en prikkelend, zoals de bedoeling was. Voer voor aansluitend een leuke discussie, die later die middag bij een hapje en drankje nog werd voortgezet'
Elma Petter - CDAvrouwen-Woudrichem
Naast als gids door het afwisselende programma te laveren, heeft Elma als gespreksleider het gemêleerde actieve publiek en de door de wol geverfde sprekers kunnen inspireren met haar kennis en leiderschap. Elma heeft op een prettige manier sturing gegeven aan de discussies. Wij kijken terug op een plezierige samenwerking en succesvol verlopen symposium.
Peter Spijker/Elise Oosterhof - Profactys
Chantal Verweij
Trends
‘De presentatie van Chantal Verweij over haar Trendcanvas en de TrendToepas-Methode sloot erg goed aan bij het programma van ons seminar over ICT trends voor het MKB. De deelnemers hebben haar lezing op prijs gesteld'
Betsy L. Dijkstra - Kick-ict
Ellen van Dalen
Dagvoorzitter en trainer creatief denken
"Ik was niet alleen tevreden, maar zeer onder de indruk! Alleen al in het voorafgaand proces waarbij jullie geweldige plannen deelden en het creatieve denken goed bleek te matchen bij onze visie van de Saxion Majlis. Zeker ook tijdens de sessie, waarbij we loskwamen van en daadwerkelijk tot output kwamen in de brainstorm."
Sanne Wassink - Saxion Hogeschool
Lida van Doorn
Charisma-management
"Lida van Doorn weet op overtuigende wijze haar toehoorders te binden en te boeien met haar visie op charisma-management. Was in eerste instantie iedereen nogal sceptisch; immers we dachten charisma heb je wel of heb je niet. Met een aantal sprekende voorbeelden en toepassingen ter plaatse bij een aantal toehoorders, waren we overtuigd! Het werkt echt. Je kunt het verschil maken! Haar professionele kijk op kleding en integrale blik op vormen en verhoudingen, dragen er zorg voor dat iedereen er goed uit kan zien en overtuigend kan overkomen. Uiteraard, niemand weet beter dan Lida zelf wat charisma is en welk effect dat heeft; zij heeft charisma!”
Annemiek Beijer - Voorzitter Ondernemerstafel, Sociëteit De Witte
"Het was weer een waardevolle aanvulling om Lida een workshop te laten verzorgen voor wethouders. Juist in de politiek ligt de focus nog wel eens teveel op de inhoud en te weinig op de uitstraling. Ze weet bij iedereen op een inspirerende wijze (in een korte tijd) een nieuwe manier van kijken naar zichzelf bij te brengen."
Renske Burgerhout - Senior staff education & training at CDA
Nadine Bongaerts
Wetenschap & ondernemen
'Nadine heeft tijdens ons ‘Festival van de Toekomst’ op 13 september jl. in de Fokkerterminal in Den Haag voor circa 700 toehoorders een fantastisch verhaal gehouden over de mogelijkheden van synthetische biologie en de impact hiervan op de maatschappij. Synthetische biologie aan de basis van de vijfde industriele revolutie!'
Ton Jonker - Chief Innovation Officer, Provincie Zuid-Holland
Wilma van Hoeflaken
Geldzaken
'Ik denk dat ons doel bewustwording van het belang van financiële onafhankelijkheid te vergroten onder onze leden met de lezing van Wilma zeker is bereikt. Ze is een prettige spreekster met veel kennis van zaken, die het onderwerp eerst inleidde met een persoonlijk verhaal en daarna met cijfers en wetenswaardigheden kwam. Ze gaf ook veel gelegenheid voor interactie met de zaal.'
Ineke Jenniskens - OBP-Vrouwennetwerk Universiteit Twente
Joke Hermsen
Filosofe
'Het tafelgesprek met Joke was zeer geslaagd. Met elkaar hebben we stappen gezet in het gedachtengoed van Kairos. Joke’s gedachtengoed was inspirerend, deskundig, hoopgevend en bood handreikingen voor de wooncorporatie bestuurders. Kortom: buitengewoon geslaagd.’
Frédérique Bijl - Toezichthouder, docent, beeldend kunstenaar
'We kijken met plezier terug op een geslaagd congres en op de bijdrage van Joke Hermsen. We hebben van diverse congresgasten leuke reacties ontvangen op haar lezing. Ze heeft veel mensen geraakt en aan het denken gezet’.
Hildegard de Kort - Programmacoördinator Regio Hart van Brabant
‘We hadden een erg mooie Watoudag met Joke Hermsen. Toen ik na de voordracht op het parcours van ons kunstenfestival mijn controlerondje deed, hoorde ik regelmatig nog mensen verder discussiëren over de onderwerpen die ze aanhaalde. Dat kan alleen maar positief zijn!'
Liesbet Daeninck - vzw Kunst / Kunstenfestival Watou West-Vlaanderen.
De lezing van Joke Hermsen ter gelegenheid van het afscheid van onze directeur was een groot succes. Hij en zijn familie genoten en ook de overige reacties uit het publiek waren positief. Tijdens de lezing over ‘Kairos een nieuwe bevlogenheid' was het muisstil, iedereen hing aan Joke's lippen. En we horen steeds vaker ‘kairos' om ons heen, tijdens vergaderingen en andere meetings. Het is dus aangekomen. Leuk!'
Caroline Klootwijk - HR Deltion College
‘De speech van Joke voor het Cultuur College netwerk over de rol die de kunst en cultuur speelt in het samen bouwen van een school van de toekomst viel erg goed. Ze in staat is om gedurende haar lezing ons de tijd te doen vergeten waardoor ze zowel in vorm als inhoud haar verhaal kracht bijzet'.
Suzan Lutke - Cultuur College, Cultuur College Netwerk
'Onze samenwerking met Kim Coppes als dagvoorzitter en Joke Hermsen als spreker tijdens de jaarlijkse Business Meets Rabo is heel prettig verlopen. De avond was erg succesvol en werd goed gewaardeerd door de bezoekers.'
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde, Business Meets Rabo
'Joke Hermsen hield tijdens een feestelijk afscheid van ons afdelingshoofd een mooi inhoudelijk tot denken zettend betoog. Enthousiaste reacties op haar wijze woorden, ook door degene die afscheid nam.'
Mari-An Gerits - adviseur Kwaliteitsinstituur Nederlandse Gemeenten (KING), Afscheid afdelingshoofd
We hadden een erg mooie Watoudag met Joke Hermsen. Toen ik na de voordracht op het parcours van ons kunstenfestival mijn controlerondje deed, hoorde ik regelmatig nog mensen verder discussiëren over de onderwerpen die ze aanhaalde. Dat kan alleen maar positief zijn!
Liesbet Daeninck - Kunst / Kunstenfestival Watou Schore West-Vlaanderen
Tijdens ons event over de zakelijke kansen van de circulaire economie gaf Joke Hermsen een filosofische kijk op het begrip tijd in relatie tot de transitiein onze samenleving. Ze vertelde over Chronos, de rationele en lineaire tijd; Kairos, de tijd van reflectie en focus; en de circulaire tijd, waar 'Kairostijd' voor nodig is. Haar bijdrage was een verrassende keuze bij het thema van het event en een schot in de roos. We hebben steengoede reacties gehad op haar performance.
Martje Fraaije - Rabobank Nederland
Christien Brinkgreve
Moderne tijd en wat dit vraagt
‘Wij kijken met veel voldoening terug op ons congres Deep Finance, dat we in 2017 voor 500 accountants in business en andere financials organiseerden. De lezing van Christien Brinkgreve over ‘Weten vraagt meer dan meten - data zijn niet de werkelijkheid’ leverde een diepere laag op, die iets essentieels aan de dag heeft toegevoegd. Ze had de volle aandacht van het publiek. We waarderen de bijzonder prettige samenwerking en de tijd, wijsheid en inspiratie die zij met ons heeft gedeeld.’
Lucas Geusebroek - projectleider Dag van De Financial, NBA
ZIJSPREEKT NIEUWSBRIEF

Georgeous Grey! ZijSpreekt december 2018 (No. 108)
Invloedrijkste vrouw Opzij 100 bekendgemaakt; P.C. Hooftprijs voor Marga Minco; wordt 'Balanstrutje' het Van-Dalewoord van het jaar 2018?; wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen; minder vrouwen in Top 2000; Silver Sisters presenteren zich in Gorgeous Grey; nieuwe uitgaven; in de media; voorstellingen (o.a. Femmes Fatales, foto) en meer, in deze decembereditie van ZijSpreekt.  |  bekijk nieuwsbrief »

Geïnteresseerd? Meld je direct aan via het contactformulier.

meer nieuwsbrieven »

ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Mediaplatform Vaker in de Media ((VIDMnl) en Sprekersbureau ZijSpreekt reikten in de week van 5 februari 2018 veertien prijzen uit aan de vrouwelijke experts die zich volgens het publiek het best hebben geprofileerd in de media. Samenstelling compilatie uitreiking: VIDMnl

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.