sorteer lijst:  alfabetisch  |  willekeurig •

Marije Balt
Afrika & vredesopbouw
We kijken tevreden terug op een geslaagd jubileum-evenement, mede dankzij de rol van Marije Balt. Ze heeft zich goed voorbereid en ook haar inbreng geleverd t.a.v. het formuleren en selecteren van een aantal stellingen. Ze toonde zich zeer betrokken en was goed op de hoogte van het thema en recente ontwikkelingen. Zij bewaakte de tijd uitermate goed en ging creatief om met het opvullen van tijd als sprekers eerder klaar waren dan verwacht. We zijn dus zeer tevreden over haar optreden als dagvoorzitter.
Gabrielle ten Bokkel Huinink-Reichwein - Team lead communications PUM
Yvonne Vos
Etiquette, imago & communicatie
We kijken positief terug op de twee presentaties van Yvonne Vos voor onze medewerkers. Ze heeft veel discussie losgemaakt over de kleding, in die zin ‘missie geslaagd’. Ze heeft een leuk verhaal en spreekt er gepassioneerd over. Na de eerste sessie hebben we feedback gedeeld en deze is naar tevredenheid verwerkt in sessie twee.
Geert Samplonius - specialist klantbeleving Van Lanschot
Violet Falkenburg
Dagvoorzitter/debatleider
‘Violet Falkenburg heeft op een voortreffelijke wijze het dagvoorzitterschap van onze startconferentie over een gevoelig onderwerp verzorgd. Het hele organisatieteam is dik tevreden over de manier waarop de dag onder haar regie is verlopen. Ze straalt zo’n prettige rust uit, daar wordt iedereen zelf ook rustig en blij van.’
Ruth B. Bolt - Projectleider Binnenlandse afstand en adoptie, Ministerie J & V
Sandra Rottenberg
Dagvoorzitter/spreker/ projectmanager
Sandra brengt vaart in een bijeenkomst, zorgt voor humor, creëert een sfeer waardoor mensen hun mond open durven te doen, stelt stevige vragen waardoor ze sprekers uit hun tent lokt, kan goed improviseren en houdt zich aan de tijden’.
Annemarie van Oorschot - Communicatiemanager VNO-NCW West Vrouwennetwerk
‘Sandra brengt vaart in een bijeenkomst, zorgt voor humor, creëert een sfeer waardoor mensen hun mond open durven te doen, stelt stevige vragen waardoor ze sprekers uit hun tent lokt, kan goed improviseren en houdt zich aan de tijden'
Annemarie van Oorschot - communicatiemanager VNO-NCW West Vrouwennetwerk
Vera Dalm
Dagvoorzitter Duurzaamheid
'En Marga van ZijSpreekt had gelijk: ‘Je krijg echt geen spijt als je Vera boekt voor deze bijeenkomst’!
Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.
‘Wij kijken terug op een geslaagd evenement mbt ‘de duurzame boodschap’ waarvoor Vera Dalm een inspirerende inbreng leverde. Haar bijdrage, die goed aansloot op het doel van de bijeenkomst, hebben we als bijzonder waardevol ervaren ‘.
Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.
Femke Wolthuis
Ludiek dagvoorzitterschap
'Werken met Femke is een feestje. Vanaf het eerste contact weet je : dit komt goed. In het voortraject creatief, meedenkend en adviserend. En op het podium een vakvrouw die de vaart er in houdt, met humor en flair en met een goed gevoel voor timing de gasten interviewt. Femke bezit de gave om de zaal binnen 5 minuten 'in de juiste stand te zetten'. En dat komt zeker niet in de laatste plaats door de muzikale input van pianist Eric. Het is vooral het geoliede samenspel met Femke en zijn talent om muzikaal te kunnen improviseren waar het kan en past, dat bijdraagt aan een fris, vlot en verrassend programma'.
Jant van Dijk - Congresbureau Friesland tgv van opening Dairy Campus
Adelheid Roosen
Nar van de Koning
'Het optreden van Adelheid tijdens ons ArboNed-congres voor 225 bedrijfsartsen was overdonderend. Zij heeft met haar persoonlijkheid en haar verhaal een diepe indruk achter gelaten.'
Leonie Malawauw - directiesecretaresse ArboNed.
Inge Declercq
Kwaliteitsvol slapen
De presentatie die Inge Declercq gaf over slaap is super goed gelopen. Het was voor ons een zeer succesvolle webinar over een topic dat duidelijk speelde bij een aantal van onze medewerkers. De interesse was groot met een opkomst van 82 deelnemers. Ook de interactiviteit maakte de bijeenkomst zeer interessant.
Saar Verwimp - talent officer a.i. GB Foods Belgium
We zijn zeer enthousiast over de lezing van Inge Declercq over de relatie tijd en slaap. Het was boeiend, interessant en leerzaam. Alle aanwezigen en het team van festival MoMeNT hebben er enorm van genoten en gaan haar slaapadviezen ter harte nemen.
Dorien Bollaers - organisator MoMeNT, stad Tongeren
Alida Vreden-Cyrus
Ondernemerschap / zorg
We zijn heel tevreden over het optreden van Alida Vreden als dagvoorzitter van ons event in de Week van de Gezonde Kansrijke Start. Ze was energiek, enthousiasmerend, inhoudelijk sterk en fijn kritisch. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!
Daniëlle Kretz - programmamanager Gezonde & Kansrijke Start GGD Amsterdam
Angela van Bebber
Transseksueel: Blijf altijd jezelf
'Het was een heel goede keuze om jou uit te nodigen en om met onze studenten 'out of the box' te gaan denken: overigens iets wat ze gewoon zijn omdat ze met allerlei mensen dienen om te gaan in hun praktijk als therapeut. Jij hebt hen bemoedigd, aangemoedigd en uitgedaagd vanuit jouw kerngedachte "Alles mag er zijn!" En dat hebben we echt die avond mogen ervaren. Grandioos, kwetsbaar en zelfonthullend wat anderen uitdaagden om ook dieper naar zichzelf te kijken.'
Loek Knippels - Sociaal-pedagoog/directeur van Loek Knippels Academie
Niraï Melis
gender & economie
‘We zijn tevreden over de presentatie van Nirai Melis tijdens onze viering van internationale vrouwendag. Ze is een prettige spreker, vriendelijk en duidelijk aanwezig. Ze bracht op een heel toegankelijke wijze harde cijfers over genderongelijkheid die aanleiding gaven tot een interactieve en intellectuele discussie direct met de zaal’.
Astrid van Heumen - Hoofdbestuur VVAO
Aline Kruit
Slapeloosheid
We kijken terug op een geslaagde kick-off dag met ons orkest met een heel waardevolle bijdrage van Aline Kruit. De orkestleden en collega’s uit de staf waren heel enthousiast en ook al weet iedereen wel iets over slaap en het belang ervan; we hebben allemaal weer iets opgestoken van haar lezing. De voorbereiding was ook bijzonder prettig. Alom positief!
Annelie Bulsing - hoofd marketing, verkoop en development Nederlands Philharmonisch Orkest
Barbara van Beukering
Afscheid nemen
We kijken terug op een geweldige avond met Barbara van Beukering. Ze heeft een goede koppeling gemaakt tussen de verschillende generaties vrouwen uit haar boek en de geschiedenis van 100 jaar vrouwenkiesrecht. We hebben alleen maar positieve reacties gehoord en wat ons doel was, de mensen vol energie en inspiratie weer naar huis te zien vertrekken, was volledig geslaagd!
Monique van Wijk - voorzitter ondernemersnetwerk Entre Femmes-Gooi, ook names het Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk (EVON) en het Amersfoorts Vrouwen Netwerk (AVN)
Kim Coppes
Dagvoorzitter
'Het festival is naar grote tevredenheid verlopen, zeker mede door het geweldige optreden van Kim en Neeltje! De feedback is lovend: Aansprekende humor, goede sketches, grappig en niet over de top, duidelijk en helder dagvoorzitterschap. Een complete leerzame en plezierige middag!'
Ireen Snijders - opleidingsadviseur SVB Academie
'Kim Coppes was als gespreksleider sprankelend, snel, scherp maar niet te scherp, prettig en energie. Ze trad op tijdens de conferentie ‘De beweegkracht van sport en cultuur' tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag'
Juul van Rijn en Claudia - LKCA
'Onze samenwerking met Kim Coppes als dagvoorzitter en Joke Hermsen als spreker tijdens de jaarlijkse Business Meets Rabo is heel prettig verlopen. De avond was erg succesvol en werd goed gewaardeerd door de bezoekers. Ook de samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd. Het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals met hen samen te werken.'
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde
Kim Coppes was als gespreksleider sprankelend, snel, scherp maar niet te scherp, prettig en energie. Ze trad op tijdens de conferentie ‘De beweegkracht van sport en cultuur’ tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag.
Juul van Rijn - LKCA
Leontine van Hooft
Ubuntu
De denkwijze die Ubuntu vertegenwoordigt, heeft invloed op alle aspecten van de samenleving. Verbindend leiderschap en een nieuwe wereld. Dit boek laat zien dat het anders kan. Zeer de moeite waard om te lezen.
Jan Terlouw - oud-politicus en auteur, 2021
‘Het was een inspirerende bijeenkomst, Leontine nam ons mee a.d.h.v een real life case hoe de bijzondere consultatie techniek van tribunale leiders in Afrika toegepast kan worden in onze westerse organisaties. Het was interessant om te ervaren hoe je door deze techniek iedereen binnen je organisatie kan betrekken bij het nemen van besluiten’.
Léonette van den Berg - Programmacoördinator IBO Qualified Business School
Hella van der Wijst
Levensverhalen / Wandelen
We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst rondom het thema ‘Positieve Gezondheid Flevoland, Hoe dan?!’ met Hella van der Wijst als dagvoorzitter. Ze heeft het geweldig gedaan: Inhoudelijk, betrokken, origineel en uit het hart, heel mooi!
Marcel van der Zee - communicatie adviseur WEL in Flevoland
‘De lezing over ‘De kunst van het troosten’ van Hella van der Wijst ter gelegenheid van ons 20-jarig bestaan was zeer inspirerend, qua inhoud, maar ook vooral door de wijze van presenteren. De aanwezigen werden betrokken en uitgenodigd te reageren. Daar werd zeer integer mee om gegaan. Hella is een innemende persoonlijkheid. Super tevreden!’
Alice Loeters - Persoonlijke Uitvaartzorg
Maria Genova
Privacy / vrouwenhandel
‘Maria Genova gaf na een lange dag voor de deelnemers aan onze klantendag een energieke speech, waarin de privacyboodschap goed overkwam. Ze betrok de mensen erbij met haar soms confronterende vragen en conclusies, waardoor iedereen alert was. Een geslaagde afsluiting van een – door de temperatuur - warme dag waarin ook privacy en security een grote rol speelden'.
Sten Beernink - Senior Manager Business Development, Infotheek Groep
Stéphanie Beijnes
Rouw & verlieskundige
Je bent echt een zwaargewicht in je werk. Je weet precies jouw vinger op de zere plek te leggen.
Marlies van Dongen - Ontwerpster
Piek Knijff
Privacy en Data-ethiek
Piek Knijff hield voor een select gezelschap een inspirerende interactieve sessie over data-ethiek. Als feedback kregen we terug dat zij een ingewikkelde materie op een leuke manier behapbaar weet te maken. We denken na over een vervolg.
Laura Oldenburg - privacy officer Waterschap Zuiderzeeland
'Wij hebben de lezing van Piek Knijff als heel positief ervaren. Zij verstaat de kunst van het presenteren en weet iedereen geboeid te houden. Met name haar model met de 5 waarden is enthousiast ontvangen. Zij heeft mensen aan het denken gezet, ongeacht of iedereen het op alle onderdelen met haar eens was, en dat was de bedoeling. Een geslaagde presentatie'.
Vivian Tillmann - Gegevensbescherming TeamConcernzaken, Gemeente Maastricht
Miriam Notten
Sociaal kapitaal
‘We kijken terug op een zinvolle middag met Miriam. Zij hield een enthousiast verhaal met veel voorbeelden over hoe netwerken weer goed op de agenda te krijgen en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan'
Janice Leering - manager development en mobiliteit gemeente Utrecht
Emmelie Zipson
Dagvoorzitter | Moderator | Gespreksleider
Toen onze eerder geboekte dagvoorzitter kort voor onze Eigenwijze dag af moest zeggen is Emmelie op zeer korte termijn ingevlogen bij deze medewerkers/netwerkdag. Complimenten voor hoe ze dit gedaan heeft want een open dagprogramma brengt veel onzekerheden met zich mee en vraag veel creativiteit en flexibiliteit van de dagvoorzitter. Emmelie heeft laten zien dit allemaal aan te kunnen waardoor we wederom een hele goede Eigenwijze dag hebben gehad met de medewerkers van Prinsenstichting!
Ondernemingsraad Prinsenstichting
Emmelie was hosting the Amazon Academy 2020, virtual edition. She is a very professional moderator and host. With years of experience, she created the perfect dynamics during the virtual event. It was a very nice experience to work together!
Veronique Houben - Amazon, Amazon Academy 2020
Emmelie is a wonderful moderator. She takes on every event with a personal touch. She's driven, flexible and truly great to work with. Even when you change have the assignment on a Sunday at 20:00pm.
Rixt Herklots - The Next Women
'Een echte professional mét persoonlijkheid. Goed voorbereid, voelt uitstekend de zaal aan waardoor ze de juiste balans vindt tussen spontaan en serieus. Laat de gasten en sprekers stralen. Doen!'
Justine de Haas - de Communicatieclub
“Wat ik ook zeer waardeerde was Emmelies feilloze Engels, iets wat voor ons belangrijk was, om het evenement een professionele uitstraling te geven. Gezien de reacties die ik gekregen heb is dat zeker gelukt.”
Philip Bakker - Hittech Multin BV
“Een echte professional maar mét persoonlijkheid. Goed voorbereid, voelt uitstekend de zaal aan waardoor ze de juiste balans vindt tussen spontaan en serieus. Is aanwezig, maar laat de gasten en sprekers stralen. Doen!”
Justine de Haas - de Communicatieclub
Joke Hermsen
Filosofe | Tijd, melancholie, hoop
Ik heb Joke Hermsen bij de start van ons schooljaar eind augustus 2023 gevraagd hoe de filosofie ons kan helpen in onze pedagogische opdracht. Zij heeft onze 150 medewerkers op meeslepende wijze verteld en de opdracht gegeven er samen voor te zorgen dat onze leerlingen de vraag “wie ben jij”, “wat is jouw verhaal” kunnen horen en mogen beantwoorden.
Gerben Houwer - directeur Ithaka ISK – vo-school voor nieuwkomers
‘De lezing die Joke Hermsen bij de start van Campis gaf was een groot succes. Ook in het licht van ons artistieke profiel. Insteek: we kunnen niet zonder de diepe zielenroerselen van de kunst, omdat deze kern van onze menselijkheid weet te raken. De belangstelling was goed en betrokken en menigeen schafte na afloop haar boeken aan. We zijn zeer content met deze eerste lezing als aanvang van de vele die op ons podium zullen gaan volgen’.
Guus Slauerhoff - mede-initiatiefnemer Campis Assen, een podium voor hedendaagse kunst.
Onze prof.dr. Henriette Moll, hoogleraar kindergeneeskunde, die afscheid nam als subhoofd van de afdeling Algemene kindergeneeskunde heeft genoten van de inspirerende lezing van Joke Hermsen. Zij en het publiek vonden het boeiend en superleuk. De thema’s die Joke te berde bracht kwamen de rest van de dag steeds terug in alle speeches.
Karen Bindels-De Heus - kinderarts Erasmus MC Sophia.
'Het tafelgesprek met Joke was zeer geslaagd. Met elkaar hebben we stappen gezet in het gedachtengoed van Kairos. Joke’s gedachtengoed was inspirerend, deskundig, hoopgevend en bood handreikingen voor de wooncorporatie bestuurders. Kortom: buitengewoon geslaagd.’
Frédérique Bijl - Toezichthouder, docent, beeldend kunstenaar
'We kijken met plezier terug op een geslaagd congres en op de bijdrage van Joke Hermsen. We hebben van diverse congresgasten leuke reacties ontvangen op haar lezing. Ze heeft veel mensen geraakt en aan het denken gezet’.
Hildegard de Kort - Programmacoördinator Regio Hart van Brabant
‘We hadden een erg mooie Watoudag met Joke Hermsen. Toen ik na de voordracht op het parcours van ons kunstenfestival mijn controlerondje deed, hoorde ik regelmatig nog mensen verder discussiëren over de onderwerpen die ze aanhaalde. Dat kan alleen maar positief zijn!'
Liesbet Daeninck - vzw Kunst / Kunstenfestival Watou West-Vlaanderen.
De lezing van Joke Hermsen ter gelegenheid van het afscheid van onze directeur was een groot succes. Hij en zijn familie genoten en ook de overige reacties uit het publiek waren positief. Tijdens de lezing over ‘Kairos een nieuwe bevlogenheid' was het muisstil, iedereen hing aan Joke's lippen. En we horen steeds vaker ‘kairos' om ons heen, tijdens vergaderingen en andere meetings. Het is dus aangekomen. Leuk!'
Caroline Klootwijk - HR Deltion College
'Wij zijn zeer blij met het optreden van Joke Hermsen tijdens de start van de Planetree Conferentie met als thema Vertrouwen. Haar keynote over Chronos en Kairos heeft het publiek en ons aan het denken gezet en sloot goed aan bij de huidige uitdagingen in de zorg, maar ook bij ieders privéleven. De deelnemers gaven haar na afloop gemiddeld een 8, een hoog cijfer dus!'
Marita Bossers-Nabben en team - Planetree Nederland, Planetree Conferentie
‘De speech van Joke voor het Cultuur College netwerk over de rol die de kunst en cultuur speelt in het samen bouwen van een school van de toekomst viel erg goed. Ze in staat is om gedurende haar lezing ons de tijd te doen vergeten waardoor ze zowel in vorm als inhoud haar verhaal kracht bijzet'.
Suzan Lutke - Cultuur College, Cultuur College Netwerk
'Onze samenwerking met Kim Coppes als dagvoorzitter en Joke Hermsen als spreker tijdens de jaarlijkse Business Meets Rabo is heel prettig verlopen. De avond was erg succesvol en werd goed gewaardeerd door de bezoekers.'
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde, Business Meets Rabo
'Joke Hermsen hield tijdens een feestelijk afscheid van ons afdelingshoofd een mooi inhoudelijk tot denken zettend betoog. Enthousiaste reacties op haar wijze woorden, ook door degene die afscheid nam.'
Mari-An Gerits - adviseur Kwaliteitsinstituur Nederlandse Gemeenten (KING), Afscheid afdelingshoofd
We hadden een erg mooie Watoudag met Joke Hermsen. Toen ik na de voordracht op het parcours van ons kunstenfestival mijn controlerondje deed, hoorde ik regelmatig nog mensen verder discussiëren over de onderwerpen die ze aanhaalde. Dat kan alleen maar positief zijn!
Liesbet Daeninck - Kunst / Kunstenfestival Watou Schore West-Vlaanderen
Tijdens ons event over de zakelijke kansen van de circulaire economie gaf Joke Hermsen een filosofische kijk op het begrip tijd in relatie tot de transitiein onze samenleving. Ze vertelde over Chronos, de rationele en lineaire tijd; Kairos, de tijd van reflectie en focus; en de circulaire tijd, waar 'Kairostijd' voor nodig is. Haar bijdrage was een verrassende keuze bij het thema van het event en een schot in de roos. We hebben steengoede reacties gehad op haar performance.
Martje Fraaije - Rabobank Nederland
Chantal Verweij
Trends
‘De presentatie van Chantal Verweij over haar Trendcanvas en de TrendToepas-Methode sloot erg goed aan bij het programma van ons seminar over ICT trends voor het MKB. De deelnemers hebben haar lezing op prijs gesteld'
Betsy L. Dijkstra - Kick-ict
Sarah Sylbing
Dagvoorzitter / kansenongelijkheid / schuldenproblematiek
Het gezamenlijke optreden van Sarah Sylbing en Stella de Swart is zeer goed ontvangen. Het tweegesprek tijdens ons online-event over schulden en burgers in problemen tussen de documentairemaakster en de ervaringsdeskundige paste precies in het traject van burgergerichte dienstverlening dat wij voorstaan. We zijn erg tevreden!
Annemarie Ruesink - communicatieadviseur Raad voor Rechtsbijstand
‘De bijdrage van Sarah Sylbing op onze landelijke dag basisvaardigheden is zeer positief ervaren. Haar verhaal over haar documentaire Schuldig sprong eruit en is als heel inspirerend ervaren. Zeer indrukwekkend en ondanks dat veel bekend is een nieuwe eye-opener, aldus één van de vele positieve evaluaties’.
Maaike Toonen - Programmacoördinator Bibliotheek en Basisvaardigheden Koninklijke Bibliotheek
Sarah Berckenkamp
Dagvoorzitter/spreker
‘We hebben genoten van de inspirerende presentatie van Sarah Berckenkamp over 100 jaar vrouwenkiesrecht. Zij spreekt mensen aan, is authentiek en sprankelend. Haar presentatie was inhoudelijk heel goed en aangepast aan de Groninger situatie. Zeker aan te bevelen’.
Hester Reehuis - Voorzitter Vrouwennetwerk gemeente Groningen
Evelien van der Werff
Je kunt meer dan je denkt
Een must-read voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. Evelien weet de lezer op treffende wijze mee te nemen op de reis die ze zelf liever niet had gemaakt. Ze vertelt over alle keuzes die je als kankerpatiënt dient te maken, alle fysieke ongemakken, het immense verdriet en de angst voor afscheid, alles komt aan bod. Met hier en daar een flinke dosis humor. Een uitermate goed en meeslepend boek!
F van Hoeve-Watts-Jones - Senior fysiotherapeut bij SMC Fysiomed
Funda Müjde
Creatief en veelzijdig
‘Wij zijn erg tevreden over het optreden van Funda. Haar kick-off van onze medewerkers over het thema ‘Ik en de ander’ was interessant, vermakelijk, prikkelend en leerzaam. Funda is ook een prettige en warme persoonlijkheid om mee samen te werken. Haar bevlogenheid en inzet om mee te denken qua vormgeving van de dag en het thema was van grote toegevoegde waarde’.
Masja Loa - SEZO maatschappelijke dienstverlening
'Funda Müjde heeft een adequate rol gespeeld als dagvoorzitter en als 'ouder/actrice' tijdens het stadsdebat in de onderwijsweek. Ze kon met iedereen, van pedagogische medewerker, wetenschapper tot wethouder het gesprek aan. De ouder die Funda speelde liet zij heel mooi overvloeien in de voorzittersrol. We kijken dan ook terug op een goed inhoudelijke en persoonlijke avond. Ook het voorbereidingsgesprek van tevoren was zeer waardevol. Voor herhaling vatbaar'.
Monique de Bos - projectteam Nationale Onderwijsstad Dordrecht
'We kijken terug op een bijzondere avond met Funda over haar relatie/ervaring met haar mantelzorgers. De mantelzorgers waren zichtbaar geraakt en hebben achteraf nog mooie reacties gegeven. We hebben haar openheid als hartverwarmend ervaren en hopen haar zeker in te de toekomst nog eens terug te mogen vragen voor één van onze café's'.
Lex van der Westen - consulent mantelzorgsteunpunt 'De Groene Mantel'
Yasmina Aboutaleb
Dagvoorzitter / Samenleven
Het was een mooie bijeenkomst over de pensioensituatie van migranten in Nederland, onder leiding van moderator Yasmina Aboutaleb. De voorbereiding met haar en de dag zelf liepen erg prettig. Yasmina bleek een goeie match.
Jelle Lössbroek - onderzoeker NIDI-KNAW / Rijksuniversiteit Groningen
Carolien Roelants
Midden-Oosten
‘In Kulturhus Holten hebben we mogen genieten van een goed doorwrocht verhaal over “De Arabische lente “ door Carolien Roelants. Iedereen was erg tevreden over de inhoud en de vertoonde beelden. Een zeer geslaagde avond'.
Hans Gnodde en Adriaan Mazel - Organisatoren lezingencyclus Kulturhus Holten
Kirsten van den Hul
Meertalig dagvoorzitter/spreker
'Wij hebben het optreden van Kirsten van den Hul als dagvoorzitter tijdens de themadag van onze zomerexpo als heel goed ervaren. We hebben van tevoren goed overleg gehad over wat we wilden bereiken. Kirsten had zich perfect voorbereid en we hebben genoten van haar presentatie van het geheel.'
Carlien Oudes - Art Worlds, organisator van zomerexpo.nl, september 2015
Naema Tahir
Moslims, integratie, zelfbeschikking
‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma's verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.'
Inge van Ooijen - Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland
Kathalijne Buitenweg
Europa
'We hebben de samenwerking met Kathalijne Buitenweg zeer gewaardeerd. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van het debat over de toekomst van Europese ontwikkelingssamenwerking. We waren onder de indruk van haar uitstekende voorbereiding, expertise en vermogen om het debat soepel te laten verlopen. Daarnaast wist ze een open en ontspannen sfeer te creëren onder de panelleden, de Eurocommissaris en het publiek.'
ECDPM , (okt 2016)
Aglaia Bouma
Insecten en angst
Gelukkig overwon Aglaia Bouma haar angst voor insecten. Anders had ze dit fraaie boek over zespoters niet geschreven (…). In haar boek spat het enthousiasme er vanaf (…). Na het lezen van alle gezellige kriebelpraat zou je haast zin krijgen om een mug te knuffelen.
Quest
Een fascinerend boek.
Dolf Jansen - Spijkers met koppen
Aglaia Bouma [is] een ware waterval van intrigerende verhalen over insecten.
New Scientist
'Niets te verbergen is echt een aanrader voor alle burgers die hun privay achteloos te grabbel gooien en zeker ook voor die mensen die de komende jaren beslissisingen moeten nemen over de staat van onze rechtstaat en de relatie overheid-burger!'.
Linda Voortman - Tweede Kamerlid GroenLinks
Nadine Bongaerts
Biotechnologie & Duurzame Innovatie
'Nadine heeft tijdens ons ‘Festival van de Toekomst’ op 13 september jl. in de Fokkerterminal in Den Haag voor circa 700 toehoorders een fantastisch verhaal gehouden over de mogelijkheden van synthetische biologie en de impact hiervan op de maatschappij. Synthetische biologie aan de basis van de vijfde industriele revolutie!'
Ton Jonker - Chief Innovation Officer, Provincie Zuid-Holland
Maartje Duin en Peggy Bouva
Een open gesprek over het koloniaal verleden
Wie de podcast ‘De plantage van onze voorouders' nog niet kent wordt aan de hand meegenomen door middel van beeld- en geluidsfragmenten. De kwetsbaarheid waarmee de sprekers contact maken met elkaar en het publiek nodigt uit tot interactie en zelfreflectie. 'Er valt nu een kwartje bij mij…' of 'De schellen vallen mij van de ogen…': het zijn zinnen die vaak worden uitgesproken als je Maartje Duin en Peggy Bouva uitnodigt.
Politie N-Nederland
‘Wie de podcast ‘De plantage van onze voorouders’ nog niet kent wordt aan de hand meegenomen door middel van beeld- en geluidsfragmenten. De kwetsbaarheid waarmee de sprekers contact maken met elkaar en het publiek nodigt uit tot interactie en zelfreflectie. ;Er valt nu een kwartje bij mij…' of 'De schellen vallen mij van de ogen…'. Het zijn zinnen die vaak worden uitgesproken als je Maartje Duin en Peggy Bouva uitnodigt.’
Iris van der Weiden Msc MA - Aanjager/adviseur Diversiteit & Inclusie Politie Eenheid Noord-Nederland
Maartje en Peggy hebben een manier gevonden om het gesprek over een moeilijk en pijnlijk onderwerp echt verder te brengen. Ik vroeg me af hoe ze dat voor elkaar hadden gekregen en dat was precies de insteek van de workshop: hoe kunnen wij als organisatie leren van hun proces? Een bijzondere workshop met veel aha momenten, eye openers, goede gesprekken, inspiratie en veel super praktische tips.
Tina Farifteh - We Are Public
Martine Witteveen
Dagvoorzitter/ Spreker Authenticiteit
Het optreden van Martine Witteveen tijdens onze bijeenkomst over Hoe helpen we de burger op weg? is goed bevallen. Ze is een waardevolle dagvoorzitter die kennis heeft van het veld, goed zaken weet in te leiden, samen te vatten en heeft oog voor de mensen en hun casuïstiek. Erg fijn.
Basma Djemni-Smith - communitymanager Raadbaak community/Nationale ombudsman
Arita Baaijens
Toekomstverkenningen
Wij zijn allen erg enthousiast en zelfs trots dat Arita Baaijens op ons evenement Landschap van de Toekomst een mooie presentatie en workshop heeft verzorgd. We kijken met plezier terug en helemaal de bijdrage van Arita.
Aliec Straatsma - Event Coördinator Provincie Flevoland
Minka Nijhuis
Verhalende journalistiek
De lezing van Minka Nijhuis over Birma tijdens het 40-jarig huwelijksfeest van mijn ouders was super! Goede voorbereiding en een verhaallijn die klopte. Minka formuleert mooi én authentiek en bovenal: ze heeft met haar verhaal de genodigden een bijzondere inkijk kunnen geven in een bijzonder land, waar mijn ouders al twintig jaar hun hart aan hebben verpand.'
V. v.d. Lande
Katinka Baehr
Dagvoorzitter/gespreksleider
Dank Katinka Baehr voor alles wat ze heeft gedaan als dagvoorzitter bij het jaarcongres van het European Forum for Official Gazettes. In korte tijd heeft ze de ingewikkelde materie van publicaties van wetgeving zich eigen gemaakt om zo op een leuke en effectieve manier ons door het congres heen te leiden.
Onno Muchall - CIO UBR en Algemeen Manager KOOP
We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. Katinka Baehr leidde de middag als dagvoorzitter prima en zorgde voor een degelijke en adequate aanpak (foto). Wat mij betreft tot de volgende keer.
Pieter de Vente - CNV
We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. Katinka Baehr leidde de middag als dagvoorzitter prima en zorgde voor een degelijke en adequate aanpak (foto). Wat mij betreft tot de volgende keer.
Pieter de Vente - CNV
Henriëtte Wijnen
Ongewenst gedrag aanpakken
Henriette weet op een zeer bevlogen en persoonlijke manier een lastig onderwerp bespreekbaar te maken. Zij legt een gevoelig onderwerp duidelijk uit en geeft daarbij verschillende praktijksituaties aan. Het leidde tot een open gesprek met de groep. Een lezing van Henriette is een aanrader voor ieder bedrijf die dit lastig bespreekbare onderwerp serieus neemt, en de dialoog aan wil gaan met de medewerkers.
Rina de Groot - Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam
We kijken met goede gevoelens terug op de presentatie van Henriette Wijnen voor onze medewerkers. Door te starten met het persoonlijke verhaal werd vertrouwen gecreëerd, de verdieping die volgde was goed en bood ons inzichten om dit verder op te pakken binnen onze organisatie. Het is een complexe en gevoelige materie waar meer aandacht voor moet komen.
Emiel Boogaard - Algemeen Directeur Convenience Bakker Goedhart
‘Wij kijken met genoegen terug op onze jaarlijkse Dag van de Veiligheid voor onze medewerkers, dit jaar verspreid over twee online events. We zijn blij met de bijdragen die Ellen de Mooij (veilige spreekcultuur) en Henriette Wijnen (van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer) verzorgden. Vanuit de collega’s hebben we positieve reacties terug mogen ontvangen op hun bijdragen’.
Ilja van Beekum - projectleider AMIF Veiligheid en weerbaarheid COA
Carla Tijhuis
Dagvoorzitter / gespreksleider
Carla Tijhuis was de dagvoorzitter van het jubileumcongres van Infinite Financieel. Mede dankzij haar enthousiasme en deskundigheid werd ons congres een prachtig succes. Zowel in de voorbereiding van het congres als op de dag zelf dacht Carla prettig actief mee, door goede suggesties te doen voor de opzet en inhoud van de plenaire opening en sluiting van de dag. Mede door haar achtergrond als 'financial' kon Carla in haar presentaties op de congresdag pendelen tussen proces en inhoud, een fijne combinatie. Kortom, een plezierige dagvoorzitter die meer doet dan op de congresdag langskomen van 9 tot 5.
Monica van der Hoff-Israël - Eigenaar en bestuurder bij Infinite Financieel.
Ria van Dinteren
Brein-leren-leiderschap
'Ik heb genoten van Ria's presentatie. Het was erg geslaagd! Ik heb alleen maar goede feedback gekregen op haar inbreng. Het is voor herhaling vatbaar en smaakt naar meer. Interessant thema: de werking van hersenen en het "primen" van gedachten'.
Ing Dagmar Spee - projectmanager Rijksgebouwendienst
Lara Hemstede
Informatiebeveiliging
Lara heeft bij Rijkswaterstaat een inspirerende lezing gegeven over cybersecurity. Lara had zich goed verdiept in onze doelgroep, waardoor het goed aansluit. Met haar persoonlijke verhaal en praktijkkennis weet ze de medewerkers te boeien. Ik kan Lara van harte aanbevelen voor een lezing die je medewerkers aan het denken zet en ook concreet handelingsperspectief biedt voor werk én privé.
Roseanne de Kloe - Rijkswaterstaat
Lara heeft een interessante en indrukwekkende lezing gegeven bij de gemeente Amstelveen tijdens de Week van de Veiligheid. Het onderwerp cybercrime heeft ze op een interessante manier overgebracht door haar persoonlijke ervaring hiermee te vertellen. Het publiek was zeer enthousiast over haar manier van vertellen én over haar kennis en deskundigheid over dit onderwerp. Tevens was men blij met de handige hand-out die ze had samengesteld voor ons. Wij kunnen Lara als organisatie van harte aanbevelen bij een ieder die een spreker over informatiebeveiliging of cybercrime zoekt. Lara, je bent sympathiek, professioneel, kundig en ontzettend dapper. Bedankt voor je inzet!
Merel Aktan - Gemeente Amstelveen
Onze samenwerking met Lara verliep enorm soepel en professioneel, zowel in de voorbereiding als op de dag van haar lezing zelf. Ze dacht heel fijn mee hoe haar verhaal het beste kon aansluiten op ons congres, deelde haar tussentijdse uitwerking om te controleren of het was wat we voor ogen hadden en afspraken werden altijd nagekomen. Tijdens het congres was ze ruim op tijd aanwezig, waardoor we de techniek nog goed konden testen en in alle rust konden opstarten. We hebben haar ervaren als zeer betrokken en ervaren.
Eef Schelvis - Ministerie van Justitie en Veiligheid
Wat is Lara een fijne spreker! Haar lezing over cybercrime is interessant en inspirerend. Ze geeft een duidelijke uitleg over ingewikkelde onderwerpen, heeft interactie met haar publiek en geeft concrete tips waar de deelnemer direct mee aan de slag kan. Door haar professionele en flexibele houding is ze ook een heel plezierig persoon om mee samen te werken.
Trienke Hammink - Gemeente Utrecht
Wilma van Dartel
Selfempowerment
Het thema Vallen, Opstaan en weer Doorgaan heeft Wilma op boeiende wijze overgebracht. Wilma wist met haar eigen levensverhaal en haar inlevingsvermogen de aanwezigen te raken. Ondanks het pittige thema, waar vrijwel alle ondernemers mee te maken krijgen, wist zij de middag luchtig en ontspannen te houden. De deelnemers gingen met een glimlach naar huis.
Hans van Bemmel - opdrachtgever Weener XL
'Onder de bezielende leiding van Wilma van Dartel hebben meer dan 250 zelfstandige professionals een boost gekregen tijdens de ZZP BOOST in Veghel. Gedreven leidde zij iedereen door het programma heen. Dat deed zij deskundig met overtuiging en humor. Wilma beschikt over de juiste kwaliteiten en is een uitstekend dagvoorzitter voor een uiteenlopend publiek. De samenwerking met Wilma is erg plezierig, de voorbereiding is goed verlopen waardoor er op de dag zelf een klinkend programma stond. Ik vond het een voorrecht om als projectleider met Wilma samen te mogen werken!'
Marieke Tetteroo
Mischa Selis
Collectief welzijn
De lezing van Mischa Selis over het onderwerp sociale druk/social media was erg geslaagd. Het was een interactieve lezing waarin Mischa haar kennis deelde omtrent het onderwerp sociale druk en sociale media. Ze straalde uit dat ze het leuk vond en had het onderwerp goed voorbereid. Het was een interessante lezing voor onze deelnemers (studenten van de opleiding social work).
Lars Meppelink - S.V. Maslow, Hanzehogeschool Groningen
Froukje Santing
Islam/Turkije
‘Niets dan lof voor het optreden van Froukje Santing samen met Erdal Barci tijdens onze Studium Generale over Turkije. Hun goede, inhoudelijke inleidingen sloten prima op elkaar aan en in het beantwoorden van vragen waren zij zeer bedreven. Het was ook leuk om te zien dat ze soms van mening verschilden. Ons doel: het publiek beter laten begrijpen wat er momenteel in Turkije aan de hand is, is zondermeer gerealiseerd’.
Peter Timmerman - namens SG-team Universiteit Twente.
Op 17 november 2016 organiseerde PAX samen met Kurds & Friends een debat over politieke ontwikkeling in Turkije, met name het geweld in de Koerdische regio en de onderdrukking van oppositie en civiele samenleving. Froukje Santing trad op als een kundig en vaardig moderator van het debat; kundig omdat uit haar vragen bleek hoezeer zij bekend is met de situatie in Turkije en vaardig omdat zij deelnemers in het debat, met name twee aanwezige Nederlandse politici, wist te bewegen zich helder en onomwonden uit te spreken.'
Jan Jaap van Oosterzee - Senior advisor public affairs Middle East PAX.
'Froukje Santing is een professionele, inhoudelijk goed geïnformeerde moderator. Ze had uitstekende ideeën en suggesties voor een publieksevent over de mensenrechtensituatie in post-coup Turkije. Haar warme uitstraling en heldere manier van presenteren gecombineerd met scherpe analytische vragen maakten dit event tot een groot succes.'
Laurien de Vos - Senior Human Rights Officer / Turkey Coordinator, Amnesty International - Amsterdam.
‘Froukje Santing heeft een boeiende avond in ons Kultuurhus verzorgd. Na haar lezing over de toestand in Turkije ging zij in gesprek met de zaal wat zorgde voor een zeer levendige discussie . Zij nam hierin geen blad voor de mond’.
Hans Gnodde - organisatie lezingencyclus
Emilie Huber
Marketing | Innovatie | Ondernemerschap
’We kijken met plezier terug op de lezing van Emilie Huber voor de Insight Business Meeting. Haar verhaal ’het neerzetten van een uniek concept en succesvol innoveren’ sloot perfect aan bij de dag. De leden vonden het erg interessant en werden bijzonder geïnspireerd.
Nicole vd Valk - Daily-Bread
Paulien van 't Westeinde
Realiseer je bucketlist
‘We kijken terug op een geslaagde middag waarin Paulien van ’t Westeinde onze marketingmedewerkers positief en enthousiast inzicht gaf in het maken van een bucketlist met een goede combinatie werk en privé. Aanbevelingswaardig!’ – Live your best life!
Kim Gelissen - Marketing Manager Stienstra Wonen
Damaris Matthijsen
Economische vernieuwing
’Dank voor een ongelooflijk bijzondere en inspirerende avond met Damaris. Mooi hoezeer zij uit haar innerlijke bevlogenheid en vakinhoudelijke kennis mensen weet mee te voeren in een nieuwe wereld van omgaan met onze aarde vanuit holistisch economisch perspectief! Haar verhaal en filosofie hebben me geraakt, vooral hoe ze aantoont vanuit de dubbele lemniscaat hoezeer persoonlijke inzet en verantwoordelijkheid bijdraagt aan het verwezenlijken van een duurzame wereld’.
Ivo Brautigam - voorzitter MMS Alumni Network Organisation
Christien Brinkgreve
Onderstromen en taaie patronen
De reflectielezing Onveilige bespiegelingen die Christien Brinkgreve gaf tijdens ons jaarevent Speak Truth to Power was fantastisch! Iedereen deed het geweldig, maar zij was echt de kers op de taart. Ze had zich goed voorbereid en ingelezen, en speelde goed in op wat er gezegd en opgemerkt werd. Ronduit zeer positief!
Anne Verbeeck - projectleider Veiligheid Voorop, Nationaal Netwerk Risicomanagement.
Wij kijken met veel voldoening terug op ons congres Deep Finance, dat we in 2017 voor 500 accountants in business en andere financials organiseerden. De lezing van Christien Brinkgreve over Weten vraagt meer dan meten - data zijn niet de werkelijkheid leverde een diepere laag op, die iets essentieels aan de dag heeft toegevoegd. Ze had de volle aandacht van het publiek. We waarderen de bijzonder prettige samenwerking en de tijd, wijsheid en inspiratie die zij met ons heeft gedeeld.
Lucas Geusebroek - projectleider Dag van De Financial, NBA
Lida van Doorn
Vergroot uw charisma
"Lida van Doorn weet op overtuigende wijze haar toehoorders te binden en te boeien met haar visie op charisma-management. Was in eerste instantie iedereen nogal sceptisch; immers we dachten charisma heb je wel of heb je niet. Met een aantal sprekende voorbeelden en toepassingen ter plaatse bij een aantal toehoorders, waren we overtuigd! Het werkt echt. Je kunt het verschil maken! Haar professionele kijk op kleding en integrale blik op vormen en verhoudingen, dragen er zorg voor dat iedereen er goed uit kan zien en overtuigend kan overkomen. Uiteraard, niemand weet beter dan Lida zelf wat charisma is en welk effect dat heeft; zij heeft charisma!”
Annemiek Beijer - Voorzitter Ondernemerstafel, Sociëteit De Witte
"Het was weer een waardevolle aanvulling om Lida een workshop te laten verzorgen voor wethouders. Juist in de politiek ligt de focus nog wel eens teveel op de inhoud en te weinig op de uitstraling. Ze weet bij iedereen op een inspirerende wijze (in een korte tijd) een nieuwe manier van kijken naar zichzelf bij te brengen."
Renske Burgerhout - Senior staff education & training at CDA
Eva Rovers
Nieuwe democratie | Veranderkracht
‘We kijken terug op een mooie dag en presentatie van Eva Rovers. Haar presentatie was actueel en sloot goed aan bij de onderwerpen waar wij ons als bedrijf mee bezighouden. Eva had onze opmerkingen in de voorbespreking verwerkt in haar verhaal en vond de juiste toon om het publiek aan te spreken. De keynote was op ons verzoek prikkelend en inspirerend’.
Desiree van der Wal - manager marketing en communicatie Pondera Consult
Ellen van Dalen
Media-antropoloog en journalist
"Ik was niet alleen tevreden, maar zeer onder de indruk! Alleen al in het voorafgaand proces waarbij jullie geweldige plannen deelden en het creatieve denken goed bleek te matchen bij onze visie van de Saxion Majlis. Zeker ook tijdens de sessie, waarbij we loskwamen van en daadwerkelijk tot output kwamen in de brainstorm."
Sanne Wassink - Saxion Hogeschool
Annemarie Timmermans
Veiligheid
Annemarie is een zeer kundige en warme gespreksleider. Ze krijgt het beste uit iedereen naar boven en weet alle deelnemers een 'veilig' gevoel te geven. Een tafelsessie rondom aandacht (een cruciaal onderdeel bij veilig werken) was zeer succesvol én plezierig. Ze gaf ruimte aan iedereen. De vragen die ze had geformuleerd om het gesprek en de discussie op gang te brengen waren zeer goed doordacht. Daarmee was ze een zeer waardevolle tafelgastvrouw op onze La Red businessclubbijeenkomst met NetworkTables.
Miriam Notten - Eigenaar La Red
Esseline van de Sande
Duidt, inspireert & verbindt
Esseline zet zich al jaren met veel passie en deskundigheid in om een brug te slaan tussen de Arabische wereld en het westen, op heel persoonlijke en creatieve wijze, waarbij ze specifieke belangstelling voor gender vraagstukken toont.
Tineke Bennema - Historica, journaliste
Wist u dat de Nederlandse taal een begrip kent dat tegelijkertijd warme menselijke betrokkenheid en een onvermoeibare praktische inzet voor de rechten van achtergestelde groepen en mensen in de verdrukking kent? Dat begrip is: Esseline van de Sande.
Maurits Groen - Founder President Waka Waka Foundation
Esseline van de Sande omarmt de kracht van verschil. Ze durft nieuwsgierig te zijn naar het verhaal van de ander en daarvan te leren. En daarmee inspireert zij velen die haar ontmoeten in werk en vriendschap.
Petra Stienen - Publiciste, zelfstandig adviseur, Arabiste
Janneke van Heugten
Publiciteit / Zichtbaarheid
“Janneke heeft het thema ‘het verhogen van de zichtbaarheid van vrouwen’ op de nieuwjaarsontvangst van FAM! (expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken) op een prettige, deskundige en bovenal charmante wijze ingeluid. Zij wist bevlogen de deelnemers te enthousiasmeren en lokte tijdens de talkshow de deelnemers inspirerende uitspraken.”
Charlotte van Dijk-Pieters - FAM!
Marga Miltenburg
Dagvoorzitter/gespreksleider
'Marga Miltenburg droeg in belangrijke mate bij aan het welslagen van het Christelijk-Sociaal Congres. Goed voorbereid leidde zij de congresdeelnemers op vriendelijke en besliste wijze door het programma en leidde met betrokkenheid en inlevingsvermogen de gesprekken met de vertegenwoordig(st)ers van verschillende maatschappelijke organisaties. Kortom: je kan Marga gerust vragen.'
Wim Eikelboom - secretaris Christelijk-Sociaal Congres
De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.
Corrie in 't Hout - In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo
De samenwerking met ZijSpreekt, wat betreft de inzet van Kirsten van den Hul als dagvoorzitter van onze Zomerexpo, is vanaf de start prettig verlopen. We hebben vooraf met Marga Miltenburg goed kunnen overleggen over wat we konden en wilden bereiken. Graag tot een volgende gelegenheid.
Carlien Oudes - Art Worlds, organisator van zomerexpo.nl
Shirin Musa
Vrouwenrechten
Shirin Musa had haar powerpointpresentatie op het laatste moment nog afgestemd op de vragen van onze clubleden. Haar persoonlijke verhaal was heel boeiend en door onze vragen kwam ze nauwelijks toe aan de andere aandachtsgebieden van haar werk. Het is ons heel duidelijk geworden dat Shirin de enthousiaste pijler van een kleine activistische organisatie is, die heel goed werk doet en daar nog veel meer over kan vertellen.
Ine Aben - Soroptimistclub Alphen a/d Rijn
Willemijn van Dommelen
Burn-out en depressie
"Willemijn is een geboren spreekster. Ze is ontwapenend, grappig, mooi om naar te kijken. Ze sleept je mee in haar persoonlijk verhaal, waarin ze de moed heeft om zich kwetsbaar te tonen. Haar lezing was een zeer intieme ervaring."
Veerle Dobbelaere
Saskia Schalekamp
Persoonlijk leiderschap / cultureel ondernemer
Saskia vertelde een mooi persoonlijk verhaal over haar droom, ambitie en het werkend krijgen van een collectief.
Gezinus Hagen - President Lions Club Bilthoven
Rémi van der Elzen
Presentator & filosoof
‘We kijken bij Lister terug op een mooie talkshow tgv het afscheid van onze directeur, die Rémi van der Elzen presenteerde. De digitale talkshow verving het eerder geplande live-congres. De samenwerking met Rémi was prettig, snel, to the point en van niveau’.
Joke Ruiter, - bestuurssecretaris Lister
'Rémi leidde een bijeenkomst met gemeenten over inwonerkracht. Rémi is grappig en scherp, een beetje stoer. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het slagen van de bijeenkomst. Rémi vraagt door, houdt je een spiegel voor waar je soms een beetje van schrikt, maar die uiteindelijk leidt tot verdieping. Ze is professioneel, heeft een goed gevoel voor humor, en ontziet ook zichzelf niet'.
Marjon Breed - Consultancy Bureau Radar
'Wij hebben Remi ervaren als een vakvrouw met flair. Ze voelt de inhoud goed aan en is in staat om gevoelige en zware vragen met lichtheid en gevoel voor humor te brengen.'
Petra Wolters - SBWU, nieuwjaarscongres
Agnes Lensing
Agrarisch
Wij hebben erg genoten van de boeiende presentatie van Agnes Lensing over haar werk als boerin en haar ontwikkeling naar ondernemerschap. Zowel voor als na de lezing nam ze de tijd om persoonlijk met de deelnemers te praten, wat op prijs werd gesteld.
Marcella Ensel - Ladies Business Club Lauswolt
Anouk Brack
Leiderschap in verandering
'Wie een leider wil zijn en zeker wie als leider wil dienen moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Het boek 'De Verborgen Dimensie van Leiderschap' van Anouk Brack bevat tal van bruikbare suggesties om je volledige potentie te ontwikkelen en gebruiken'.
Herman Wijffels
'Het prachtige boek 'De Verborgen Dimensie van Leiderschap' is een aanrader voor alle leiders die op een praktische manier willen leren hoe ze wijsheid en kracht kunnen ontwikkelen die nodig is voor organisaties in de 21e eeuw'.
Maria Sturm - expert Organisatieontwikkeling
Esther de Snoo
Landbouw
Het event De Toekomst van de melkveehouderij in Nederland met Esther de Snoo als moderator was succesvol. De interactie met het publiek en sprekers deed ze goed. Haar flexibele houding en enthousiasme, in combinatie met kennis van het onderwerp maakte het een fijne samenwerking. Ze voelde gevoeligheden aan en begreep wat onze bedoeling en wensen waren. Super dus al met al!
Catharina Burgman - Senior adviseur WePublic, organisator van het event
Julika Marijn
Dagvoorzitter en stemgever
We hebben genoten van de viering van ons 15-jarig bestaan in ons nieuwe pand aan het Lange Voorhout 1, waar Helene Kröller Müller haar eerste kunstgalerie had. We waren blij met de mooie performance, die Julika Marijn gaf. Haar optreden paste zeer goed in het geslaagde feest.
Marianne Dijkmans - directeur SPITZ (congres en event)
Mirjam Sterk
Dagvoorzitter | Spreker
Het optreden van Mirjam Sterk als dagvoorzitter tijdens ons diner pensante op 21 november 2019 over de christelijke identiteit is als bijzonder goed ervaren. Ze heeft zich ingelezen en veel tijd gestoken in de voorbereiding. Daarnaast schakelde ze snel bij last-minute aanpassingen in het programma. De avond was mede dankzij de bijdrage van Mirjam zeer geslaagd.
Marike van Brakel - bestuurssecretaris Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden
Onze ervaring met Mirjam Sterk als dagvoorzitter tijdens onze ledendag is erg goed. Ze heeft weinig nodig om het programma op een prettige en natuurlijke manier ‘aan elkaar te praten’ en ze trad adequaat op tijdens het interactieve Engelse gedeelte om het publiek te betrekken. Ook de deelnemers aan ons event waardeerden de dagvoorzitter positief, zo blijkt uit de evaluatie.’
Rebiha Lamara - coördinator SGF (Samenwerkende Gezondheidsfondsen)
’We kijken terug op een goed tweedaags congres met interessante sprekers. Bovenal was er bijzonder veel lof voor de deskundige leiding van Mirjam Sterk! Ze was – als dagvoorzitter/gespreksleider - inhoudelijk goed, leidde het strak maar niet streng, had humor, en kende het netwerk goed.’
Esther Dwarswaard - secretaris Christelijk Sociaal Congres – 26/27 augustus 2015
Marlies Claasen
Bevlogen dagvoorzitter & zangeres
Ik trof bij de netwerkbijeenkomst Arnhem Open waar ik sprak, Marlies Claasen als moderator. Zij is één van de beste digitale dagvoorzitters die ik heb meegemaakt! Echt duidelijk iemand met veel tv- en digitale ervaring.
Mirthe Biemans - Manager Strategie van woningcorporatie Rochdale, Expert op het gebied van wonen, steden en achterstandswijken
Alet Klarenbeek
Ouderen & innovatie
De presentatie/masterclass ‘Eenzaamheid’ van Alet Klarenbeek voor ons Sociaal collectief en buurtsportcoaches was zeer geslaagd. We hebben enthousiaste maar ook emotionele reacties gekregen, omdat mensen geraakt waren door de voorbeelden die Alet aanhaalde. Op en top inspiratie over wat eenzaamheid is en hoe je activiteiten kunt ontwikkelen voor doelgroepen die hier mee te maken hebben.
Kirsten Dijk - Coördinator cultuurbureau Akte2
Natascha Notten
Kansengelijkheid
Natascha Notten heeft tijdens onze managementdag een inspirerend verhaal gehouden over kansengelijkheid. Ze sloot prima aan bij de sub-thema's die we vooraf besproken hebben. Na afloop kregen we veel enthousiaste reacties. De lezing gaf voldoende aanknopingspunten om intern op door te praten.
Ankie van der Werf - netwerkregisseur Passend Onderwijs OOZ
Daniëlle de Jonge
Verleid de klant
'Daniëlle weet snel de aandacht van mensen te pakken, maakt makkelijk contact en heeft een plezierige en warme manier van presenteren. Als management zijn we heel tevreden over het verloop van de avond, ze weet te inspireren!. Ik kan Daniëlle absoluut aanbevelen aan andere organisaties.'
Ruud van Hecke - Rabobank Regio Schiphol
Annemarie Steen
Happiness
We kijken terug op een geslaagd Planetree-event waar Annemarie Steen aan heeft bijgedragen. Haar enthousiasme en energie werkt goed, zeker bij een online event. Met een speelse en humoristische aanpak laat zij het publiek ervaren hoe je verbinding kunt maken wanneer dat fysiek even niet kan. En zelfs als het wel weer kan, helpen deze interventies om beter in contact te komen met elkaar. Wil je ook af van de sleur die veel overleggen zijn dan kan Annemarie je daar zeker toe inspireren.
Marita Bossers-Nabben - directeur Planetree
Desiree Hoving
Dagvoorzitter/ Moderator
We kijken met grote tevredenheid terug op het optreden van Desiree Hoving als moderator van ons Your Space Event. Ze heeft het uitstekend gedaan, zeker gegeven de korte voorbereidingstijd
Annegreeth Lameijer - manager TU Delft namens mede-organisatoren TNO en SRON
Wij kijken positief terug op onze Villa Jongerius conferentie over de werving van wetenschappers. Desiree Hoving was als dagvoorzitter betrokken, behield het overzicht en liet iedereen goed tot zijn recht komen. Ook vanuit de zaal ontvingen we positieve reacties: enthousiast en verfrissend.
Afdeling Communicatie AcademicTransfer
‘Desiree Hoving was dagvoorzitter bij het Rolmodellenfestival van VHTO. Deelnemers waardeerden haar unaniem als een ‘goede’ en ‘zeer goede’ dagvoorzitter (‘superenthousiast en kleurrijk’). Wij hebben haar ervaren als een positieve en inhoudelijk scherpe dagvoorzitter. Aanrader dus’.
Annemijn Smulders - projectmedewerker VHTO
Desiree is sprankelend, inhoudelijk sterk, scherp en met de juiste focus naar het publiek; alle ingrediënten die je wenst bij een goede dagvoorzitter. Daarnaast is het een feest om met haar samen te werken. Ze is open, recht door zee en een vat vol creativiteit.
Fien Bosman - communicatieadviseur van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE)
Brenda Ott
Kwetsbare ouderen, proactieve zorgplanning, Positieve Gezondheid
Brenda's presentatie op een bijeenkomst voor ouderen in Zeist over eenzaamheid raakte de deelnemers en zorgde voor een muisstille zaal
Lia van Dijk - voorzitter van KBO/PCOB-Zeist
'Ik ben onder de indruk van het werk van huisarts Brenda Ott, enthousiast, gedreven met passie voor de "kwetsbare oudere”. Brenda heeft een duidelijk visie op het bespreekbaar maken van de laatste levensfase bij patiënten. Hier verteld ze respectvol over met het hart op de goede plaats. Haar gedrevene, enthousiaste optreden op het symposium over de kwetsbare oudere werkt enorm aanstekelijk.'
Hariette Haalstra - Organisator Witte Kruis symposium
Brenda trad op als dagvoorzitter op de door ons georganiseerde themadag over ouderenzorg. Zij wist deze met haar uitgebreide kennis, enthousiasme en vaardigheden om mensen met elkaar te laten communiceren, tot een zeer geslaagde dag te maken
Carin Bonekamp
Brenda praat over kwetsbare ouderen met respect en het hart op de goede plaats. Ze heeft een duidelijke visie op het bespreekbaar maken van de laatste levensfase bij patiënten. Haar gedreven, enthousiaste optreden op ons landelijk symposium van het Witte Kruis werkte enorm aanstekelijk.
Harriette Haalstra - Ambulance-verpleegkundige
Eve van Dijk
Mantelzorgbemiddeling
Naar aanleiding van de Mantelzorg dag verzorgde Eve van Dijk in opdracht van de bibliotheek en Welschap Heemskerk een prima presentatie over “Hoe blijf je overeind als mantelzorger”. Eve gaf veel nuttige tips aan de aanwezigen en er was ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, waar door de deelnemers dankbaar gebruik van werd gemaakt.
Ellen Kesting - De Bibliotheek IJmond Noord
Leila Prnjavorac
Spreker en dagvoorzitter
We kijken terug op een zeer geslaagde Landelijke Bijeenkomst, ons eerste grote hybride event. Leila Prnjavorac wist als moderator de interviews met onze sprekers op een professionele, maar toch persoonlijke manier neer te zetten. Al met al meer dan tevreden. Een samenwerking die we graag in de toekomst nogmaals aangaan!
Lidwien Poorthuis - managing director & senior policy advisor LNVH
Wij zijn heel tevreden over de moderatie van Leila Prnjavorac gedurende ons online event en over haar grondige voorbereiding ondanks het last minute verzoek. Ze hield goed in de gaten of alles volgens planning verliep en dacht met ons mee. Ook deelde ze haar persoonlijke verhaal wat kankeronderzoek voor haar betekende. Wij vonden haar heel prettig in de omgang en om mee te werken. Kortom, een fijn verloop van onze uitdagende 2-daagse meeting.
Mariëlle Harlé - Oncode Institute
We kijken terug op een mooie nieuwjaarsbijeenkomst onder leiding van Leila Prnjavorac! De reacties over haar rol als ceremoniemeester, met o.a. interviews met vluchtelingen, waren heel positief evenals onze eigen ervaring.
Kristel Meeuwissen - Evenementenmanager Vluchtelingenwerk Nederland
Andrea Walraven-Thissen
Crisis in balans
’Andrea Walraven kreeg tijdens de plenaire opening van Venticare Live (congres voor acute zorg-professionals) de zaal muisstil toen ze een voorbeeld gaf van haar ervaringen met traumazorg, meer specifiek: de opvang van een kind na de suïcide van haar moeder. Een indringende ervaring. Als de professional dit op de goede manier kan aanpakken, met empathie maar zonder zich ‘uit te leveren’ aan de betrokkene, hoeft deze stress niet te leiden tot traumatische stress, zo werd duidelijk uit Walravens verhaal’.
blog Idelette Nutma
Lisa Peters
Dagvoorzitter | Gespreksleider
Over het algemeen vond ik het prettig werken met Lisa. Ik als projectleider voelde me echt ontzorgd door haar, ze dacht goed mee, was proactief en gaf duidelijk aan hoe het programma beter zou kunnen. Dat is best bijzonder, omdat ik het zelf lastig vond om de touwtjes uit handen te geven, tenzij ik iemand echt vertrouw. Lisa gaf me dat vertrouwen. Ik vond ook dat Lisa goed anticipeerde op veranderingen, ze is erg flexibel. Lisa is verder een deskundige, ervaren gespreksleider.
Renee Kooger - Groen en Gemak
Sofie van de Waart
Onderwijs
o Sofie is een bevlogen spreker die de vierdejaars studenten van de pabo van Avans Hogeschool in een keynote enthousiasmeerde over haar projecten én over haar oondernemerschap in het onderwijs. Het contact met Sofie verliep vlot en ze bereidt zich goed voor. Ze spreekt kordaat en betrekt haar publiek op een interactieve wijze. Ze speelt goed in op vragen vanuit het publiek en bewaakt de tijd én het onderwerp. Het publiek verveelde zich niet door het vlotte tempo en de wijze waarop Sofie hen betrok door o.a. boeken uit te delen en afwisseling in stellingen, afbeeldingen etc. Sofie komt hopelijk vaker onze studenten maar ook andere doelgroepen inspireren, het publiek gaat vol energie en nieuwe inspiratie verder!
Suzan van Brussel - Associate lector
Joan Nunnely
Menselijk Kapitaal
We kijken terug op een fantastische dag en Joan Nunnely heeft hier een prachtige rol in gespeeld. Haar lezing was sterk en tijdens de Q&A kwam een mooi gesprek op gang. Ze sprak toen nog meer vanuit haar hart en ervaringen op dit vlak. Dit versterkte haar lezing.
Sam van den Hoven - Hoofd Servicepunt & HR administratie CITO
Margje van Weerden
Recht en feminisme
‘We kijken terug op een hele fijne samenwerking met Margje van Weerden, die de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2022 presenteerde. Deskundig, vol humor en flexibel in opstelling. Heel fijn en voor herhaling vatbaar!’
drs. Lidwien Poorthuis - Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren
Annemarie van Geel
Midden-Oosten
Annemarie van Geel gaf een prikkelende en inspirerende lezing op onze conferentie over interculturele dialoog en gendergelijkheid. Ze heeft grote kennis van zaken en beheerst de kunst en sensitiviteit van het meenemen van haar publiek op een diepgaande, en tegelijkertijd toegankelijke en charmante manier.
Rasoul Nejadmehr - Center for Intercultural Dialogue, Göteborg, Zweden
We kijken terug op een succesvolle avond in het Humanity House met Annemarie van Geel als moderator. Ze leidde een boeiende paneldiscussie over de positie van vrouwen in de Golfstaten. Ze had een goede klik met de sprekers en de samenwerking met haar was erg prettig.
Lotte Hajema - ministerie BZ, directie Midden-Oosten en Noord-Afrika
Janne Vereijken
Innovatie
Janne Vereijken heeft dit jaar met veel succes het plenaire gedeelte van ons MKB-event ondernemen010live! gemodereerd. In de voorbereiding heeft ze het op zich genomen om met de sprekers een goede voorbereiding te doen. Verder heeft ze zelfstandig de sessie helemaal uitgewerkt en onze wensen uitgevoerd met een goede planning. Knap aan haar is dat ze inhoudelijk zeer goed ingevoerd is en ook goed richting weet te geven aan de sprekers. Zodat de kernboodschap van het event goed overkomt. En dat op een uitermate prettige manier voor ons als opdrachtgever, maar ook voor de sprekers. Kortom, een vakvrouw, ook als dagvoorzitter of moderator.
Yvonne Ramdin-Trip - Innovatiemanager, Gemeente Rotterdam
At WUR, Janne moderated a closing event (150+ participants) of a multi-year scientific research program on Digital Twins in Green Life Sciences. She did that beautifully, on content and on people. She knows how to deal with complex matters in a complex environment. She can convey her own enthusiasm to the audience who feel challenged and involved with the subject.
Jene Van der Heide - Programme Director Data Science & Artificial Intelligence, Wageningen University & Research
Onlangs heeft Janne Vereijken een keynote presentatie verzorgt voor ons jubileum event. Tijdens de voorbereiding toonde Janne zich zeer professioneel en kon zich ook goed inleven in het profiel van het publiek. Tijdens de uitvoering bleek dat zij het publiek goed wist te boeien met een mix van voorbeelden en wetenschappelijke achtergronden en kreeg zij ook een boeiende dialoog op gang. Dank je wel Janne voor een boeiende bijdrage aan ons event!
Willem Endhoven - Managing director, High Tech NL
At WUR, Janne moderated a closing event (150+ participants) of a multi-year scientific research program on Digital Twins in Green Life Sciences. She did that beautifully, on content and on people. She knows how to deal with complex matters in a complex environment. She can convey her own enthusiasm to the audience who feel challenged and involved with the subject.
Jene Van der Heide - Programme Director Data Science & Artificial Intelligence , Wageningen University & Research
De lezing van Janne Vereijken over hoe kom je tot innovatie en out of the box denken is overall prima ontvangen. De toezichthouders en bestuurders woningcorporaties in de regio Eindhoven gaven haar optreden gemiddeld een 7,9. Ze hield een goed en enthousiast verhaal.
Johan van Hoof - Organisator vanuit KPMG-Advisory
We kijken met veel genoegen terug op de inspiratiesessie van Janne Vereijken voor onze fabrikanten in de installatiebranche. Zij hield de deelnemers voor dat innoveren hét middel is om organisaties, producten en diensten waardevoller, slimmer en duurzamer te maken. Haar optreden was top! We gaan haar vaker inzetten.
Jan-Paul Schop - managing director USP-Marketing Consultancy
Janne Vereijken heeft een lezing gegeven op ons jaarlijkse partnerevent van EY met 250 partners. Voor een kritisch publiek heeft zij met volle energie een overtuigend verhaal gebracht over innovatie. Haar keynote ‘Boosting Innovation’ ging over succesvol innoveren binnen corporates. Hoe om te gaan met alle uitdagingen rond innovatie? Kenmerkend is dat innovatie bij Janne niet abstract en ongrijpbaar blijft doordat ze praktische handvatten, heldere voorbeelden en persoonlijke ervaringen deelt. Haar bijdrage is zeer positief ontvangen door onze collega’s. Een aanbeveling waard!
Coen Boogaart - CEO EY Nederland
Wilma van Hoeflaken
Geldzaken
'Ik denk dat ons doel bewustwording van het belang van financiële onafhankelijkheid te vergroten onder onze leden met de lezing van Wilma zeker is bereikt. Ze is een prettige spreekster met veel kennis van zaken, die het onderwerp eerst inleidde met een persoonlijk verhaal en daarna met cijfers en wetenswaardigheden kwam. Ze gaf ook veel gelegenheid voor interactie met de zaal.'
Ineke Jenniskens - OBP-Vrouwennetwerk Universiteit Twente
Esmeralda Kleinreesink
Samenwerking | Krijgsmacht
Esmeralda gaf ons tijdens het Topvrouwendiner, middels een fijne combinatie van humor en inspiratie, een kijkje in haar veelzijdige identiteit. Esmeralda heeft een op maat gemaakte speech voor ons geschreven die goed aansloot bij de wensen en verwachtingen. Wij hebben dan ook erg genoten van de prettige samenwerking en het uiteindelijke resultaat.
Judith van de Goor - Frisse Blikken
Ik verwachtte een standaard verhaal over presentatietechnieken, maar het overtrof al mijn verwachtingen. Het was een super boeiende presentatie met nieuwe informatie en technieken die ik nog niet kende. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven en tips en tricks die ik in presentaties kan toepassen.
Chantal Schoenmakers - Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Esmeralda leerde ons in 2 uur hoe je een presentatie kunt geven waarbij je het publiek echt weet te pakken! Haar manier van omgaan met de groep en haar ontwapenende karakter zorgde voor een enthousiaste groep die zeer leergierig was.
Ryan Groot Kormelink - CNV Jongeren
Je deed het fantastisch! Zo'n evenement valt of staat wel met een goede presentator/dagvoorzitter. En dat ben jij dus. Jouw grote kracht, Esmeralda, is dat je er ogenschijnlijk zo makkelijk bij staat. Alsof het niks is. Presenteren gaat je zó goed af. Moeiteloos weet je de hele zaal te boeien.
Ineke Stofmeel - Mensa Fonds Awards
Je rol als moderator bij het gehele main event en de onderhoudende paneldiscussie is alom zeer gewaardeerd. Dankzij je zorgvuldige voorbereiding en zeer alerte en flexibele opstelling op die ochtend zelf is dit een uitstekend onderdeel gebleken.
Hans Hillen - St. Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid
Esmeralda heb ik leren kennen in het kader van het faciliteren van een teammiddag van onze afdeling. Esmeralda is enthousiast en heeft praktische en creatieve ideeën hoe dit vorm te geven. Zij kan goed luisteren naar de klant en de vraag vertalen naar een passend aanbod. Haar presentatie voor de groep is helder en sprankelend, waarbij zij de inhoud verbindt met humor en een touch of history. Het is gewoonweg fijn zaken doen met Esmeralda!
Liane Dijk - Psychotraumacentrum Zuid Nederland
Rete interessant en een hoop van opgestoken.
Brigadegeneraal bd Hans Damen - Logistiek Guru 2018, Spreken als een TEDx spreker
‘Esmeralda Kleinreesink gaf een interessante en goede performance als spreker! Veel complimenten gehoord naar aanleiding van haar lezing mbt de responsieve overheid en de zoektocht hiernaar. Mede door haar is de conferentie een succes geworden’
Sandra Broos – Van Wijk - projectleider sociale veerkracht, provincie Noord-Brabant
Vanuit Frisse Blikken hebben wij Esmeralda gevraagd te spreken op het Topvrouwendiner over identiteit. Esmeralda gaf ons, middels een fijne combinatie van humor en inspiratie, een kijkje in haar veelzijdige identiteit. Esmeralda heeft een op maat gemaakte speech voor ons geschreven die goed aansloot bij de wensen en verwachtingen. Wij hebben dan ook erg genoten van de prettige samenwerking en het uiteindelijke resultaat.
Judith van de Goor - Frisse Blikken
Nicol Tadema
Slim communiceren
Wat een ijzersterke sessie. Zonder overdrijven een uur aan Nicol's lippen gehangen. Ik stroom weer over van inspiratie en ideetjes.
Freek Pompert - Freelance copywriter & content specialist
Tadema schreef een klein pareltje. Geschikt voor iedereen: van ondernemer tot beleidsmedewerker & veranderaar.
Peter De Roode - Organisatieadviseur & recensent Managementboek.nl
Nicol had de hoogste score van alle sessies tijdens ons event. Die score was het resultaat van haar inhoudelijk uitstekende verhaal dat ook nog eens echt goed was afgestemd op onze doelgroep. Verder vielen haar uitmuntende voorbereiding en de strak vormgegeven slides op.
Jaap van de Coevering - Bestuurslid Recruiters United
Marion Bloem
Schrijven/filmmaken/schilderen
We hadden een bijzondere mooie herdenking van het einde van de tweede wereldoorlog in voormalig Nederlands Indië en alle slachtoffers van die oorlog. De lezing van Marion Bloem was ontroerend en heel waardevol. Het sloot mooi aan bij de vragen die er waren. Zij was verbindend, plaatste de perspectieven uit het verleden op de juiste manier en goed geïllustreerd.
Jacqueline Broekhuizen - Secretaris Stichting 14 augustus Lochem e.o.
Elleke van Gelder
Sociale innovatie
De masterclass over het gedachtengoed van sociale innovatie die Elleke van Gelder verzorgde bij Chubb voor jonge verzekeringsprofessionals is goed ontvangen! We hebben de samenwerking met haar in de voorbereiding als heel prettig en goed ervaren, de interactie tijdens de masterclass was goed en we hebben positieve reacties van deelnemers ontvangen.
Ezra van Tiel - organisator masterclass
Machteld Kooij
Presentatie & Media
’Het geheime wapen van Hilversum weet als geen ander hoe je de aandacht van je publiek kunt krijgen en vasthouden. Machteld valt bij haar presentatie meteen met de deur in huis en neemt je mee naar de crime scene om je deelgenoot te maken van het probleem en om je mee te laten denken over denkrichting en oplossingen. Het publiek gaat op het puntje van z’n stoel zitten. Machteld verstaat de kunst van interactief presenteren. De boodschap (in dit geval hoe kan je het best presenteren?) komt goed over en wordt van harte gedeeld! Het geheime wapen van Hilversum wordt zo een mooi (selectief) publiek geheim!
Dick Eijgenraam - oud-directeur Hartenlust Mavo Bloemendaal
Lia van Bekhoven
Verenigd Koninkrijk
Lia van Bekhoven heeft als moderator ons evenement uiterst professioneel (en toch plezant) gepresenteerd. De voorbereiding was erg deskundig, ze nam uitgebreid de tijd om zich door ons te laten briefen en alles door te spreken. Bovendien wist ze bijzonder vlot in te spelen op het publiek en op wendingen bij de sprekers. Alom enthousiasme over de samenwerking.
Jaques Willem - politiek assistent the Greens/EFA, Europees Parlement
De 400 dames van ADL-Hasselt hebben genoten van een sprankelende lezing van Lia van Bekhoven. Ze heeft met haar verhaal over haar jaren in Londen, de Brexit, de politiek, het koningshuis en impact van Covid vele harten gewonnen. We zijn blij met haar inzichten en de ervaringen die ze met ons deelde in een haar zo kenmerkende stijl waarin humor nooit ver weg is.
Riet Jeurissen - organisatie Actueel Denken en Leven – Hasselt/be
We willen Lia van Bekhoven bedanken voor de super interessante onlinelezing over Brexit, die ze heel enthousiast bracht. Ze gaf tevens een inkijkje in wie de Engelsen zijn. Informatief en humoristisch verpakt. We kregen veel lovende woorden van onze 200 deelnemers. Iedereen vond het heel goed.
Ann van Essche - Markant vzw Vlaanderen
We kijken met veel genoegen terug op een sprankelende, boeiende, interessante, leerrijke – online - lezing over de gevolgen van Brexit door Lia van Bekhoven. Zij verruimde onze blik en leerde ons de problematiek beter te begrijpen, hoe ingewikkeld de materie ook blijft. Dat de lezing goed viel blijkt wel uit de vele spontane reacties direct na haar presentatie. Proficiat en grote dank.
Chris Block - namens Probus Antwerpen Noord & Probus Voorkempen & Zilveren Passer 68
Devika Partiman
Emancipatie en diversiteit
Als dagvoorzitter van ons event was Devika Partiman goed voorbereid, professioneel en fijn om mee samen te werken. In de voorbereiding was ze flexibel en evenals tijdens het event. Ze presenteerde beheerst en woonde ook een aantal interactieve sessies bij om zo, samen met onze muzikant, de terugkoppeling naar het publiek te verzorgen. Alom tevredenheid over deze dag
Lotte van Aerle - Projectmanager Netwerk Mediawijsheid
‘We hebben veel enthousiaste reacties gekregen op het online Beeld en Geluid Mediacollege van Devika Partiman. Kijkers prezen Devika om haar verhaal. Ze hield een interessant betoog over de beeldvorming van vrouwen in de politiek. Tijdens het voorbereidingsproces bleek Devika flexibel en reageerde goed op veranderende omstandigheden door de corona-maatregelen. Daarnaast bleef ze kalm op het moment dat bij de start de stream even vastliep. We zijn heel erg blij met het eindresultaat’.
Isabelle Moree - creative producer Beeld en Geluid
Devika Partiman verzorgde in de tuin van Singer in Laren een interessante lezing over Stem op een vrouw en feminisme 2020. Onze leden waren heel enthousiast. We blijven graag op de hoogte van haar activiteiten.
Monique Thoonen - Soroptimistclub Bussum e.o.
Rajae El Mouhandiz
Dagvoorzitter/zangeres/spreker
Moderator, singer, composer and creator of films and theatre Rajae El Mouhandiz opened the evening (october '22) with an impressive introductory keynote about her childhood role models: her mother, her grandmother and her ballet teacher. These women have taught her the importance of hearing a variation of stories from and about different women. El Mouhandiz talked about many other interesting women and their (often unrecognized) impact on our modern world, and explained how they are all part of her personal story. Anna Maria van Schurman, the Pink Chaabi and Mona Eltahawy were just a few of the names she mentioned.
LNVH vrouwelijke hoogleraren
We kijken terug op een geslaagde zomerpicknick van ons project De Delftse Blik. Rajae El Mouhandiz leverde als presentator en spreker een geweldige bijdrage aan het programma. Ze presenteerde het op een prettige manier, met mooie woorden en aandacht voor de gasten. Het verhaal dat ze zelf vertelde maakte indruk en haar presentatie maakte het programma rond.
Pia Westgren - Educator Museum Prinsenhof Delft
Rajae El Mouhandiz had een prachtige themalezing in woord en beeld over 'Vier de chaos, koester de orde'. Mensen waren echt geraakt door haar verhaal en voorkomen. Ze maakte diepe indruk. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag, tevens mijn afscheid van de Summerschool
Anna van der Goot - Programmaleider Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam
Julia Wouters
Vrouwen in de politiek
Wij hebben Julia Wouters ervaren als een zeer professionele en positieve dame, die de zaal goed met interactie wist te betrekken. Haar verhaal n.a.v. 100 jaar vrouwenkiesrecht was praktisch, met humor en serieuze noot en boodschap. Voor velen een eye-opener. We kijken terug op een geslaagd evenement.
Yvonne van Bruggen - gemeente Zeewolde
Ellen de Mooij
Oprechte relaties in organisaties
‘Wij kijken met genoegen terug op onze jaarlijkse Dag van de Veiligheid voor onze medewerkers, dit jaar verspreid over twee online events. We zijn blij met de bijdragen die Ellen de Mooij (veilige spreekcultuur) en Henriette Wijnen (van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer) verzorgden. Vanuit de collega’s hebben we positieve reacties terug mogen ontvangen op hun bijdragen’.
Ilja van Beekum - projectleider AMIF Veiligheid en weerbaarheid COA
Elzes en Freriks
Slaapprofessionals
Deborah en Catelijne brachten ons een luchtig, met humor, goed en herkenbaar verhaal. Absoluut niet slaapverwekkend. De zaal was gevuld met mensen die iets met slaap hebben (te kort, te veel, te weinig, te licht en alles daartussen). Het was een informatieve, gezellige en bijzondere avond. De interactie van de ervaringsdeskundigen met de mensen in de zaal was geweldig en voor iedereen herkenbaar. We kunnen niet wachten tot deel 2 van hun boek zal verschijnen incl. de lezing natuurlijk.
Extra Zorg Waddinxveen
Marian Mudder
Angstproblematiek
Het optreden van Marian Mudder was heel bijzonder. Zij vertelde haar persoonlijke verhaal en de vrouwen herkenden veel dingen in wat zij met ons deelde. We kijken terug op een mooie middag!
Ria Rutgrink - Vrouwen van Nu, Afdeling Zuid-Holland
Petra Stienen
Arabische wereld / diversiteit
‘We danken Petra Stienen voor het modereren van onze internationale PUM conferentie. Onze enquête laat overtuigend zien dat het publiek de conferentie enorm heeft gewaardeerd (‘rapportcijfer’ ligt boven de 8,5) en dat Petra in deze waardering een zeer grote rol heeft gespeeld! Als team kijken we terug op een zeer prettige en professionele samenwerking’.
Andy Wehkamp - directeur PUM Netherlands senior experts
Petra Stienen verzorgde voor de medewerkers van Dow een webinar over het Midden-Oosten, de cultuur en wat we van elkaar kunnen leren. Ze deelde haar kennis op een toegankelijke, directe manier met veel gevoel. Zo ervoeren de mensen het die het webinar volgden. We zien haar graag weer eens terug, maar dan – na Coronatijd – live.
Arnd Thomas - Dow Terneuzen
'De aanwezigheid van Petra Stienen en haar spontane, innemende en prikkelende optreden als moderator/gespreksleider tijdens de Ketenconferentie Asielzoekers van de gemeente Den Helder was van doorslaggevende betekenis voor onze bijeenkomst. We hebben alleen maar positieve reacties gehad'.
Charl Mica - beleidsadviseur, team OWS, gemeente Den Helder., Ketenconferentie Asielzoekers
'We kijken terug op een succesvolle dag, mede door het geweldige voorzitterschap van Petra Stienen (foto). Haar stijl, charme en kennis van zaken hebben gezorgd voor de juiste sfeer en niveau van de discussies en is daardoor van grote toegevoegde waarde geweest voor de conferentie en iedereen die hierbij aanwezig was. Voor herhaling vatbaar!
Anna Gouwenberg - secretaris Knowledge Platform Security & Rule of Law
'We kijken terug op een geslaagde conferentie Onderwijs op Maat voor Nieuwkomers in het VO. We bedanken Petra Stienen voor de manier waarop zij de dag heeft geleid. Naast de invulling die zij eraan gaf is haar opening en afsluiting als goed tot zeer goed beoordeeld.'
Dionne Zeldenrijk - beleidsadviseur VO-Raad, Conferentie VO
Nanon Soeters
Trendwatcher
‘We blikken met trots terug op ons succesvol medisch congres over de samenwerking met specialisten. De trendlezing én het dagvoorzitterschap van Nanon viel heel goed’.
Milena Babovic - directeur NAPA (Nederlandse Associatie Physicia Assistant)
Suzan Lutke
Muziek-, kunst- en cultuuronderwijs
Ik vond de lezingen over kunstonderwijs verzorgd door Suzan Lutke tijdens onze docentendag erg inspirerend. Het heeft de kunstvakdocenten goed aan het denken gezet! We kregen positieve reacties hierop. Wellicht op een vervolg!
Elfi Boink - accountmanager Kleinkunstig
Jessica Lutz
Leiderschap vanuit jezelf
Jessica Lutz is in staat subtiele vastgeroeste denk- en handelingspatronen te onderkennen en de onderhuids gevoelde noodzaak tot verandering daarvan te vertalen in een helder en overtuigend betoog. Door haar ruime ervaring als correspondent in Turkije en omstreken kent zij als geen ander de neiging van vrouwen zich zelf klein te maken zonder dat ze zich dat bewust zijn. Jessica helpt vrouwen de onderbewuste patronen te herkennen en te beginnen sturen, en los te laten wat hen klein houdt.
Lily Sprangers - directeur van het Turkije Instituut
Yolanda van Heese
Teamcoaching
De keynote van Yolanda van Heese was interactief en bevatte veel leuke elementen (stellingen, mentimeter) om ervoor te zorgen dat het hele publiek actief mee ging doen. Haar thema is actueel: Veranderingen en hoe ga je daarmee om als organisatie/team. Met haar werk- en coachervaring haakte ze hier goed op in. Het was prettig samenwerken zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Haar keynote was een mooie toevoeging aan onze dag.
Loes Meijs - marketeer bij PinkRoccade Local Government
Frédérique Six
Vertrouwen
Het verhaal van Frédérique Six tijdens onze aandeelhoudersconferentie over vertrouwen en samenwerking kwam goed aan. We hebben ook positieve reacties gehad van de deelnemers op haar inleiding.
John Machiels - Directiesecretaris SRO
Ester Gould
Hollandse armoede
‘Wij zijn erg tevreden en enthousiast over de bijdragen van Sarah Sylbing en Ester Gould. Ze gaven maar liefst vier inspiratiesessies over Kansen(on)gelijkheid op het Symposium ‘Wijs op reis in het (beroeps)onderwijs’, georganiseerd door Toptraject Twente. We kregen van de deelnemers veel positieve reacties terug. Hun sessies in een kleinere setting kwamen goed tot hun recht. Zeker voor herhaling vatbaar’.
Simone Bloemen - projectleider Toptraject Twente - ROC van Twente
‘We kijken heel positief terug op onze onlinebijeenkomst met Ester Gould en Sarah Sylbing, de documentairemakers van de serie Klassen. Ze hebben ons meegenomen in de ontwikkeling van hun werk en wat hen daarin beweegt. De interactie met de groep liep goed, en ook technisch lukte alles. Veel positieve reacties van deelnemers, die het bijzonder vonden om zo met hen in gesprek te kunnen’.
Aris van Veldhuisen - managing partner Andersson Elfers Felix
Else-Marie van den Eerenbeemt
Familieverhoudingen
'De gasten waren erg onder de indruk van Else-Marie en een aantal vond het ook wel een ‘gewaagde zet', om een onderwerp als familierelaties op het menu te zetten. Het maakte veel los en er is nog lang over nagepraat tijdens het geslaagde event. Ook de samenwerking met ZijSpreekt heb ik als prettig ervaren!'
Willeke Kremer - eigenaar VitalSmarts Benelux
Babette Porcelijn
Aan de slag met verduurzamen
‘Het optreden van Babette Porcelijn tijdens onze PMB Vakdag 2019 over duurzaamheid is zéér goed ontvangen. Haar verhaal over de verborgen impact en voorbeelden om in actie te komen, heeft veel collega’s aan het denken gezet. Zozeer dat haar boek De Verborgen Impact is geagendeerd voor de eerstvolgende PMB Leesclub’.
Thomas Bokeloh - Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam
'Het was een geweldige bijeenkomst, onze netwerkmiddag inzake Jong Leren Eten! De keynote van Babette Porcelijn over ‘Verborgen Impact’ met de focus op ‘voedsel’ als uitgangspunt viel goed. We kregen vele positieve reacties op de presentatie van Babette, voor veel mensen bracht het nieuwe inzichten op de impact van voedselkeuzes.'
Hilda Akkermans - makelaar Jong Leren Eten in Noord-Holland / ANMEC
‘Babette Porcelijn bracht tijdens de opening van het Hogeschooljaar een goed onderbouwd verhaal. Ze zorgde voor interactie met de zaal, had aandacht voor de verschillende achtergronden van studenten en ze inspireerde om zelf over keuzes na te denken. Ik heb veel positieve reacties gehoord.’
Wil Bekkering - directeur Aeres Hogeschool Almere
We zijn zeer tevreden over de enthousiaste presentatie van Babette Porcelijn tijdens de viering van Earth Day. Het was een goede, leerzame lezing en de bezoekers hebben hier ook enthousiast op gereageerd.
Mischa Horninge - Columbus earth center
'Wij hebben genoten van de presentatie van Babette Porcelijn over verborgen impact. Ze heeft een stevige boodschap maar brengt die op een spontane manier, wat aansprak bij ons publiek. Haar verhaal is boeiend en de manier waarop ze haar persoonlijke ervaring deelt maakt dat ze mensen echt betrekt.'
Monique Sweep - directeur coörperatie Deltawind
Shaktie Rambaran Mishre
Toezicht, vertrouwen en integriteit
'Shaktie heeft me geboeid en geïnspireerd. Geregeld gebruik ik haar voorbeelden en wijsheden over hoe wij ons gedragen. Ik hoorde haar spreken over ‘cultuur en gedrag' tijdens een event georganiseerd door o.a. NCD, NationaalRegister en VTW. 'Shaktie toont aan hoe ondoordacht we ons vaak gedragen. Daarnaast geeft ze heldere handvaten om aan gedragsverandering te werken. Shaktie, zelf commissaris, geeft je stof tot denken. Ze is deskundig, confronterend met een dosis humor. Een aanrader als je als leidinggevende, bestuurder of toezichthouder met cultuur, gedrag of ethiek en integriteit aan de gang gaat'.
Lizzy Doorewaard - Docent Governance, Meervoudig commissaris en accrediteur van bestuurders
'Shaktie presenteerde een masterclass op de Nationale dag voor Commissarissen en Toezichthouders in maart 2017. Ze heeft een aanstekelijke stijl van presenteren, lardeert dit met sterke voorbeelden en creëert impact. Ze is enthousiast, snel, duidelijk en interactief. Wat zij presenteert blijft hangen. Zij gaat het gesprek niet uit de weg, stimuleert dit eerder. Ze kan confronterend zijn. Het is volstrekt helder dat zij spreekt van uit een zeer brede ervaring op hoog niveau.'
Floris Recourt - Executive Search
'Als marketingbureau organiseerden we een event voor BDO bij Tesla met als thema Disruptie. Shaktie sprak vanuit haar rol als commissaris over dit onderwerp voor een groep van 50 collega-commissarissen en toezichthouders. Het bleek een schot in de roos! Met rake voorbeelden, ervaringen en adviezen nam ze haar toehoorders in een vlotte bijdrage mee in haar visie op dit actuele thema. Met als resultaat veel complimenten van gasten die echt iets geleerd hadden. Kortom, Shaktie is een spreekster met power en inhoud die we van harte kunnen aanbevelen!'
Arjan Rattink - Directeur RVS Marketing
Stella de Swart
Schulden, armoede en eenzaamheid
Stella heeft op de managersbijeenkomst van UWV haar verhaal gedeeld. Openhartig en indringend vertelde ze over haar ervaringen, tegenslagen en de weg terug. Het besef dat Stella’s situatie iedereen – ook onze cliënten- kan overkomen, stimuleert onze managers om nog meer aandacht voor de menselijke maat in onze dienstverlening te hebben.
Lian Bakx - Senior Communicatie adviseur UWV
Stella de Swart heeft tijdens ons programma Ondernemer Centraal ism Vechtclub XL haar verhaal verteld. Wat kan een mens toch veel meemaken en toch de draad weer zo goed oppakken. Dit heeft de aanwezige deelnemers echt geraakt en doen inzien dat je als mens toch tegenslagen kunt hebben, maar met doorzettingsvermogen weer door kunt gaan. Ik heb Stella leren kennen als een betrokken vrouw met veel passie. Een echte expert op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnoot.
Mirjam Stoffer - Beleidsmedewerker Ondernemen en Schulden Gemeente Utrecht
In oktober 2022 heeft Stella de Swart haar verhaal gedeeld met onze maatschappelijke partners in het kader van de evaluatie van het armoedebeleid 2018-2022 en het delen van de eerste nieuwe speerpunten van het nieuwe armoedebeleid 2022-2025. Ik heb Stella ervaren als een goede sparringspartner en iemand die haar werk doet met passie en bezieling. Ze heeft heel veel waardevolle informatie met mij gedeeld en meerdere keren ruimte gemaakt om even met mij te bellen. Haar verhaal sloot mooi aan op dat van ons en was voor veel partners erg herkenbaar. Heel fijn dat Stella als ervaringsdeskundige haar ervaringen kon delen om ons als gemeente beter inzicht te geven in waar onze inwoners in armoede zoal tegenaan lopen.
Eden den Drijver - Adviseur Armoede & Participatie
Stella de Swart was keynotespeaker op het congres ‘Mens Centraal. Vertrekpunt voor communicatie en dienstverlening’, dat in september 2022 plaatsvond. Doelgroep van het congres was: overheidsmedewerkers, die het contact van burgers met de overheid optimaal willen laten aansluiten op de belevingswereld van burgers. Stella heeft de zaal meegenomen in hoe zij in armoede terecht is gekomen en hoe zij vanaf dat moment het contact met de overheid heeft ervaren. Dat deed ze op een heel open, kwetsbare en eerlijke manier. Haar verhaal heeft veel deelnemers aan het congres geraakt en doen inzien dat je van het ene moment op het andere niet meer zelfredzaam kan worden. Maar ook heeft ze de deelnemers aan het denken gezet over wat zij nodig had gehad van de overheid in termen van empathie en regeldruk. We zijn Stella hier zeer erkentelijk voor!
Mireille van Twuijver - Onderzoekscoordinator Mens Centraal, Dienst Publiek en Communicatie, Ministerie van Algemene Zaken
Het gezamenlijk optreden van Sarah Sylbing en Stella de Swart is zeer goed ontvangen. Het tweegesprek tijdens ons online-event over schulden en burgers in problemen tussen de documentairemaakster en de ervaringsdeskundige paste precies in het traject van burgergerichte dienstverlening dat wij voorstaan. We zijn erg tevreden!
Annemarie Ruesink - communicatieadviseur Raad voor Rechtsbijstand
Ingeborg Koopmans
Veiligheid en recht
‘Ingeborg Koopmans verzorgde een leerzame en inspirerende presentatie voor de AM-medewerkers. We kregen veel positieve reacties op haar verhaal. Zo hebben we het belang van veiligheid nu ook vanuit een andere invalshoek kunnen benadrukken’.
Ronald Huikeshoven - directievoorzitter AM (onderdeel van Koninklijke BAM Groep)
'Ik ben zeer tevreden over de presentatie ‘Gedragsverandering door straffen' door Ingeborg Koopmans tijdens de Ground Safety Awareness dag voor de medewerkers van onze vliegbasis. Ik heb alleen positieve reacties gehoord'.
Majoor H.J. (Herman) van der Zwart - Hoofd SB&IT – vliegbasis Volkel.
'De lezing van Ingeborg Koopmans over veiligheid mobiele telefoon op de werkplek is door het enthousiaste publiek gewaardeerd met het cijfer 9.1! Ze heeft de deelnemende organisaties aan de Contractorsdag van Monet aan het denken gezet. Men vond haar 'een inspirerend, goede en geweldige spreker, met een super-verhaal (dit snapt iedereen!) en een krachtige scherpe boodschap met humor'. Dank hiervoor!'
Ruud Glijnis - SHE Manager T-Mobile en voorzitter werkgroep VGM Vereniging Monet
Mendeltje van Keulen
Europa
Wij zijn dik tevreden over de moderatie van ons webinar over de EU voor de leden van de Provinciale Staten van de vier Randstad provincies door Mendeltje van Keulen. Ze wist de bijeenkomst levendig en interactief te maken ondanks de beperkingen van de digitale omgeving. Ze zorgde voor prikkelende vragen, vatte goed de lezingen van de sprekers samen en zorgde zo voor een mooi geheel van het webinar. Ook haar suggestie om een presentatie te vervangen door een interview was een goede zet.
Catharina Lavrijssen - coördinator EU-samenwerking team Randstad in Brussel
Wendy Rientjes
Overprikkeld brein en stress
De presentaties van Wendy Rientjes tijdens onze twee klantendagen in Nederland en België is zeer goed bevallen. Ze gaf leervolle tips over hoe om te gaan met (werk)stress. Onze klanten hebben het ook erg positief beoordeeld. Al met al waren het dynamische en succesvolle dagen.
Kiki Pietersz - The Patient Safety Company
Janneke Juffermans
Klimaatverandering en biodiversiteit
Janneke Juffermans was een prima facilitator tijdens onze online serie dialogen over 'Human Wildlife Interacties'. Ze was goed op de hoogte, straalde interesse uit en was oprecht nieuwsgierig. Haar vragen lokten ook reacties op elkaar uit. Precies wat we wilden. We zien haar graag terug.
prof.dr. Liesje Mommer - Wageningen Universiteit & Research
Janneke heeft een bijeenkomst geleid over Changemakers in Leaving no one behind. Zij bereidt zich goed voor op het onderwerp. De bijeenkomst zelf heeft zij op een authentieke, betrokken en professionele manier gemodereerd. Veel aanwezigen spraken hun waardering over Janneke uit. Ik kan haar absoluut aanraden.
Betteke de Gaay Fortman - directeur en oprichter van Tunafasi
Janneke heeft een keynote speech gehouden tijdens de beleidsconferentie van Woord en Daad. Met haar bijdrage over klimaatverandering en de wereldwijde gevolgen daarvan gaf Janneke een frisse aftrap voor een boeiende discussie. Janneke koos met haar speech voor een verrassende invalshoek. Het publiek kon zich identificeren met haar anekdotes en voorbeelden, maar ze trok de discussie ook echt de diepte in. Een kleine kritische noot is dat de speech iets meer los van papier uitgesproken had mogen worden en dat Janneke vanwege live vertaling af en toe gemaand moest worden wat langzamer te spreken. Maar dat deed weinig af van de kwaliteit van haar bijdrage. De inhoudelijke beleidssuggesties die ze ons heeft meegegeven waren nuttig voor het vervolgtraject. Tot slot was het erg prettig om met Janneke samen te werken in de voorbereidingen op de conferentie.
Eddie Krooneman - Woord en Daad
Een zaal vol intellectuelen die de studentenbeweging en de oprichting van de Socialistische Uitgeverij Nijmegen (SUN) in 1969 nog hadden meegemaakt en een gevarieerd programma met lezingen, interviews en groepsgesprekken. Mede dankzij een zorgvuldige voorbereiding wist dagvoorzitter Janneke Juffermans het veelomvattende symposium Denken en beweging op voortreffelijke wijze in goede banen te leiden.
Ruud Abma - Voorzitter Stichting Fonds SSN
Janneke Juffermans was gastvrouw op onze donateurs- en relatieavond Hart voor VSO. Op een hele soepele en toegankelijke wijze praatte ze de avond aan elkaar. Ze stelde goede kritische vragen tijdens het debat en zorgde voor een ongedwongen sfeer. Ook in de voorbereidingen dacht Janneke op een hele prettige wijze mee, ze gaf scherpte aan de inhoud van de avond, was flexibel en makkelijk bereikbaar. Ook is ze goed op de hoogte van de thematiek die in ontwikkelingssamenwerking leeft en kan vanuit een journalistiek oogpunt de inhoud benaderen. Kortom een zeer prettige samenwerking.
Judith Boekel - Coördinator vrijwilligers en communities, VSO
"We kijken terug op een goed verlopen seminar in Zuid-Afrika met een ontwapenende Janneke Juffermans als dagvoorzitter/gespreksleider. Zij wist zowel de Afrikaanse als de Europese deelnemers met elkaar te verbinden en het lastige thema ‘Wildlife crime' bespreekbaar te maken."
Andro Vos - programmamanager Africa Nederlands Forensisch Instituut.
Helga Salemon
Rusland/voormalige Sovjet-Unie
De voordracht van Helga Salemon over de 'Westerlingen versus de Slavofielen' tijdens onze lezingencyclus over Rusland was voortreffelijk en in de roos . Het contact met haar was zeer plezierig en de reacties van het publiek na afloop waren enthousiast . Het was een goed verhaal dat onderhoudend werd gebracht. -
Dr. H.P. Gnodde - Organisator van de lezingencyclus Rusland in het Kulturhus te Holten
Makheni Zonneveld (NL)
Facilitator | Verteller
‘We kijken terug op een succesvolle Zuid-Afrika-dag, met enthousiaste reacties op de presentatie van Makheni Zonneveld over het dagelijks leven in Zuid-Afrika. Haar positiviteit, inzet en dansles blijven ons bij’.
Cynthia Nuijen - Sawadee Reizen
Zabeth van Veen
Imago en personal branding
'We kijken terug op een fantastisch event voor onze secretaressen en managementassistenten, mede dankzij de lezing van Zabeth van Veen. De collega’s waren heel enthousiast over haar en voor iedereen had haar bijdrage langer mogen duren. Tot een volgende gelegenheid'.
Inge Appels - Coördinator Tilburg University Services & Schools Management Support Facility Services.
ZIJSPREEKT NIEUWSBRIEF

Nominatie Margriets60boven60 in 158ste editie ZijSpreekt (No. 158)
15 jaar ZijSpreekt leverde niet alleen media-aandacht op maar ook een nominatie voor Margriets 60 boven 60, voor vrouwen die het verschil maken. Verder veel tips om in de media te komen in het boek Vaker in de Media, 25 mei uitgeroepen tot Dag van de Vrouwengezondheid en veel sprekers zichtbaar in de media rtv.   |  bekijk nieuwsbrief »

Geïnteresseerd? Meld je direct aan via het contactformulier.

meer nieuwsbrieven »

ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.