• We zijn zeer tevreden over de enthousiaste presentatie van Babette Porcelijn tijdens de viering van Earth Day. Het was een goede, leerzame lezing en de bezoekers hebben hier ook enthousiast op gereageerd.
    Mischa Horninge - Columbus earth center
  • 'Wij hebben genoten van de presentatie van Babette Porcelijn over verborgen impact. Ze heeft een stevige boodschap maar brengt die op een spontane manier, wat aansprak bij ons publiek. Haar verhaal is boeiend en de manier waarop ze haar persoonlijke ervaring deelt maakt dat ze mensen echt betrekt.'
    Monique Sweep - directeur coŲrperatie Deltawind

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verduurzamen van je lifestyle

Blinde vlekken in denken over duurzaamheid

de verborgen impact babette porcelijnBabette Porcelijn is initiatiefnemer van ’Think Big Act Now’ en schrijver van het boek De Verborgen Impact, over eco-neutraal leven (2016). Zij maakt inzichtelijk wat er op wereldschaal gebeurt (Think Big) en vertaalt dit naar een duurzaam dagelijks leven (Act Now).

Babette legt blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid bloot, en ze ontwikkelde een verfrissende methode voor het verduurzamen van je lifestyle. Onderdelen hiervan zijn een top tien grootste impact op het ecosysteem, tips om dingen minder-beter-anders te doen en een Ecopuntensysteem.

Daarnaast heeft Babette een ontwerpstudio, waarmee ze ingewikkelde onderwerpen voor een breed publiek inzichtelijk maakt. Ze helpt bedrijven en organisaties om hun (complexe) verhaal begrijpelijk en aantrekkelijk te maken voor publiek, door de inhoud én de vormgeving te ontwikkelen. Dit talent zet ze ook in om mensen bewust te maken van klimaatverandering en de invloed die onze lifestyle daarop heeft.

Lees ook: ’Milieuschade is een blinde vlek’, interview NRC.

Babette spreekt vanuit verfrissende invalshoeken over duurzaamheid. Ze belicht hoogtepunten van ’De Verborgen Impact’ en laat de lezing tegelijkertijd aansluiten bij het doel van de bijeenkomst. U kunt de lezing uitbreiden met een workshop of training, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met inventariseren van hun impact en brainstormen over oplossingen.

Voorbeelden van invalshoeken:

  • ’De verborgen impact’, highlights
  • Communicatie: hoe motiveer je mensen voor een lastig onderwerp als duurzaamheid?
  • Duurzaamheid in je bedrijfsvoering

Bekijk ook Babette Porcelijn’s korte uitleg over haar boek De Verborgen Impact:
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Babette Porcelijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN