• 'Ik heb genoten van Ria's presentatie. Het was erg geslaagd! Ik heb alleen maar goede feedback gekregen op haar inbreng. Het is voor herhaling vatbaar en smaakt naar meer. Interessant thema: de werking van hersenen en het "primen" van gedachten'.
    Ing Dagmar Spee - projectmanager Rijksgebouwendienst

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Brein-leren-leiderschap

De werking van het brein

Juf worden, dat vonden haar ouders een eerzaam beroep. Ria van Dinteren (1960) wilde liever schrijven. Via de Pedagogische Academie, een master onderwijskunde en andere scholingen werd zij geraakt door het schrijfwerk en het werkend leren. Ze werkte in de jaren ’80 in het vormingswerk en in het onderwijs als docent en leidinggevende. In de jaren ’90 kwam zij via de Vrouwenvakscholen bij de bedrijfsopleidingen waarin ze tot op heden actief is als trainer, leidinggevende en coach.

Vanaf 2006 is zij gefascineerd door het menselijk brein. In het vakblad Leren in organisaties waar ze sinds 1993 in de (hoofd)redactie zat, verschenen van haar hand artikelen over de vertaling van breinkennis naar de werkvloer van opleiders, HRD’ers en leidinggevenden.

Het boek brein@work leverde een nominatie op de shortlist managementboek van het jaar 2011. In 2012 verscheen het boek brein in training, gevolgd door de boeken boek breinleiderschap in 2013, Brein in onderwijs (begin 2014) en in juli 2014 Handboek puber. In haar laatste boek beschrijft Ria de hersenontwikkeling van de puber en het effect daarvan op zijn of haar gedrag. 

Vanaf 2006 combineert Ria van Dinteren schrijven met een eigen bedrijf en verzorgt ze gastlessen voor scholen en bedrijven. Daarnaast is ze medebedenker en mede-eigenaar van twistit.nu, een online magazine. Creatief en anders leren fascineert haar. In lezingen gaat het haar er vooral om te laten zien wat er gebeurt: practice what you preach dus. Haar lezingen zijn altijd interactief en op maat. Als facilitator (gecertificeerd door UAF)  en dagvoorzitter begeleidt ze ook interactieve bijeenkomsten met grote groepen.

’Prikkel meer zintuigen in de klas en benader kinderen positief.’ Bekijk het filmpje waarin Ria van Dinteren vertelt over haar nieuwste boek Brein in onderwijs (verschenen begin 2014) en hoe docenten deze kennis kunnen toepassen.

Ria van Dinteren kan een lezing verzorgen over o.a.:

•    Het brein en leren
•    Leiderschap en het Breinwerk
•    Pubers en leren
•    Bouwen van leerstructuren in organisaties
•    Toepassingen van nieuwe media bij leren

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Ria van Dinteren boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96