• We hebben genoten van de viering van ons 15-jarig bestaan in ons nieuwe pand aan het Lange Voorhout 1, waar Helene Kröller Müller haar eerste kunstgalerie had. We waren blij met de mooie performance, die Julika Marijn gaf. Haar optreden paste zeer goed in het geslaagde feest.
    Marianne Dijkmans - directeur SPITZ (congres en event)

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter en stemgever

Wezenlijk een verschil maken

Julika Marijn is een stemgever. In haar theatervoorstellingen geeft ze stem aan krachtvrouwen die hun eigen weg zochten en daarmee de wereld sterk hebben beïnvloed. Daarnaast is ze een veelgevraagd dagvoorzitter.

Haar voorstelling Uit Verdriet Geboren, een persoonlijke zoektocht naar de kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller, ging vanaf oktober 2019 in reprise. In het voorjaar van 2020 zou Julika komen met een nieuwe voorstelling Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij, in het kader van 75 jaar bevrijding, maar is voorlopig - door Coronamaatregelen - uitgesteld.

Julika Marijn studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. 

Haar carrière is veelzijdig. In 2014 verscheen haar boek Altijd Etty bij uitgeverij Ten Have. Voor Happinez Magazine interviewt ze elke editie een bekende Nederlander over spiritualiteit in de rubriek Body Mind Soul.

Julika presenteert ook evenementen zoals o.a. op het Happinez Festival, Rabobank ledendag, Topvrouwen.nl, Zin in Werk, TEDx Utrecht en Amref Flying doctors. Julika: ’Helder en geïnspireerd een verhaal vertellen vind ik één van de leukste dingen om te doen. Na een dag ’werken’ als presentatrice (voor de camera of live als bijvoorbeeld dagvoorzitter bij een evenement) rij ik meestal blij en vervuld weer naar huis. Het meeste natuurlijk wanneer het onderwerp dicht bij me ligt en wezenlijk een verschil maakt’. 

Daarnaast geeft Julika les. Ze werkt als sprekerscoach en geeft de ’Art of Living’ training; een internationaal erkend trainingsprogramma rond de adem en bewustwording. Lees ook In Beeld haar verhaal over de kracht van de adem.

Als sprekerscoach en trainer gelooft Julika dat wereld snakt naar sterke vrouwen en mannen die hun stem laten horen. Ze stimuleert mensen hun eigen kracht te vinden door op een podium hun verhaal te vertellen. Want spreken voor publiek is een snelkookpan voor persoonlijke groei. Daarbij put ze uit haar eigen rijke ervaring als performer. Ze werkt met een liefdevolle blik en is altijd op zoek naar waar de vrijheid zit bij iemand. Op een (soms theatrale) manier kan ze interventies doen om de stem van mensen binnen een organisatie krachtiger en duidelijker hoorbaar te maken.

Julika treedt op als dagvoorzitter en geeft lezingen over:

  • Het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller
  • De levenskunst van Etty Hillesum en haar boek: ’Altijd Etty’
  • Levenskunst en de kracht van de adem (interactief)

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Julika Marijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN