« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter

Wat doe je als je dertig wordt? De meeste mensen kopen een huis, trouwen en krijgen kinderen. Marijn de Vries niet. Ze startte een journalistiek experiment: ‘Kun je nog topsporter worden op je dertigste?’
Dat lukte en liep zelfs behoorlijk uit de hand. Van 2010 tot 2016 was ze professioneel wielrenner op het hoogste niveau. Nu is ze columnist voor onder andere NRC, wieleranalist en schreef samen met Nynke de Jong de bestseller Vrouw&Fiets, Handboek voor de fietsende vrouw.

Marijn de Vries vertelt haar bijzondere verhaal in lezingen, geeft clinics en is regelmatig te gast als spreker en analist in diverse radio- en televisieprogramma’s. De afgelopen zomers schoof ze bijvoorbeeld aan bij Vive le Vélo op de Belgische televisie, en maakte ze samen met Maarten Vangramberen een eigen programma over de Tour de France Femmes.

De Vries is niet alleen een ervaren wielrenner en dagvoorzitter, maar ook een presentator, zowel online als offline. Van sportgala’s tot podcasts en vlogs, ze presenteert het allemaal met plezier. Sterk op de inhoud maar soepel en spontaan in de uitvoering, zo presenteert ze het liefst congressen en evenementen. Alles komt samen als zij een bijeenkomst leidt: haar brede achtergrond als journalist en historicus, haar liefde voor presteren onder druk als topsporter, en haar kwaliteit om elke spreker, ervaren of onervaren, met een lach goed uit de verf te laten komen.
Complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier brengen, daar houdt ze van als presentator.

Als dagvoorzitter heeft ze ervaring met het leiden van evenementen en bijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen. Van sport tot ICT, van onderwijs tot zorg en alles er tussenin: ze maakt er een dynamische, informatieve en vrolijke bijeenkomst van.

Marijn de Vries is dus te boeken als dagvoorzitter en kan een lezing verzorgen over:

  • Het roer omgooien op je 30ste, een inspirerende keynote over vanuit het niets profwielrenner worden - vaak geeft ze deze keynote voor bedrijven of organisaties die in een veranderproces zitten.
  • Leiderschap uitgelegd aan de hand van een sprinttrein in de Tour de France. Insteek is uit te leggen waarom 6 of 7 mannen zich volledig opofferen voor die ene sprinter, die met de overwinning, de roem en het geld gaat strijken. Dit doet ze aan de hand van beeldmateriaal, het geeft een inkijkje in de sport maar tegelijkertijd ook een andere blik op samenwerken in bijvoorbeeld managementteams.
  • Tegenwoordig geeft ze ook lezingen en workshops over grensoverschrijdend gedrag, als ervaringsdeskundige. Insteek is bewustwording, en mensen laten voelen hoe ingrijpend grensoverschrijdend gedrag kan zijn als het niet goed aangepakt wordt.
  • De lezing onder nummer 3 kan ze ook geven vanuit bestuurlijk perspectief: ze heeft dit onderwerp als hoofdbestuurslid van de Nederlandse wielerbond KNWU in 2016 geagendeerd, en zich er 7 jaar lang bestuurlijk voor ingezet. Momenteel is ze lid van de Raad van Toezicht van RTV Oost en van Topsport Noord, en ook daar zijn sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag thema’s in haar portefeuille.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Marijn de Vries boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN