« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter / Samenleven

Dagvoorzitter en spreker

Yasmina Aboutaleb is freelance journalist en columnist. Ze publiceert in onder meer NRC Handelsblad, Vrij Nederland en OneWorld Magazine. In 2016 kwam haar boek Dit maak je nooit meer mee uit, waarin ze scherpe observaties en losse gesprekken met buurtbewoners van Amsterdam deelt met de lezer. Momenteel werkt ze aan een tweede boek, over diversiteit in de Marokkaanse gemeenschap. (Foto: Linda Stulic)

Naast haar schrijf- en radiowerk wordt ze regelmatig gevraagd voor lezingen, gespreksleiding en presentatie- en interviewopdrachten. Yasmina is een sprankelende persoonlijkheid die met haar empathische en humorvolle stijl snel een open en prettige sfeer kan te creëren. Ze is scherp, gaat moeilijke vragen niet uit de weg, en zorgt ervoor dat een gesprek of bijeenkomst van begin tot eind boeiend blijft.

Yasmina Aboutaleb had twee jaar lang een wekelijkse column in Het Parool. Eerder was ze bij NRC Handelsblad in dienst als algemeen verslaggever en Amsterdam-correspondent. Ook was ze invalpresentator van het radioprogramma Dichtbij Nederland (NTR, NPO Radio 5). foto’s: Jorrit Lousberg

Ze is opgeleid als politicoloog (Universiteit van Amsterdam en Sciences PO Paris) en deed ook de master Journalistiek en Media (Universiteit van Amsterdam).

Yasmina Aboutaleb treedt vooral op als dagvoorzitter/gespreksleider,
maar kan ook een lezing verzorgen over o.a.:

  • De (on)vertelde stad
  • Diversiteit
  • Jongerencultuur
  • Media
  • Amsterdam
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Yasmina Aboutaleb boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN