• 'Shaktie heeft me geboeid en geïnspireerd. Geregeld gebruik ik haar voorbeelden en wijsheden over hoe wij ons gedragen. Ik hoorde haar spreken over ‘cultuur en gedrag' tijdens een event georganiseerd door o.a. NCD, NationaalRegister en VTW. 'Shaktie toont aan hoe ondoordacht we ons vaak gedragen. Daarnaast geeft ze heldere handvaten om aan gedragsverandering te werken. Shaktie, zelf commissaris, geeft je stof tot denken. Ze is deskundig, confronterend met een dosis humor. Een aanrader als je als leidinggevende, bestuurder of toezichthouder met cultuur, gedrag of ethiek en integriteit aan de gang gaat'.
  Lizzy Doorewaard - Docent Governance, Meervoudig commissaris en accrediteur van bestuurders
 • 'Shaktie presenteerde een masterclass op de Nationale dag voor Commissarissen en Toezichthouders in maart 2017. Ze heeft een aanstekelijke stijl van presenteren, lardeert dit met sterke voorbeelden en creëert impact. Ze is enthousiast, snel, duidelijk en interactief. Wat zij presenteert blijft hangen. Zij gaat het gesprek niet uit de weg, stimuleert dit eerder. Ze kan confronterend zijn. Het is volstrekt helder dat zij spreekt van uit een zeer brede ervaring op hoog niveau.'
  Floris Recourt - Executive Search
 • 'Als marketingbureau organiseerden we een event voor BDO bij Tesla met als thema Disruptie. Shaktie sprak vanuit haar rol als commissaris over dit onderwerp voor een groep van 50 collega-commissarissen en toezichthouders. Het bleek een schot in de roos! Met rake voorbeelden, ervaringen en adviezen nam ze haar toehoorders in een vlotte bijdrage mee in haar visie op dit actuele thema. Met als resultaat veel complimenten van gasten die echt iets geleerd hadden. Kortom, Shaktie is een spreekster met power en inhoud die we van harte kunnen aanbevelen!'
  Arjan Rattink - Directeur RVS Marketing

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Toezicht, vertrouwen en integriteit

Lange termijn waardecreatie door gedrag

Shaktie Rambaran Mishre is veelgevraagd spreker, dagvoorzitter en docent bij onder meer Nyenrode en de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de dagelijkse praktijk adviseert ze raad van bestuursleden, commissarissen en managers bij vraagstukken op gebied van missie en kernwaarden, waardecreatie, klantvertrouwen, organisatieinrichting, verandermanagement, governance, compliance, integriteit, leiderschap, cultuur en gedrag.

De basis hiervoor legde zij in haar studies Bedrijfskunde (2002) en Nederlands Recht (2004). Daarnaast is zij opgeleid in de sociale psychologie en werkte ze ruim tien jaar bij advieskantoor KPMG, laatstelijk in de rol van associate director. Sinds 2015 is zij ondernemer en vanaf 2016 is zij commissaris bij verzekeraar Univé. Thans als RvC-voorzitter en voorzitter van de remuneratiecommissie. Tot 2020 was zij bestuursvoorzitter van de Pensioenfederatie, de koepel van Nederlandse pensioenfondsen. In die rol was zij op het hoogste niveau gesprekspartner van de media, politiek, financiële sector en toezichthouders. Ook tekende zij namens de sector het Maatschappelijk Verantwoord Beleggen convenant en het Klimaatakkoord. Op 29-jarige leeftijd werd ze op voordracht van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties lid van de Raad voor het openbaar bestuur, een belangrijk adviesorgaan van de Nederlandse regering.

In 2020 stond Shaktie in de VIVA400: een jaarlijks overzicht van vrouwen met een eigen bedrijf of werkzaam aan de top van het bedrijfsleven, die groei combineren met inspirerend leiderschap, hart & hoofd. In 2019 werd zij door Management Team gekozen tot lid van de prestigieuze groep Goudhaantjes: de top 50 Nederlandse leiders onder de 45. In 2011 won zij een landelijke award voor haar leiderschap. Doorslaggevend daarbij waren haar authenticiteit, verbindend vermogen en inzet voor de samenleving.

Shaktie spreekt voor zeer uiteenlopende doelgroepen, van bestuurders en commissarissen tot young professionals. Dit doet ze deskundig, enthousiast en met humor. En met een enorme rugzak aan praktijkvoorbeelden en sociaal psychologische onderzoeken. Haar overtuiging daarbij is dat waarde leveren voor klant en maatschappij het bestaansrecht van elke organisatie is en dat betrokkenheid, gedrag en vaardigheden van leiders en medewerkers cruciaal zijn om hierin daadwerkelijk het verschil te maken. ‘Het goede doen’, met behulp van good governance, risicomanagement en compliance zijn daarbij geen ‘moetjes’ maar zorgen er juist voor dat de opgebouwde waarde behouden blijft.

Lees ook haar verhaal InBeeld.

Boek Shaktie individueel, als dagvoorzitter of samen met Marijke Helwegen als presentatrice van de De Grote Bedrijfsshow: een ludieke show die wordt ingezet als change-interventie, dialoogstimulator of voor teambuilding en eventpresentatie. Inhoud, resultaat en maatwerk zijn daarbij uitgangspunt.

Shaktie Rambaran Mishre houdt lezingen over:

 • Toezicht, governance & compliance
 • Leiderschap, cultuur & gedragsontwikkeling
 • Kernwaarden, ethiek & integriteit
 • Lange termijn waardecreatie & klantvertrouwen
 • Inclusiviteit & diversiteit
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Shaktie Rambaran Mishre boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN