• 'Shaktie heeft me geboeid en geïnspireerd. Geregeld gebruik ik haar voorbeelden en wijsheden over hoe wij ons gedragen. Ik hoorde haar spreken over ‘cultuur en gedrag' tijdens een event georganiseerd door o.a. NCD, NationaalRegister en VTW. 'Shaktie toont aan hoe ondoordacht we ons vaak gedragen. Daarnaast geeft ze heldere handvaten om aan gedragsverandering te werken. Shaktie, zelf commissaris, geeft je stof tot denken. Ze is deskundig, confronterend met een dosis humor. Een aanrader als je als leidinggevende, bestuurder of toezichthouder met cultuur, gedrag of ethiek en integriteit aan de gang gaat'.
  Lizzy Doorewaard - Docent Governance, Meervoudig commissaris en accrediteur van bestuurders
 • 'Shaktie presenteerde een masterclass op de Nationale dag voor Commissarissen en Toezichthouders in maart 2017. Ze heeft een aanstekelijke stijl van presenteren, lardeert dit met sterke voorbeelden en creëert impact. Ze is enthousiast, snel, duidelijk en interactief. Wat zij presenteert blijft hangen. Zij gaat het gesprek niet uit de weg, stimuleert dit eerder. Ze kan confronterend zijn. Het is volstrekt helder dat zij spreekt van uit een zeer brede ervaring op hoog niveau.'
  Floris Recourt - Executive Search
 • 'Als marketingbureau organiseerden we een event voor BDO bij Tesla met als thema Disruptie. Shaktie sprak vanuit haar rol als commissaris over dit onderwerp voor een groep van 50 collega-commissarissen en toezichthouders. Het bleek een schot in de roos! Met rake voorbeelden, ervaringen en adviezen nam ze haar toehoorders in een vlotte bijdrage mee in haar visie op dit actuele thema. Met als resultaat veel complimenten van gasten die echt iets geleerd hadden. Kortom, Shaktie is een spreekster met power en inhoud die we van harte kunnen aanbevelen!'
  Arjan Rattink - Directeur RVS Marketing

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Toezicht, vertrouwen en integriteit

Ethiek & Integriteit

Shaktie Rambaran Mishre (’s-Gravenhage, 1980) is juriste en bedrijfskundige, met een passie voor organisatiepsychologie. Sinds 2002 is zij managementadviseur, trainer en verandermanager voor talloze organisaties. Ze werkte ruim tien jaar bij advieskantoor KPMG, waar ze als senior manager onder meer thought leader was op gebied van vertrouwen, leiderschap en cultuurontwikkeling. Daarnaast heeft ze veel financiële instellingen geadviseerd en managers, bestuurders en commissarissen gecoacht op gebied van compliance, ethiek en integriteit.

Momenteel werkt Shaktie bij Culture Consultancy, waar ze naast managementadviezen ook leiderschapstrainingen/ spreekbeurten verzorgt en artikelen schrijft. Haar overtuiging hierbij is dat klant en maatschappij het bestaansrecht van een organisatie vormen en dat betrokkenheid, gedrag en vaardigheden van medewerkers cruciaal zijn om daadwerkelijk het verschil te maken in de waarde die de organisatie voor klant en maatschappij toevoegt. Zeker in de huidige, ’nieuwe wereld’ waarin veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen en waarin voor zowel klanten als werknemers verbinding belangrijker is dan product.

In 2009 werd ze bij Koninklijk Besluit en op voordracht van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties benoemd tot jongste lid van de Raad voor het openbaar bestuur, een belangrijk adviesorgaan van de Nederlandse regering. In 2011 is zij uitgeroepen tot Etnische, Vrouwelijke Manager van Nederland. Doorslaggevend daarbij waren haar authenticiteit, verbindend vermogen en inzet voor de samenleving naast haar reguliere functie.

Juli 2016 werd Shaktie Rambaran Mishre door de Ledenraad van Univé Zuid-Holland (verzekeringen) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Ze gaat zich bij Univé richten op governance, compliance en HR-vraagstukken. Met haar 36 jaar is ze één van jongste commissarissen in Nederland.

Shaktie spreekt zeer frequent voor grote en kleine groepen, variërend van bestuurders tot young professionals en van korte lezing tot dagvoorzitterschap. Dit doet ze deskundig, enthousiast en met humor. Samen met Marijke Helwegen presenteert Shaktie ook De Grote Bedrijfsshow, die kan worden ingezet als change-interventie, dialoogstimulator of voor teambuilding en eventpresentatie. Inhoud, resultaat en plezier staan daarbij centraal en elke show wordt door de dames persoonlijk volledig op maat gemaakt.

Shaktie Rambaran Mishre houdt lezingen over:

 • Governance & Compliance (incl. inrichting toezicht en commissarissen)
 • Inclusiviteit & Diversiteit
 • Leiderschap, Cultuur & Gedragsontwikkeling
 • Ethiek & Integriteit
 • Klantvertrouwen (incl. klantbelang centraal)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Shaktie Rambaran Mishre boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN