• 'Shaktie heeft me geboeid en geïnspireerd. Geregeld gebruik ik haar voorbeelden en wijsheden over hoe wij ons gedragen. Ik hoorde haar spreken over ‘cultuur en gedrag' tijdens een event georganiseerd door o.a. NCD, NationaalRegister en VTW. 'Shaktie toont aan hoe ondoordacht we ons vaak gedragen. Daarnaast geeft ze heldere handvaten om aan gedragsverandering te werken. Shaktie, zelf commissaris, geeft je stof tot denken. Ze is deskundig, confronterend met een dosis humor. Een aanrader als je als leidinggevende, bestuurder of toezichthouder met cultuur, gedrag of ethiek en integriteit aan de gang gaat'.
  Lizzy Doorewaard - Docent Governance, Meervoudig commissaris en accrediteur van bestuurders
 • 'Shaktie presenteerde een masterclass op de Nationale dag voor Commissarissen en Toezichthouders in maart 2017. Ze heeft een aanstekelijke stijl van presenteren, lardeert dit met sterke voorbeelden en creëert impact. Ze is enthousiast, snel, duidelijk en interactief. Wat zij presenteert blijft hangen. Zij gaat het gesprek niet uit de weg, stimuleert dit eerder. Ze kan confronterend zijn. Het is volstrekt helder dat zij spreekt van uit een zeer brede ervaring op hoog niveau.'
  Floris Recourt - Executive Search
 • 'Als marketingbureau organiseerden we een event voor BDO bij Tesla met als thema Disruptie. Shaktie sprak vanuit haar rol als commissaris over dit onderwerp voor een groep van 50 collega-commissarissen en toezichthouders. Het bleek een schot in de roos! Met rake voorbeelden, ervaringen en adviezen nam ze haar toehoorders in een vlotte bijdrage mee in haar visie op dit actuele thema. Met als resultaat veel complimenten van gasten die echt iets geleerd hadden. Kortom, Shaktie is een spreekster met power en inhoud die we van harte kunnen aanbevelen!'
  Arjan Rattink - Directeur RVS Marketing

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Toezicht, vertrouwen en integriteit

Ethiek & Integriteit

Shaktie Rambaran Mishre (’s-Gravenhage, 1980) is jurist, bedrijfskundige en opgeleid in de organisatiepsychologie. Na haar afstuderen in 2002 werkte zij ruim tien jaar bij advieskantoor KPMG, waar ze als associate director thought leader was op gebied van vertrouwen, leiderschap, verandermanagement en cultuurontwikkeling. Daarnaast heeft ze veel managers en bestuurders gecoacht op gebied van governance, compliance, ethiek en integriteit.

Momenteel werkt Shaktie als (interim) bestuursadviseur, docent, spreker en commissaris. Haar overtuiging hierbij is dat waarde leveren voor klant en maatschappij het bestaansrecht van een organisatie vormt en dat betrokkenheid, gedrag en vaardigheden van medewerkers cruciaal zijn om hierin daadwerkelijk het verschil te maken. Zeker in de huidige, ’nieuwe wereld’ waarin veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen en waarin voor zowel klanten als werknemers verbinding belangrijker is dan product. Good governance, risicomanagement en compliance zijn daarbij geen ‘moetjes’ maar zorgen er juist voor dat de opgebouwde waarde behouden blijft.

Reeds op jonge leeftijd heeft Shaktie bijzondere rollen vervuld. In 2016 werd zij commissaris bij verzekeraar Univé het Groene Hart. Thans is zij daar vice-voorzitter en voorzitter van de remuneratiecommissie. Van 2018 tot 2020 was zij bestuursvoorzitter van de Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van de Nederlandse pensioenfondsen. In die rol was zij gesprekspartner van de politiek, sociale partners, financiële sector en toezichthouders. In 2009 werd ze op voordracht van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties benoemd tot lid van de Raad voor het openbaar bestuur, een belangrijk adviesorgaan van de Nederlandse regering. In 2019 werd zij door Management Team gekozen tot lid van de prestigieuze groep goudhaantjes: de 50 leiderschapstalenten van Nederland. In 2011 is zij uitgeroepen tot Etnische, Vrouwelijke Manager van Nederland. Doorslaggevend daarbij waren haar authenticiteit, verbindend vermogen en inzet voor de samenleving.

Shaktie spreekt zeer frequent voor grote en kleine groepen, variërend van bestuurders en commissarissen tot young professionals en van korte lezing tot dagvoorzitterschap. Dit doet ze deskundig, enthousiast en met humor. Samen met Marijke Helwegen presenteert Shaktie ook De Grote Bedrijfsshow, die kan worden ingezet als change-interventie, dialoogstimulator of voor teambuilding en eventpresentatie. Inhoud, resultaat en maatwerk zijn daarbij uitgangspunt.

Shaktie Rambaran Mishre houdt lezingen over:

 • Governance & Compliance (incl. inrichting toezicht en commissarissen)
 • Inclusiviteit & Diversiteit
 • Leiderschap, Cultuur & Gedragsontwikkeling
 • Ethiek & Integriteit
 • Klantvertrouwen (incl. klantbelang centraal)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Shaktie Rambaran Mishre boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN