• ĎWe kijken terug op een zinvolle middag met Miriam. Zij hield een enthousiast verhaal met veel voorbeelden over hoe netwerken weer goed op de agenda te krijgen en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan'
    Janice Leering - manager development en mobiliteit gemeente Utrecht

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sociaal kapitaal

Hoe jouw netwerk voor jou gaat werken

Ing. Miriam Notten is directeur van La Red, Nederlands grootste netwerkadviesorganisatie. Als adviseur helpt zij mensen en organisaties om hun doelen te bereiken door het inzetten van hun netwerken.

De meeste organisaties zijn niet bewust bezig om een netwerk te creëren dat voor hen werkt. In Nederland is het zelfs een behoorlijk onontgonnen gebied. Miriam: ´Het sociale kapitaal van Nederland ligt te verstoffen onder onze poldermatras´. Wie Notten erover hoort spreken, krijgt vanzelf zin om met netwerken aan de slag te gaan.

Organisaties die bij Miriam aankloppen, worstelen meestal met de vraag wat voor hen een goed netwerk is en hoe zij dat netwerk vervolgens kunnen inzetten. Of zoals Notten het liever formuleert: ´Hoe jouw netwerk voor jou gaat werken´. Sociaal kapitaal gaat volgens haar een even grote rol gaat spelen als financieel en menselijk kapitaal. Notten introduceert een nieuwe functionaris: de ONO (Organisational Networking Officer).

Netwerken zit Miriam Notten in de genen. Zij heeft in haar brede loopbaan de basis gelegd voor een divers en goed onderhouden netwerk. Haar loopbaan begon in de scheepvaart. Vervolgens heeft zij marketing & sales functies gehad in de defensie-industrie. Ze is gastdocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en schrijft nu aan haar boek over netwerken en sociaal kapitaal waarin managers instrumenten krijgen aangereikt om de netwerken van hun medewerkers te besturen.

Netwerken is een breed onderwerp. De onderwerpen waarover Miriam Notten haar licht kan laten schijnen, bestrijken dan ook eveneens een breed spectrum. Over alles wat met netwerken te maken heeft kan Miriam Notten een sprankelende lezing verzorgen. Lees ook haar verhaal in In Beeld bij ZijSpreekt.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Miriam Notten boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN