• 'En Marga van ZijSpreekt had gelijk: ‘Je krijg echt geen spijt als je Vera boekt voor deze bijeenkomst’!
    Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.
  • ‘Wij kijken terug op een geslaagd evenement mbt ‘de duurzame boodschap’ waarvoor Vera Dalm een inspirerende inbreng leverde. Haar bijdrage, die goed aansloot op het doel van de bijeenkomst, hebben we als bijzonder waardevol ervaren ‘.
    Cock de Vries - voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk.

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter Duurzaamheid

De juiste vragen stellen en snel schakelen

Al jaren actief in duurzaamheid en groen. Vraagstukken rond klimaat, natuurbeheer en wat de rol van overheden, bedrijven, ngo’s en burgers daarin is kan je met een gerust hart aan Vera Dalm overlaten.

De juiste, scherpe vragen stellen en tegelijk een informele sfeer creëren; dat is Vera als dagvoorzitter, Niet te zwaar, een ontspannend grapje en ook; recht op het doel af. Met een makkelijk antwoord komt de spreker niet weg. Ze zorgt vervolgens wel voor een warm applaus.

De zaal houdt ze actief en betrokken door het publiek echt op te zoeken. ‘Ze maakt flink wat  kilometers’, grapte een opdrachtgever eens.

Vera Dalm is directeur van de VBNE, het samenwerkingsverband van alle natuurorganisaties, bos- en natuurterreineigenaren. Daarvoor was zij ruim tien jaar directeur van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Ze is lid van de Commissie die het VTH-stelsel evalueerde (Cie van Aartsen), is voorzitter van de RvC van adviesbureau CLM (landbouw en milieu) en lid van de RvT van Landschap Noord-Holland. Ook was zij voorzitter van de beroepsvereniging van milieuprofessionals (VVM).

Ze studeerde Milieukunde en ‘Strategisch management van publieke organisaties’ (master) en stond een aantal jaren in de lijst Duurzame 100.

Of je nu werkt aan het klimaat- en biodiversiteitsthema vanuit de consument, wetgeving en beleid of vanuit de praktijk; alle inzet is nodig om onze wereld te behouden en liefst nog beter over te dragen aan volgende generaties’. 

Vera Dalm treedt naast haar directeurschap met plezier op als dagvoorzitter en gespreksleider. Ze is specifiek inzetbaar op de thema’s duurzaamheid & klimaat en de beïnvloeding van duurzaam consumentengedrag. Ze kent de finesses van het beïnvloeden van mensen als het gaat om energie besparen, afval, voeding en klimaatverandering.

Ze spreekt Nederlands en Duits, en Engels op internationaal werkniveau.

Vera Dalm woont in Amsterdam en is daarbuiten te vinden op de Waddeneilanden en in Drenthe. Elke winter hoopt zij weer op natuurijs, helaas is ze meestal aangewezen op het ijs van de schaatsbaan. Haar tweede passie is de muziek, Vera speelt fagot in diverse orkesten.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Vera Dalm boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN