• Devika Partiman verzorgde in de tuin van Singer in Laren een interessante lezing over Stem op een vrouw en feminisme 2020. Onze leden waren heel enthousiast. We blijven graag op de hoogte van haar activiteiten.
    Monique Thoonen - Soroptimistclub Bussum e.o.

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Emancipatie en diversiteit

Devika Partiman is sociaal activist en organisator. In februari 2017 richtte ze Stem op een Vrouw op, een stichting die zich richt op de politieke emancipatie en representatie van vrouwen in Nederland. Ook is ze actief in de antiracisme beweging, waar ze zich onder meer bij educatieve stichting Nederland Wordt Beter inzet voor bredere kennis over Nederlands koloniale verleden.

Van oorsprong is Devika evenementenproducent en programmamaker, en werkte ze als zzp’er voor o.a. Magneet Festival, Roots Festival, IDFA en verschillende bandwedstrijden. Sinds ze in 2012 betrokken raakte bij de beweging voor verandering van zwarte piet, zet ze haar organisatorische vaardigheden steeds vaker in voor maatschappelijke doelen. De afgelopen jaren schoolde ze zich bij campagnebureau BKB om tot campaigner, om nog meer kennis op te doen over maatschappelijk organiseren en politieke beïnvloeding. Inmiddels heeft ze zich volledig gestort op haar werk bij de bovengenoemde stichtingen.

Haar naam heeft ze te danken aan haar Surinaams-Nederlandse wortels. Die biculturaliteit speelt een grote rol in haar drijfveren en visie op de samenleving.

Devika Partiman spreekt over:

  • Sociaal activisme als middel voor politieke beïnvloeding (een kijkje in activistisch Nederland. wat is activisme? hoe werkt het?)
  • (Politieke) Emancipatie van vrouwen en het feminisme in Nederland (waarom is het nodig? wat zijn de uitdagingen en oplossingen?)
  • Diversiteit (waarom is het belangrijk? hoe verbeter je de diversiteit in bedrijf of politieke partij?)
  • Zwarte piet-debat (geschiedenis van het sinterklaasfeest, geschiedenis en ontwikkeling van de beweging tegen zwarte piet, huidige staat van het debat, oplossingen?)
  • Event organisatie - Hoe organiseer je een evenement? (Wat komt erbij kijken, en waar moet je aan denken? van vergunningen tot toiletten en van vrijwilligers tot podia.)

Bekijk ook Devika Partimans TEDtalk in Wenen:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Devika Partiman boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN