« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ouderen & innovatie

Ouderen & innovatie

Alet Klarenbeek is van oorsprong theaterproducent en al jaren actief in de wereld van maatschappelijke vraagstukken, beeldvorming en communicatie. Ze is gefascineerd door wat mensen beweegt en organiseert het liefst ontmoetingen waar jong en oud elkaar kunnen bevragen op wat hen beweegt in het leven. Zo was ze als directielid van WOMEN Inc. bedenker van het succesvolle landelijke programma ’De tafel van één’ dat duizenden laagopgeleide vrouwen heeft geactiveerd om weer de arbeidsmarkt op te gaan.

De laatste tijd is Alet gefascineerd door ouder worden, simpelweg omdat ze zelf ouder wordt en zich realiseert dat jong leidend is. Niet alleen in de wereld van media en beeldvorming maar ook in ons hoofd. We worden steeds ouder en willen nog steeds niet oud zijn. Hoe komt dat toch? Binnenkort is het aantal 65-plussers verdubbeld (!) dus het kan geen kwaad eens stil te staan bij de ouder wordende mens.

Alet neemt je in een positieve interactieve presentatie vol film, beeldmateriaal en actieve vragen mee in de wereld van ouderen en zet je aan het denken over de toekomst en hoe je zelf aankijkt tegen ouder worden. Wat is oud eigenlijk? Hoe waarderen wij oud? Hoe ziet dat er uit? In hoeverre heb jij last van vooroordelen? Hoe zie jij jezelf over een aantal jaren? En hoe ziet de wereld jou?

Alet spreekt o.a. over:

  • Beeldvorming rond ouderen in de media
  • Inleiding in doelgroep ouderen in maatschappij/sport/media/zorg
  • Ouderen in marketing & communicatie
  • Persoonlijke beeldvorming rond het ouder wordende lichaam

Foto: Marije Kuiper

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Alet Klarenbeek boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN