• Moderator, singer, composer and creator of films and theatre Rajae El Mouhandiz opened the evening (october '22) with an impressive introductory keynote about her childhood role models: her mother, her grandmother and her ballet teacher. These women have taught her the importance of hearing a variation of stories from and about different women. El Mouhandiz talked about many other interesting women and their (often unrecognized) impact on our modern world, and explained how they are all part of her personal story. Anna Maria van Schurman, the Pink Chaabi and Mona Eltahawy were just a few of the names she mentioned.
    LNVH vrouwelijke hoogleraren
  • We kijken terug op een geslaagde zomerpicknick van ons project De Delftse Blik. Rajae El Mouhandiz leverde als presentator en spreker een geweldige bijdrage aan het programma. Ze presenteerde het op een prettige manier, met mooie woorden en aandacht voor de gasten. Het verhaal dat ze zelf vertelde maakte indruk en haar presentatie maakte het programma rond.
    Pia Westgren - Educator Museum Prinsenhof Delft
  • Rajae El Mouhandiz had een prachtige themalezing in woord en beeld over 'Vier de chaos, koester de orde'. Mensen waren echt geraakt door haar verhaal en voorkomen. Ze maakte diepe indruk. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag, tevens mijn afscheid van de Summerschool
    Anna van der Goot - Programmaleider Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/zangeres/spreker

Ik kijk naar de universele overeenkomsten, niet naar de verschillen

Rajae El Mouhandiz heeft een passie voor verhalen, die ze vertelt in haar gedichten, muziek, songs door middel van indringende beelden, video, film en in het theater. Ze werkt, neemt op en treedt op in binnen- en buitenland.

Ze is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Zij maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Rajae initieerde vanuit Ierland en New York de theaterproductie Hijabi Monologen NL. Deze werd door Fonds voor Cultuurparticipatie genomineerd voor een Gouden C. (foto: Charlotte Abituley)

Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS. In 2017 maakte zij onderzoeksvoortelling Thuis, Ontheemd. In 2018/2019 maakte en toerde zij met Thuis, Ontheemd #2, een solo muziektheater productie van 70 minuten, over de ruimte die de vrouw kan en mag innemen. 

De spin off van haar onderzoek is een grote tentoonstelling die zij bedacht en als gastconservator maakte/cureerde voor/met Stedelijk Museum Schiedam, met als titel Modest Fashion: een internationaal fenomeen in kunst en mode. De tentoonstelling was te zien eind 2019/begin 2020. (foto: Afagh Morrowatian)

Rajae is de afgelopen 11 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Legacy Fellow.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Rajae El Mouhandiz boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN