« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/zangeres/spreker

Ik kijk naar de universele overeenkomsten, niet naar de verschillen

Rajae El Mouhandiz is zangeres, dichteres, componiste en creatief producente en heeft een eigen platenlabel. Haar muziek is soul met een Arabische touch. Ze flirt liefelijk met pop, jazz en folk, die ze mixt met haar Maghreb roots. (foto: Stander Stoepker)

Haar moeder is Algerijnse en haar vader is Marokkaans. Op haar 16de werd ze toegelaten tot het conservatorium om hoorn te gaan studeren. Na 4 jaar besloot ze te gaan reizen en eigen werk te gaan maken, waarin haar eigen verhaal en signatuur centraal zouden mogen staan.

Rajae is een artistieke duizendpoot met een passie voor verhalen. Deze vertelt ze in haar gedichten, muziek, songs, door middel van indringende beelden, video’s, film en in het theater. Ook gaat zij graag live met haar publiek in gesprek.

De kracht van verbeelding deelde Rajae op podia in binnen en buitenland, maar ook op fora zoals the US-Islamic World Forum, TEDx en op tv tijdens KRO recht uit het Hart. Rajae is geworteld in de Westerse samenleving en staat in verbinding met haar Marokkaans/Algerijnse Islamitische roots. Oost & West brengt zij op pluriforme wijze samen. Tot en met 27 mei 2017 stond ze in het theater met haar eerste solo-voorstelling Thuis, Ontheemd

Rajae el Mouhandiz AfaghMorrowatian 16bRajae El Mouhandiz werkt, neemt op en treedt op in binnen- en buitenland. Zij produceert Maghreb-Soul & Jazz en bracht reeds twee albums uit. Rajae werkte de afgelopen jaren met artiesten zoals Raymzter, Amir Sulaiman & Richard Bona. Ze stond in het voorprogramma van Khaled en nam o.a. in Nederland, Parijs, Londen, California, Hollywood & Austin op met producenten van onder andere Barbara Streisand, Aaliyah, Ziggy Marley en 2Pac. Naast inhoudelijke visie, artistieke visie, beleidsvisie is Rajae ook een expert in doelgroep, marketing strategie, pr en outreach. Gericht op professionalisering Nederlands-Noord Afrikaanse markt, met name podium-kunsten, muziek industrie en talent ontwikkeling.(foto: Afagh Morrowatian)

In 2012 ontving Rajae van The British Council een beurs. Haar beurs investeerde ze in het bemachtigen van een licentie en het werven van fondsen voor Hijabi Monologen NL. Samen met Theater Zuidplein/Stage-Z produceerde zij Hijabi Monologen NL en nam de rol van artistiek leider en marketing en outreach strateeg aan. In 2014 ging deze theaterproductie in première en deze toerde succesvol langs uitverkochte theaters in Nederland. Het kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Gouden C.

Rajae El Mouhandiz KrachtonTour16In maart 2016 bracht Rajae als proloog op haar derde album een EP uit. Eerder in de winter van 2015 vanuit Frankrijk en Marokko in de Maghreb regio uitgebracht. Samen met haar uitgever, label en Urban Myth/SSBA ontwikkelde Rajae haar eerste solo muziek-theater voorstelling, die begin 2017 in premiere ging.

Met haar muziek bouwt Rajae bruggen: "In het leven kijk ik naar de universele overeenkomsten, niet naar de verschillen. Een van die overeenkomsten is de liefde voor de muziek.” (foto: openingsact Kracht on Tour, maart 2016)

Rajae is winnares van de Ariane de Rothschild fellowship. In de zomer van 2015 richtte ze Cambridge University Kahina Productions op. Een innovatie kunst organisatie, die zich richt op de professionalisering van (Nederlands-) Noord Afrikaanse hedendaagse kunst, cultuur en makers. Vanwege haar kunst en visie is Rajae in november 2015, voor het zevende jaar achtereenvolgens vermeld op de jaarlijkse publicatie van de 500 meest invloedrijke Moslims ter wereld. (TheMuslim500.com)

Rajae combineert met speels gemak kunst & cultuur aan de ene kant met het maatschappelijk debat, corporate bedrijfsleven en ondernemerschap aan de andere. Ze zoekt – in zichzelf, anderen en organisaties – altijd naar openheid, naar nieuwsgierigheid; naar ontplooïng, ontwikkeling en ontmoeting. Bijeenkomsten onder haar leiding of waar ze spreekt of optreedt, bouwen altijd aan iets moois, iets beters en iets gezamenlijks.

Rajae brengt creativiteit vanuit haar achtergrond als muzikant, zangeres, producent, theater- en filmmaakster. En ze staat garant voor resultaat, dankzij haar ruime ervaring in het bedrijfsleven. Als dagvoorzitter, spreker of performer zorgt ze voor ervaringen die positief, effectief en inspirerend zijn. Rajae spreekt Nederlands, Engels en redelijk Darija Arabisch.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Rajae El Mouhandiz boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN