• Rajae El Mouhandiz had een prachtige themalezing in woord en beeld over 'Vier de chaos, koester de orde'. Mensen waren echt geraakt door haar verhaal en voorkomen. Ze maakte diepe indruk. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag, tevens mijn afscheid van de Summerschool
    Anna van der Goot - Programmaleider Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/zangeres/spreker

Ik kijk naar de universele overeenkomsten, niet naar de verschillen

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Zij maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Rajae initieerde vanuit Ierland en New York de theaterproductie Hijabi Monologen NL. Deze werd door Fonds voor Cultuurparticipatie genomineerd voor een Gouden C. (foto: Charlotte Abituley)

Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS. In 2017 maakte zij onderzoeksvoortelling Thuis, Ontheemd. In 2018/2019 maakte en toerde zij met Thuis, Ontheemd #2, een solo muziektheater productie van 70 minuten, over de ruimte die de vrouw kan en mag innemen. 

De spin off van haar onderzoek is een grote tentoonstelling die zij bedacht en als gastconservator maakte/cureerde voor/met Stedelijk Museum Schiedam, met als titel Modest Fashion: een internationaal fenomeen in kunst en mode. De tentoonstelling is op 21 september 2019 officieel geopend door de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven (lees hier haar openingsspeech) en zal te zien zijn t/m 09/02/2020. (foto: Afagh Morrowatian)

Rajae is de afgelopen 11 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Legacy Fellow.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Rajae El Mouhandiz boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN