• ‘Maria Genova gaf na een lange dag voor de deelnemers aan onze klantendag een energieke speech, waarin de privacyboodschap goed overkwam. Ze betrok de mensen erbij met haar soms confronterende vragen en conclusies, waardoor iedereen alert was. Een geslaagde afsluiting van een – door de temperatuur - warme dag waarin ook privacy en security een grote rol speelden'.
    Sten Beernink - Senior Manager Business Development, Infotheek Groep

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Schrijver/vrouwenhandel/privacy

Taboes doorbreken

Maria Genova kwam op haar negentiende vanuit Bulgarije naar Nederland en studeerde HBO Journalistiek in Tilburg. Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften en heeft vijf boeken geschreven, onder meer over de vrouwenhandel in Nederland. 

Voor haar romandebuut Communisme, sex en leugens ontving zij in 2007 De Looijer Debutantenprijs. Daarna schreef zij de beststellers Man is stoer, vrouw is hoer en Vrouwen die mannen geloven. Het Duivelskind is het pas verschenen boek over misbruik en mishandeling.

Dit is wat co-auteur en slachtoffer Angel van der Vecht over het boek zegt: "Met mijn boek hoop ik taboes te doorbreken en meer openheid te bereiken. Elke 6 minuten rukt de politie in Nederland uit voor huiselijk geweld, waar met name vrouwen en kinderen slachtoffer van zijn. Er zijn zo’n 100.000 mensen die op dit moment iets vergelijkbaars meemaken, geweld, misbruik en geestelijke vernedering."

mariagenova10 smallIn februari 2014 verscheen Komt een vrouw bij de hacker. Hierin beschrijft Maria hoe weinig moeite het criminelen kost om je computer leeg te halen en je gegevens te misbruiken. Ze sprak met slachtoffers van identiteitsfraude, met experts o.a. de zogenoemde ethische hackers en leerde in ieder geval één ding van hen: investeren in je digitale veiligheid loont. Lees ook de impressie van de boekpresentatie.

Maria is winnares van de You Go Girl Award 2015: De award voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak meer zichtbaar te worden in de – ook regionale – media, radio, tv, in kranten, tijdschriften, social media.

Maria is een veelgevraagd spreekster. Zij sprak o.a. op symposia en workshops van politie, gemeenten, Koninklijke Marechaussee, waterschappen. Ook lezingen voor vrouwenverenigingen en bibliotheken. Ze spreekt altijd met veel passie en enthousiasme. Haar lezingen zijn interactief en praktisch.

Maria verzorgt lezingen over o.a.: 

  • Vrouwenhandel/loverboys
  • Privacy en identiteitsfraude
  • Oost-Europa (Bulgarije)
  • De kracht van Twitter
  • Boek schrijven en uitgeven
  • Blogs schrijven
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Maria Genova boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN