• Desiree is sprankelend, inhoudelijk sterk, scherp en met de juiste focus naar het publiek; alle ingrediŽnten die je wenst bij een goede dagvoorzitter. Daarnaast is het een feest om met haar samen te werken. Ze is open, recht door zee en een vat vol creativiteit.
    Fien Bosman - communicatieadviseur van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE)

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/ Moderator

Desiree Hoving maakt de meest ingewikkelde onderwerpen voor iedereen toegankelijk,  bespreekbaar en interessant. Ze zoekt de verbinding tussen de sprekers en het publiek, maar weet ook sprekers onderling aan het denken te zetten. Ze kondigt aan, zorgt dat alles op tijd gebeurt en houdt de mensen in de zaal betrokken.

Zij is een allround wetenschapsjournalist die zich razendsnel in nieuwe onderwerpen verdiept, van microbiologie tot quantummechanica, van klimaatverandering tot robotica. Ze stelt kritische vragen waar nodig en heeft altijd oog voor de maatschappelijke en ethische kanten van een verhaal. Met haar ontwapenendheid en energie, is ze bovendien in staat om de meest communicatieschuwe wetenschappers een goed verhaal te laten vertellen.

Desiree voltooide haar studie als communicatiewetenschapper bij de Universiteit Twente in 2000. Ze deed onderzoek bij TNO en bij de Universiteit Delft, vervolgens maakte ze een carrièreswitch naar de journalistiek en was in dienst bij een dagelijkse krant in de bouw, een populair wetenschappelijk tijdschrift en een televisieprogramma. In 2009 begon ze voor zichzelf en staat ze op het podium als dagvoorzitter, gespreksleider. Daarnaast schrijft ze voor kranten (Volkskrant, Parool), tijdschriften (De Ingenieur, Delft Integraal, Opzij) en websites (Kennislink).

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Desiree Hoving boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN