« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Midden-Oosten

Saoedi-Arabiëkenner

Annemarie van Geel is zelfstandig Midden-Oosten deskundige. Ze studeerde af van het University College Utrecht (BA) en de Universiteit van Cambridge (MPhil) en richtte zich gedurende beide opleidingen op het Midden-Oosten. Ze woonde jaren in verschillende landen in het het Midden-Oosten en spreekt vloeiend Arabisch.

Annemarie is gespecialiseerd in vrouwen in het Midden-Oosten. Op dat onderwerp, als ook op het gebied van de Arabische Lente en het Arabisch-Israëlisch conflict is zij zeer actief vanuit Faraasha Middle East Training & Advisory, haar eigen trainings- en adviesbureau. Haar proefschrift waarop zij hoopt te promoveren aan de Radboud Universiteit Nijmegen gaat over gender segregatie in Saoedi-Arabië en Koeweit. Ze is dan ook regelmatig in Saoedi-Arabië en de rest van het Midden-Oosten te vinden.

Ze verzorgt zowel binnen de (non)gouvernementele sector als in het bedrijfsleven lezingen, workshops, en advies over bovenstaande onderwerpen. Ook neemt Annemarie deel aan debatten en paneldiscussies, en heeft daar brede ervaring mee.

Ze is regelmatig te horen in de Nederlandse media. Recentelijk over het nieuws uit Saoedi-Arabië, waar na dertig jaar strijd Saoedische vrouwen eindelijk mogen autorijden. Annemarie noemde het o.a. in BNR, Volkskrant, en AD toch maar ’een kleine stap in de vooruitgang’. Ze sprak in 2015 een uur lang in Dichtbij Nederland over Saoedi-Arabië en was ook te zien in het NOS-nieuws (over vrouwen van Qatar die ook naar spelen mogen’ en te horen bij BNR ivm een luchtaanval door Egypte in de Sinai-woestijn. 

Annemarie spreekt helder, boeiend, en met grote kunde en passie over haar vakgebied. Door haar brede ervaring in de Arabische wereld zijn haar lezingen altijd doorspekt met voorbeelden en anekdotes uit het alledaagse leven in het Midden-Oosten. Ze spreekt regelmatig op bijeenkomsten, o.a. van Instituut Clingendael, Amnesty International, en Cordaid.

Annemarie kan een lezing verzorgen over o.a.:

-          Positie van de vrouw en vrouwenrechten in het Midden-Oosten
-          Saoedi-Arabië en het Arabisch Schiereiland
-          Arabische Lente
-          Arabisch-Israëlisch conflict

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Annemarie van Geel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN