« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Prijswinnend podcastmaker

Maartje Duin is een bevlogen, originele en diepgravende documentaire radio- en podcastmaker. Haar programma’s, veelal uitgezonden door de VPRO op NPO Radio 1, behandelen relevante maatschappelijke thema’s als klassenongelijkheid, vrouwengeschiedenis, beeldvorming en kolonialisme. Ze maakte o.m.:

  • De plantage van onze voorouders, i.s.m. Peggy Bouva (2020)
  • ‘Moslima’, i.s.m. Çiğdem Yüksel (2022)
  • Mina & Mevrouw (2024)

Maartje is een ervaren spreker die haar podcasts met humor en enthousiasme inzet als ‘conversation starter’. Ze weet met haar projecten een breed en divers publiek te trekken.

Eerdere opdrachtgevers zijn o.m. het Stadsarchief Amsterdam, Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Mauritshuis, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Stibbe, Pels Rijcken, Jeugdtheater Hofplein, Orkater, Vrouwendag Leeuwarden, Verzetsmuseum Amsterdam, Blink Educatie, NPO, VPRO, Politie Noord-Nederland.

Prijzen en nominaties: 
* Winnaar De Tegel, categorie audio, mei 2021
* Winnaar Beste Nederlandse Podcast 2020 (BNR Dutch Podcast Awards)
* Meestervertellers 2017, 2020
* Directors NL Award 2018, 2023

Over ‘De plantage van onze voorouders’: ’Revolutionair. De plantage speelt iets klaar waar geen talkshow, krantenartikel of debatpanel in slaagt: het ongemakkelijke gesprek over het koloniale verleden en racisme voeren.’ (De Groene)

Over ‘Mina & Mevrouw’: ‘Boeiend en bij vlagen aangrijpend. Zeeuwse historie, de strijd om vrouwenrechten, de worsteling met de laatste restanten van feodaal Nederland en de intieme geschiedenis van twee vrouwen in de 20ste eeuw, een gravin en een dienstmeisje, worden onvergetelijk met elkaar verbonden.’ ***** (Volkskrant)

Maartje Duin kan lezingen verzorgen over:

Profielfoto: Yara Jimmink, Mina & Mevrouw

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Maartje Duin boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN