• Het gezamenlijk optreden van Sarah Sylbing en Stella de Swart is zeer goed ontvangen. Het tweegesprek tijdens ons online-event over schulden en burgers in problemen tussen de documentairemaakster en de ervaringsdeskundige paste precies in het traject van burgergerichte dienstverlening dat wij voorstaan. We zijn erg tevreden!
    Annemarie Ruesink - communicatieadviseur Raad voor Rechtsbijstand

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Schulden, armoede en eenzaamheid

Creatief in het oplossen van problemen

Stella de Swart is spreker en adviseur&raadgever op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnood. Zij hoopt het taboe op armoede voor eens en altijd te doorbreken. Een leven in armoede kan echt iedereen overkomen. Ook als je heel rijk bent en alles voor elkaar denkt te hebben. Als gerenommeerd armoede- en schuldenexpert adviseert Stella politieke partijen, stichtingen, het bedrijfsleven, veel alleenstaande vrouwen, maar ook vele studenten. Als adviseur en spreker bestrijdt Stella een maatschappelijk probleem: armoede, schulden en eenzaamheid. Zij maakt deze onderwerpen bespreekbaar op radio, tv en in de bladen, wat een goede stap is naar een Nederland zonder armoede. 

Stella is zelfstandig ondernemer en werkt nu als armoede- en schuldenexpert. Na een jarenlange strijd is het Stella uiteindelijk gelukt om uit de wirwar van bureaucratische regels te ontsnappen. Vanuit de bijstand is zij in 2021 gestart met haar eigen onderneming. Nu inspireert en motiveert zij velen. Stella geeft inspirerende lezingen over armoede, schulden aan bedrijven, overheden en stichtingen. Stella geeft mensen een stip aan de horizon en biedt creatieve en inspirerende oplossingen op het gebied van armoede en schulden. Ook voor studenten met studieschulden heeft zij handige tips.

In de zomer van 2021 verscheen haar boek Armoede krijg je gratis. In juni 2021 verscheen de eerste druk, inmiddels zijn er al meer dan 1.500 exemplaren verkocht. ’Armoede krijg je gratis!’ is het waargebeurde verhaal van Stella. Ze wilt laten zien dat je aan je schuldgevoel en armoede kunt ontsnappen. Armoede is geen schande! Ze geeft advies over hoe je armoede en schulden kunt aanpakken als je zelf in armoede leeft, maar ook geeft ze inzicht aan beleidsmakers uitvoerders en mensen die werkzaam zijn in het sociale domein op het gebied van armoede en schulden. Het is een echte eye-opener! Helaas is armoede nog steeds een taboe. Voor burgemeesters, wethouders, raadsleden, ministers en leerkrachten zou dit boek zelfs verplichte kost moeten worden. Het geeft een eerlijk beeld van de andere kant van de maatschappij. Een meeslepend boek dat je een heel ander beeld van de Nederlandse maatschappij geeft.

In Mijn Geheim verscheen Stella met een uitgebreid interview over haar verhaal en geeft ze de lezer nog 10 tips. Lees ook het interview met de Libelle en RTL Nieuws
Stella verscheen in het radioprogramma Met het oog op morgen. Beluister de het fragment (vanaf 40.14) hier. Beluister hier de podcast van ’Wat ouders willen weten’ over Stella’s boek. 

Lees hier haar InBeeld-verhaal.

Stella kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Schulden
  • Armoede
  • Eenzaamheid

Bekijk onderstaande video waarin Stella de Tweede Kamer bezocht. 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Stella de Swart boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN