• Het optreden van Marian Mudder was heel bijzonder. Zij vertelde haar persoonlijke verhaal en de vrouwen herkenden veel dingen in wat zij met ons deelde. We kijken terug op een mooie middag!
  Ria Rutgrink - Vrouwen van Nu, Afdeling Zuid-Holland

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Actrice/schrijfster/coach/mindfulnesstrainer

Verbeter de geluksbedrading in je hoofd

Marian Mudder is actrice, schrijfster, theatermaakster, mental coach en mindfulness trainer. Ze treedt op als dagvoorzitter en spreker en geeft trainingen en cursussen voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Ze is auteur van het boek “Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet.” (2017) Vanuit haar rol als coach, trainer en spreker leert Marian op een ontspannen, toegankelijk, nuchtere en humorvolle manier mensen de sleutel naar een bewuster en gelukkiger leven te vinden.

Marian groeide op in Rotterdam, Overschie en werkte als secretaresse en stewardess alvorens ze met acteren begon. Marian begon haar carrière onder de bezielende leiding van schrijver en toneelregisseur  Koos Terpstra en heeft een aantal jaren intensief met hem samen gewerkt. Als dertiger volgde ze de toneelopleiding aan het Conservatorium in Antwerpen.

Marian werd landelijk bekend door haar rollen in de tv-series Baantjer en Vrouwenvleugel.  Daarnaast heeft ze in talloze televisie producties gespeeld w.o. Medisch Centrum West, Westenwind, IC, Goede daden bij daglicht, Voetbalvrouwen, Verborgen gebreken, de Afdeling en Flikken Maastricht. Ze heeft in een groot aantal toneelproducties gespeeld en stond ondermeer naast John Kraaijkamp sr. in Gouwe Handjes (2003) en speelde ze samen met Kees Hulst in Mensenkinderen (2010).

Haar levenslange liefde voor schrijven en haar belangstelling voor psychologie en spiritualiteit hebben haar aangezet tot het schrijven van romans. Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze gevoel voor pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen en vooral haar humor. Tot nu toe heeft Marian vier romans op naar naam staan, Geluksblind (2009), De perfecte minnares (2011) en Volgende keer bij ons (2012) en de thriller Opium (2015).

Haar laatste boek Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet verscheen in mei 2017 en is, zoals ze het zelf noemt, een doe-er-je-voordeel-mee-boek. Hierin doet Marian openhartig, persoonlijk en humoristisch verslag van haar zoektocht in therapieland.

Marian treedt op als spreker en geeft trainingen en cursussen voor particulieren, bedrijven en instellingen. Vanuit haar rol als coach, en mindfulnesstrainer en spreker leert Marian op een ontspannen, toegankelijk, nuchtere en humorvolle manier mensen de sleutel naar een bewuster en gelukkiger leven te vinden. Ze is ervaringsdeskundige op het gebeid van veranderingsprocessen en bespreekt tijdens haar lezingen het thema ‘transformatie.’ Met veel humor laat ze het publiek nadenken over de processen die de mens doormaakt als we een verandering of een transformatie ondergaan.

Waarom gaan we altijd met onszelf in discussie? Waarom breken we onszelf altijd af bij alles wat we doen? Waarom blijven we malen we de hele dag? Waarom hebben we geen stemmetje in ons hoofd dat ons vertelt dat we iets goed hebben gedaan? 


Marian Mudder laat zien en ervaren dat je in staat bent je brein te optimaliseren. Het mooie van onze hersenen is dat ze veranderbaar zijn, ook wel neuroplasticiteit genoemd. Marian gaat in op de werking van het brein en de invloed die je daar zelf op hebt. Met de juiste hersentraining zul je in staat zijn de geluksbedrading in je hersenen te verbeteren, waardoor je minder stress ervaart, je bewustzijn verhoogt, je gevoelens en je emoties beter leert beheersen en reguleren. In plaats van dat je geleefd wordt door je brein, krijg je de macht over je brein waardoor je meer geluk en welzijn zult ervaren. Zowel in je werk als in je privéleven, en waarmee je de sleutel naar je eigen transformatie in handen hebt.

Overigens is Marian zelf het beste voorbeeld van zo’n transformatie. Jarenlang had ze last van angsten en depressies. Ze is auteur van het boek: Sofasessies, hoe therapie mij niet geholpen heeft en vooral waarom niet. Ze werd ze gedreven door een verlangen naar succes, beter, groter en meer tot de stekker eruit werd getrokken door een zware crisis. Ze besloot ‘een sabbatical’ van haar hoofd te nemen en wat volgde was een diepgaand bewustwordings- en helingsproces. Ze ging van hoofd naar hart, van reactief naar proactief en werd de persoon die ze altijd had willen zijn: Vriendelijk, inspirerend en vooral onbevreesd.

Marian Mudder kan lezingen en workshops verzorgen over onder andere:

 • Motivatie & Inspiratie/persoonlijke ontwikkeling
 • Mens & Samenleving/onderwijs
 • Psychologie
 • Filosofie, religie en spiritualiteit/Spiritualiteit
 • Stressreductie
 • Welzijn
 • Mindfulness, aandacht voor nu (Wat is het? Hoe werkt het? Waar is het goed voor?)
 • Burn out voorkomen
 • Women empowerment
 • Bewustwording
 • Geluk
 • Welzijn
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Marian Mudder boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN