• Onlangs heeft Janne Vereijken een keynote presentatie verzorgt voor ons jubileum event. Tijdens de voorbereiding toonde Janne zich zeer professioneel en kon zich ook goed inleven in het profiel van het publiek. Tijdens de uitvoering bleek dat zij het publiek goed wist te boeien met een mix van voorbeelden en wetenschappelijke achtergronden en kreeg zij ook een boeiende dialoog op gang. Dank je wel Janne voor een boeiende bijdrage aan ons event!
  Willem Endhoven - Managing director, High Tech NL
 • At WUR, Janne moderated a closing event (150+ participants) of a multi-year scientific research program on Digital Twins in Green Life Sciences. She did that beautifully, on content and on people. She knows how to deal with complex matters in a complex environment. She can convey her own enthusiasm to the audience who feel challenged and involved with the subject.
  Jene Van der Heide - Programme Director Data Science & Artificial Intelligence , Wageningen University & Research
 • De lezing van Janne Vereijken over hoe kom je tot innovatie en out of the box denken is overall prima ontvangen. De toezichthouders en bestuurders woningcorporaties in de regio Eindhoven gaven haar optreden gemiddeld een 7,9. Ze hield een goed en enthousiast verhaal.
  Johan van Hoof - Organisator vanuit KPMG-Advisory
 • We kijken met veel genoegen terug op de inspiratiesessie van Janne Vereijken voor onze fabrikanten in de installatiebranche. Zij hield de deelnemers voor dat innoveren hét middel is om organisaties, producten en diensten waardevoller, slimmer en duurzamer te maken. Haar optreden was top! We gaan haar vaker inzetten.
  Jan-Paul Schop - managing director USP-Marketing Consultancy
 • Janne Vereijken heeft een lezing gegeven op ons jaarlijkse partnerevent van EY met 250 partners. Voor een kritisch publiek heeft zij met volle energie een overtuigend verhaal gebracht over innovatie. Haar keynote ‘Boosting Innovation’ ging over succesvol innoveren binnen corporates. Hoe om te gaan met alle uitdagingen rond innovatie? Kenmerkend is dat innovatie bij Janne niet abstract en ongrijpbaar blijft doordat ze praktische handvatten, heldere voorbeelden en persoonlijke ervaringen deelt. Haar bijdrage is zeer positief ontvangen door onze collega’s. Een aanbeveling waard!
  Coen Boogaart - CEO EY Nederland

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Innovatie

Op zoek naar een inspirerende spreker over innovatie? Iemand die iedere dag werkt aan strategie- en innovatieprojecten? Ondernemer, innovator en strateeg Janne Vereijken deelt met  passie haar verhaal met uw publiek.

Spreker
Janne Vereijken, een zeer gepassioneerde en inspirerende spreker, staat garant voor een dynamische ervaring vol actuele kennis en jarenlange ervaring met diverse opdrachtgevers. Met haar aanstekelijke energie weet ze het publiek te boeien en te motiveren.
In haar keynotes weet Janne op doortastende wijze duidelijk te maken welke facetten van 
essentieel belang zijn voor succesvolle innovatie. Ze deelt inspirerende voorbeelden uit haar eigen praktijk en illustreert aan de hand van herkenbare cases hoe ze samen met ondernemers en bedrijven effectief vormgeeft aan innovatie.
Wat Janne als spreker uniek maakt, is haar vermogen om op maat gemaakte aanbevelingen te geven voor de specifieke uitdagingen van het aanwezige publiek. Ze combineert haar 
diepgaande kennis met concrete strategieën, praktische tips en tools om teams en organisaties te versterken en waardevolle samenwerkingsverbanden te smeden die leiden tot innovatieve doorbraken.
Met thema’s als samenwerking in ecosystemen, human-centered innovation, strategische 
toekomstverkenning, efficiënt innoveren en businessmodel innovatie, biedt Janne een breed scala aan onderwerpen die aansluiten bij de behoeften van organisaties in een snel veranderende wereld.
Laat je inspireren door Janne Vereijken en ontdek hoe zij met haar enthousiaste expertise teams, organisaties en individuen kan helpen om hun innovatiekracht te vergroten en succesvolle resultaten te behalen. 
Bovendien gaat Janne graag in gesprek en is ze in staat om lezingen en workshops op maat te maken, waardoor haar presentaties altijd aansluiten bij de specifieke behoeften van het publiek.

Thema’s lezingen

 • Innovation = collaboration; inspiratie en handvatten voor succesvolle samenwerking in teams en tussen organisaties in ecosystemen
  Ontdek de kracht van samenwerking en innovatie tussen organisaties. Leer hoe succesvolle samenwerking kan leiden tot buitengewone resultaten en hoe innovatie een drijvende kracht kan zijn, zowel binnen jouw organisatie als in samenwerking met andere organisaties. 
 • A guide to kick-ass innovation; succesvol en efficiënt innoveren
  Ontdek de essentiële ingrediënten voor succesvol en efficiënt innoveren tijdens deze inspirerende keynote. Leer hoe je innovatie kunt stimuleren en krachtige strategieën kunt toepassen om succesvolle resultaten te behalen. 
 • Human-centered innovation: impactvolle oplossingen ontwikkelen met nieuwe 
  technologie 
  In deze lezing onthult Janne de sleutel tot succesvolle innovatieprojecten. Ze wijst op het belang van het centraal stellen van de behoeften van de gebruiker in plaats van louter gedreven te worden door de technologie zelf. Door bewezen methoden toe te passen, kunnen we voorkomen dat toepassingen niet aansluiten bij de echte behoeften van gebruikers.
 • Strategic Foresight – Het verkennen van mogelijke toekomsten voor betere 
  beslissingen en actie nu
  Leer hoe het verkennen van diverse toekomstscenario’s helpt bij het nemen van betere beslissingen en het ondernemen van actie in het heden. Ontdek praktische tools en methoden om mogelijke toekomsten te verkennen en leer hoe Strategic Foresight kan worden geïntegreerd in organisaties. 
 • Design Thinking; een human-centered en agile methode voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en innovaties.
  Design Thinking is onmisbaar voor het creëren van waardevolle (digitale) producten, diensten, klantervaringen, processen en businessmodellen. Het helpt ook bij het aanpakken van complexe vraagstukken, waarvoor geen kant-en-klare oplossing bestaat, zoals het aantrekken en behouden van personeel en het optimaal benutten van nieuwe technologieën. 
 • PAAS; het Product As A Service business model
  In dit innovatieve model betaalt de klant voor het gewenste resultaat in plaats van het bezit van een product. Producenten verschuiven van het verkopen van producten naar het bieden van toegang tot producten, meestal via verhuur of leasing en vaak in de vorm van een abonnement. Dit baanbrekende model speelt een cruciale rol in het bevorderen van de circulaire economie, waarin hergebruik en duurzaamheid centraal staan.
 • Business Model Innovatie; van tekentafel naar praktijk
  Het brainstormen over nieuwe businessmodellen is een belangrijke eerste stap, maar hoe breng je deze innovaties daadwerkelijk tot leven? Hoe navigeer je door de onzekerheid en complexiteit die gepaard gaan met businessmodel innovatie?
 • Boosting the Innovative Power of Organisations; de innovatiekracht van teams 
  en organisaties vergroten
  Ontdek hoe je de innovatiekracht van teams en organisaties kunt versterken. Leer alles over innovatiestrategieën en het opzetten van een innovatieportfolio. Ontdek hoe je innovatie kunt organiseren met de passende structuur en projectmanagement. Leer verschillende innovatiemethoden en technieken toepassen, van agile en lean tot human-centered innovation. 
 • Innovation Leadership; innovatie stimuleren in je team en organisatie. 
  Ontdek hoe je als leider innovatie kunt stimuleren in je team en organisatie. Janne bespreekt 8 manieren waarop leiders innovatie kunnen beïnvloeden. Van het stellen van een goed voorbeeld tot het belonen en erkennen van creatieve inspanningen, het samenstellen van diverse teams, het creëren van een omgeving waarin creativiteit kan gedijen, etc. 
 • Boosting Innovation, je persoonlijke innovatiekracht boosten
  Ontdek de essentiële vaardigheden en eigenschappen die nodig zijn voor succesvolle innovatie. Leer hoe je jouw domeinkennis kunt inzetten voor creatieve doorbraken en hoe je effectieve innovatiemethoden kunt toepassen. Laat jezelf inspireren en ontdek hoe je jouw persoonlijke innovatiekracht kunt vergroten om succesvolle innovaties te realiseren.
 • Omgaan met disruptie; op proactieve wijze reageren op ontwrichtende trends, 
  ontwikkelingen en innovaties
  Ontdek hoe je proactief kunt reageren op ontwrichtende trends, ontwikkelingen en innovaties. Van het adopteren van nieuwe technologieën tot het focussen op bestaande waarde en het aanvallen met alternatieve toegevoegde waarden.
 • Moonshot Thinking: de katalysator voor radicale innovatie
  Moonshot Thinking draait om het stellen van buitengewoon ambitieuze doelen, geïnspireerd door het historische doel van president John F. Kennedy om een mens op de maan te zetten. De sleutel tot succesvol Moonshot Thinking ligt in het geloof dat ambitieuze doelen mogelijk en haalbaar zijn. Het creëert momentum, stimuleert radicale innovatie en geeft richting aan het innovatieproces. Het daagt mensen uit om anders te denken en met innovatieve oplossingen te komen.

Janne Vereijken gaat graag in gesprek en maakt lezingen en workshops op maat. Ze vervult regelmatig de rol van dagvoorzitter of moderator, vooral als het thema van het evenement verband houdt met strategie of innovatie

Biografie
Janne Vereijken (1982) is ondernemer en innovator in hart en nieren. Vanaf haar jeugd hield ze zich als bandleider bezig met het creëren van muziek en waren haar ambities en interesses te groot voor haar één pad. Janne Vereijken studeerde Bedrijfskunde met een Master Strategie en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar inhoudelijke kennis en creatief vermogen zijn een ideale combinatie gebleken voor innoveren op hoog niveau. Dat is niet onopgemerkt gebleven: ze is uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2018. Ze maakte indruk op de jury door haar lef, doorzettingsvermogen en het op zo’n jonge leeftijd neerzetten van een bedrijf met expertstatus.

De missie van Janne Vereijken is het boosten van de innovatiekracht van Nederland. Haar visie is: innovatie is geen ‘nice to-have’, maar een must. Innoveren is hét middel om organisaties, producten en diensten waardevoller, slimmer en duurzamer te maken. Het uiteindelijke doel is om de Nederlandse economie vooruit te helpen. 

Met haar onderneming begeleidt spreker Janne Vereijken organisaties bij de ontwikkeling van doorbraak strategieën en innovaties. Eén van de gebruikte methodieken is design thinking. Ze vergroot de innovatiekracht van organisaties zodat ze ongoing flexibele 
oplossingen kunnen bieden voor complexe vraagstukken en futureproof zijn. 
Janne Vereijken werkt samen met diverse partners uit het bedrijfsleven, de creatieve industrie en de wetenschap. Waaronder professor Michael Shanks (Stanford University, Hasso Plattner Institute of Design, de bekende d.school, Center for Design Research en Stanford’s Center for Professional Development).

Kijk en luister hier naar Janne Vereijken die vertelt over de innovatie uitdagingen waar veel bedrijven en organisaties mee worstelen: 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Janne Vereijken boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN