« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ontdekken-innoveren

Wees de avonturier van je eigen leven

Arita Baaijens is gelauwerd ontdekkingsreizigster, bioloog, bekroond schrijfster, inspirator en een pittige spreekster. Toen ze haar baan opgaf en koos voor een avontuurlijk bestaan als ontdekkingsreizigster schrapte ze ’kan niet’ uit haar vocabulaire. Met verbluffend resultaat. (foto: Victor Bentley)

Van nature is de mens innovatief, creatief en in staat tot grootse dingen. Waarom falen sommigen van ons dan waar anderen slagen of zelfs floreren in crisissituaties?
Wil je vooruit komen in deze weerbarstige tijden, dan heb je de mindset en tools van een ontdekkingsreiziger nodig. Arita deelt haar geheimen en helpt organisaties, ondernemers en ondernemende individuen nieuw terrein ontdekken, met een wervelende presentatie of workshop.

Waarom Arita Baaijens boeken?
Moeite met veranderen? Een bruisende start nodig op een conferentie of bespreking? Je eigen droombaan scheppen? De sprankelende en op maat gemaakte presentatie, vol dwarsverbanden, humor en praktische tips, geeft deelnemers volop energie en verbreedt hun horizon. ’Kan niet’ is uit het woordenboek geschrapt.

Arita Baaijens 15bArita Baaijens ontving in New York de Women of Discovery Humanity Award 2014 van WINGS Worldquest voor onderzoek naar de wisselwerking tussen geest en landschap, verricht tijdens haar expeditie 2013 in het hart van Azië. ’Wat mij trekt, is ergens naar toe gaan en niet weten hoe het afloopt’.

Zeven jaar zocht de ontdekkingsreiziger naar het paradijs in hartje Centraal-Azië. En schreef er een boek over. Een onverwachte wending in de zoektocht zet haar leven op zijn kop en tegelijkertijd weer op de rails. Op zoek naar het Paradijs verscheen in januari 2016 en beleefde in korte tijd de vijfde herdrukken. Veel interviews in de geschreven media en te zien in Brands met boeken - VPRO - (samen met schrijfster Inez van Dullemen): ’Ik ontdekte dat identiteit niet bestaat", en De Wandeling - KRO-NCRV: "Ik moest op zoek naar een nieuwe obsessie". Een impressie van de tentoonstelling (tot 10 april 2016) in De Ketelfactory waar Arita haar boek signeerde, een film en het lerenvel waar zij haar emoties op noteerde is te zien en waar zij een exemplaar overhandigde aan de dame van ZijSpreekt, Marga Miltenburg.

IMG 7125 Small IMG 7149 Small IMG 7141 Small IMG 7138 Small IMG 7130 Small Arita Baaijens gezienoptv

Zij spreekt vol vuur over de volgende onderwerpen:

  • Zoektocht naar het paradijs
  • Creativiteit, authenticiteit en innovatie
  • Onzekerheid ombuigen tot positieve kracht
  • De kracht van niet-weten, bevlogenheid en focus
  • Sense of Place; mens in landschap en samenleving
  • Exploratie en reizen
  • Het geheim van succes in tijden van crisis
  • Hoe word je de avonturier van je eigen leven
  • Dromen, durven, doen

Lees ook In Beeld, ontdekkingsreizigster Arita Baaijens: "’Kan niet’ schrapte ik uit het woordenboek toen ik mijn carrière als milieubioloog opgaf en ontdekkingsreiziger werd." En bekijk haar optreden voor TEDxHaarlem ’Reconnecting with landscape in a globalized world’ (mei 2015).

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Arita Baaijens boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN