Zij raakte als scholier gegrepen door het verhaal van Hannie Schaft. Dit was het startpunt van haar onderzoek naar vrouwen in oorlog en leidde tot de oprichting van Sophie's Women of War. Vrouwen zijn niet altijd slachtoffers, zij opereren ook in het verzet en zetten zich in om een maatschappij op te bouwen. InBeeld bij ZijSpreekt: Sophie Poldermans over haar levenslange fascinatie voor vrouwelijk leiderschap ten tijde van conflict.  |  lees meer » Zij spreken over collectief welzijn, het koloniale verleden, organisatie van de zorg, inclusief leiderschap, psychologische veiligheid en meer. ZijSpreekt verwelkomt tien/elf nieuwe sprekers. Bekijk hun profielen.  |  lees meer » Marga Miltenburg, directeur van ZijSpreekt was één van de drie genomineerden voor de Bakhuis Wolters prijs van de provincie Utrecht. De prijs genoemd naar de eerste vrouw in Provinciale Staten Utrecht is voor het eerst uitgereikt aan de vrouw die zich zichtbaar heeft ingezet voor de maatschappij en met name voor vrouwenemancipatie.  |  lees meer » Zij vond haar passie in hypnotherapie en ziet het als een missie om mensen te helpen de krachtbronnen te mobiliseren die van nature al aanwezig zijn. Hypnose wordt als fenomeen slecht begrepen en dat komt mede door de beeldvorming vanuit films en shows, aldus Ina Oostrom. InBeeld bij ZijSpreekt: over de kracht van hypnose.  |  lees meer » Zij is creatief en ervaart de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken. Dit resulteert in unieke modecreaties van ongebruikelijke, duurzame materialen. InBeeld bij ZijSpreekt: fashionart-expert Agnes van Dijk over duurzame modekunst.  |  lees meer » Zij is ondernemend hulpverlener en houdt zich al jarenlang bezig met rouw. Recent verscheen haar boek Leef onvoltooid! Zinvol en schaamteloos ouder worden, waarin ze stelt dat mensen die hun leven als 'voltooid' beschouwen niet per se de dood wensen, maar vooral een ander leven. InBeeld bij ZijSpreekt: Anne Gouweloos over haar pleidooi voor een 'onvoltooid leven'.  |  lees meer »Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  ...  47  Next »
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Videoverslag van de online uitreiking van de Vrouw in de Media-award 2020, met onder meer initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg. Winnaar van de twaalfde editie is Hoofdeconoom ING Nederland Marieke Blom. Zij kreeg de award virtueel overhandigd door de prijswinnaar 2019, Iva Bicanic, landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.