Ze richt in 2021 de Vakbond voor Dieren op. Haar boek 'Hoeveel vakantiedagen heeft een varken' (Noordboek, 2023) is een pleidooi voor arbeidsrechten voor werkende dieren. In dit boek onderzoekt ze het ontstaan van de menselijke vakbond en legt ze parallellen tussen de omstandigheden van arbeiders ten tijde van de industriële revolutie en die van dieren in de veehouderij. Deze unieke manier van kijken naar onze omgang met dieren biedt een nieuw perspectief op de veehouderij en gaat uit van het dier als actieve participant in het bedrijfsproces. InBeeld bij ZijSpreekt: Marjolein de Rooij over arbeidsrechtenbenadering voor werkende dieren.  |  lees meer » Ze legt helder uit wat partijen kunnen doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en bespreekbaar te maken. Ze stelt zichzelf kwetsbaar op door haar verhaal te delen waar dit past, brengt humor naar dit zware onderwerp en zorgt altijd dat luisteraars met een een positief en actiebereid gevoel de zaal verlaten. InBeeld bij ZijSpreekt: Evita Lammes over afstemmen waar behoeften en grenzen liggen.  |  lees meer » Ze is adem- en bewustzijnscoach. Haar focus ligt op stress en burn-out preventie. Ze is toegankelijk en energiek en wil graag inspireren tot meer geluk, wijsheid en een mooier leven door je opnieuw te laten kijken naar de keuzes die je maakt en het waarom. InBeeld bij ZijSpreekt: Evelina Zinger over het ontdekken van je eigen verlangens.  |  lees meer » Ze is een bevlogen docent in het hoger onderwijs en ondernemer. Ook is zij auteur van Hoe word ik een on(der)wijs goede teamleider. Het managementboek is in romanvorm geschreven, omdat ze voor de klas leerde dat verhalen veel beter blijven hangen dan taaie theorie, zeker wanneer het verhaal ook emoties opwerkt. De panda is gekozen als metafoor voor een onverwacht perspectief op leiderschap, omdat een panda vaak juist niet geassocieerd wordt met leiderschap. InBeeld bij ZijSpreekt: Raimke Groothuis over vertrouwen stimuleren in plaats van onzekerheid aanwakkeren.  |  lees meer » Zij is deskundige op het gebied van stress, burnout, trauma en wat zij noemt ‘lichaamsgericht leren'. Zij heeft een hele weg afgelegd vanuit een achtergrond als psychotherapeut in de klinische psychiatrie, bijscholing in geneeswijzen vanuit andere culturen en disciplines, maar ook met haar eigen lichaam en ziekte. Walk your talk is haar vertrekpunt. Ze is auteur van drie boeken. InBeeld bij ZijSpreekt: Hilde Bolt over mee durven bewegen met het leven.  |  lees meer » “Geluk is als een spier die je kunt trainen”. Maar hoe doe je dat als je ouder wordt? In Beeld bij ZijSpreekt Veronique Kilian, socioloog en werkgelukdeskundige over haar theatercollege waarin ze de worstelingen van gelukkig oud worden onder de loep neemt.   |  lees meer »Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  ...  18  Next »
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.