PASCALE BRUINEN EN HET JAAR VAN DE UIL

IMG 2917 SmallDe titel van het nieuwe boek van Pascale Bruinen, Het jaar van de uil, wekte direct mijn nieuwsgierigheid. Vantevoren had ZijSpreekt de drukproef ontvangen. Bij aankomst in de boekhandel dominicanen in Maastricht kon ik dan ook verslag doen van mijn bevindingen.

In het boek beschrijft Pascale de liefde die ze als nakomertje voelde voor haar vader. Hij was haar raadgever, ze zoog zijn lessen op. Haar vader was als een wijze uil. Om die reden had haar moeder hem - vele jaren voor zijn dood - een houten uil cadeau gedaan, een geschenk dat hem zichtbaar had ontroerd.

Pascale uil 3 ToniRibas SmallAls haar vader op hoge leeftijd overlijdt, komt ze in een diepe crisis terecht. Pascale: ‘Leeftijd telt hier niet, het gemis des te meer. Rouwen is heel hard werken. Alle gevoelens van verdriet, pijn en wanhoop hebben een functie'. Tijdens haar rouwproces wordt ze meegenomen op een zoektocht naar haar ‘authentieke zelf', de kern van echtheid die uiteindelijk overblijft als alle overbodige lagen zijn weggevallen. Pascale: ‘Kwetsbaarheid tonen is geen teken van zwakte, maar getuigt juist van kracht, durf en moed'.

Als ze weer uit het dal is geklommen beleeft ze een intense spirituele ervaring waarin een uil een bijzondere rol speelt. Het boek maakt ons deelgenoot van ‘Als je iets maar diep genoeg wenst en daarna echt kunt loslaten komt je wens ook uit, al kan het wel even duren'. Denkkracht beïnvloedt en creëert. Alles wat bewust aandacht krijgt, groeit. De Wet van de Aantrekkingskracht, noemt ze het.

Door haar ervaring met de uil maakte Pascale een draai van 180 graden. Vanaf dan gelooft ze op voorhand alles, totdat blijkt dat het echt niet waar kan zijn. In Het jaar van de uil zijn we getuige van dit bewustwordingsproces. De dood van haar vader heeft haar uiteindelijk veel goeds gebracht. Pascale voelde dat dit bijzondere verhaal verteld moest worden en dat onderschrijf ik volledig.

Bekijk de foto-impressie van de drukbezochte boeklancering waar ook een prominente rol voor de uil was weggelegd!

IMG 2930 Small IMG 2931 Small IMG 2932 Small
Welkom door Ton Harmes van Boekhandel Dominicanen
Grote belangstelling in de 700 jaar oude Dominicaner Kerk
Redacteur Kosmos, Annelies Nijboer spreekt van 'hoopvol boek'
IMG 2933 Small IMG 2945 Small IMG 2952 Small
Pascale over het proces dat ze doormaakte
1e exemplaar is voor trainer Egbert Brons
Echtgenoot Han kondigt een verrassing aan
IMG 2960 Small IMG 2998 Small IMG 2977 Small
Fotogenieke modeluilen zijn het
De ene ziet toe op het signeren
De ander overziet het geheel
IMG 3001 Small IMG 3016 Small IMG 2926 Small
Moeders Lily van Selst en Annie Bruinen
'Vrienden voor het leven': Ralf en Martine van Selst
Oud-collega Anneke en Huub Hameleers, Marlie van de Berg
IMG 3004 Small IMG 3017 Small IMG 3008 Small
Oud-collega Edmond Ackermans en Lucienne Meertens
Jeugdvrienden Nicole en Monique Gilissen, Anja Leinders (Pure Power Vrouwen) Met de dwerguil
IMG 3020 Small IMG 2925 Small IMG 2923 Small
Met zus Jacky
Met echtgenoot Han
Met Zij van ZijSpreekt

Lees het fascinerende Het jaar van de uil en laat het je raken! Het verhaal van Officier van Justitie naar de schrijfster en spreekster van nu.
Een uitgave van Kosmos Uitgevers (€ 17,99). (twee foto's bij artikel: Toni Ribas, foto-galerij: ZijSpreekt)

Pascale Bruinen boeken voor een inspirerende lezing? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796. Bekijk vooral ook haar profiel!

Marga Miltenburg
november 2016

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.