IRMA VAN HERWAARDEN OVER DE ESSENTIE VAN LIEFDE EN LICHT

Ze spreekt over hoe je je hemel op aarde kan leven. Ze laat je ervaren en voelen hoe wij als kinderen vergeten wie wij werkelijk zijn. Hoe we door onze conditioneringen en overtuigingen die we onbewust creëren onszelf als volwassene nog steeds klein houden en ons zo gevangen houden in het leven. We blijven in onze comfortzone zitten en durven niet ons hart te volgen. Zo kunnen we niet voluit leven en helemaal genieten van alles wat het leven te bieden heeft.
InBeeld bij ZijSpreekt: Irma van Herwaarden over de essentie van liefde en licht.

Wat is jouw verhaal?
In 2024 ga ik het theater in met mijn show: Je hemel op aarde leven; kom uit je comfortzone en geniet nog meer van het leven!
Het gaat erover dat wij als mensen vergeten zijn wie we zijn! We zijn vergeten dat we al goed genoeg zijn, zoals we zijn. Daar hoeven we niets voor te doen of te bereiken. We hebben al bestaansrecht doordat we zijn geboren. We zijn dit vergeten door alle conditioneringen en overtuigingen die we onbewust hebben gecreëerd in onze kindertijd. Door het systeem waarin we leven, waar onderscheid wordt gemaakt tussen mensen. We leren dat het ene beter is dan het andere, bijvoorbeeld VWO is beter dan MAVO. We leren zo dat we niet goed genoeg zijn en dat we hard moeten werken en aan anderen moeten laten zien dat we wel goed genoeg zijn. We zijn continu op zoek naar bevestiging.

Hoe kom je op dit onderwerp?
Door mijn eigen ervaring in mijn leven. Ik was zelf succesvol in een baan op mijn 25ste en was niet gelukkig. Ik vroeg me af, is dit nou het leven? Ik voelde dat er meer was. Zo ben ik op zelfonderzoek gegaan. Wie ben ik? Waarom doe ik zoals ik doe? En wat wil ik in mijn leven?
Het is een jarenlange weg geweest van het afpellen van alle lagen om uiteindelijk weer uit te komen bij mijn essentie. De essentie van liefde en licht. Iets wat we allemaal zijn, maar niet meer geloven en niet meer voelen. Als je dit in de kern weer kunt voelen, dan durf je je hart te volgen. Dan durf je voluit te gaan leven, omdat angst verdwijnt. De angst voor de dood verdwijnt en daarmee ook de angst om te leven! De angst wat anderen van je vinden en de angst om te falen verdwijnt, omdat je weet en voelt dat dit een illusie is. Dan ben je vrij.

Wat fascineert je hierin?
Het fascineert me dat onze hele maatschappij is gebouwd op een illusie. Een illusie die we zelf hebben gecreëerd. Het fascineert me dat als een ieder van ons weer gaat voelen wat en wie we in essentie zijn, ons leven totaal kan veranderen en daarmee het leven op de aarde. Ik voel het als mijn missie om mensen dit weer opnieuw te laten voelen, zodat we gelukkig kunnen zijn en zo onze hemel op aarde kunnen leven.

Kun je een voorbeeld noemen uit eigen ervaring?
Overtuigingen die ik als kind onbewust gecreëerd had waren bijvoorbeeld dat ik niet gezien en gehoord werd, maar ook dat ik te veel kon zijn. Ik praatte te veel en ik ‘wist' te veel. Dit is een weten vanuit intuïtie en niet vanuit ratio. Dit werd gezien als betweterig en daardoor ben ik me kleiner gaan maken. Ik wilde succesvol zijn in de maatschappij om zo gezien en gehoord te worden. Ik zocht ook steeds bevestiging van wat ik voelde, omdat ik niet meer vertrouwde op mijn eigen intuïtie.

Waar komt die interesse vandaan?
Ik heb altijd gevoeld dat er iets niet klopte in het leven. Laagje voor laagje heb ik afgepeld om steeds meer de essentie te kunnen voelen. Nu ik die essentie meer kan voelen, voel ik ook de connectie met het universum beter, omdat het universum in ons zit. We zijn het universum. Ik hoor nu de boodschappen beter en kan de magie van het leven voelen. Daarmee bedoel ik dat alles precies klopt in ons leven. Wij mensen zetten er de stempel ‘goed en fout' op, maar als je dat kan loslaten en meegaat met de stroom, dan voel je dat alles precies klopt en dat is de magie van het leven. Ook al is de ervaring niet altijd leuk.

Dit jaar is mijn moeder overleden en het proces van haar overlijden heeft me dit helemaal laten zien en voelen. Het is natuurlijk een verdrietige gebeurtenis en toch heeft ze mij nog zo'n cadeau gegeven door me de magie van het leven te laten voelen.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken! Maar vooral de mensen die hier ontvankelijk voor zijn, want die kan ik helpen. Dat we weer gelukkig zijn. Dat het echt mogelijk is om je hemel op aarde te leven! Dat we weer gaan voelen dat we liefde zijn!
De eerste show in maart 2024 is uitverkocht en de tweede show is ook bijna uitverkocht. Mensen zijn enthousiast.

Wat zijn je toekomstplannen?
Heel veel theatershows geven! Uiteindelijk zou ik graag in het Beatrix theater staan! Daarnaast ben ik een boek aan het schrijven om dit hele proces te omschrijven. Het is mijn persoonlijke verhaal en daarmee hoop ik veel mensen te kunnen inspireren. Dat boek komt uit als ik daar zelf helemaal klaar voor ben.

Irma van Herwaarden boeken voor uw bijeenkomst of event? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.