Zij is deskundige op het gebied van stress, burnout, hechting, trauma en wat zij noemt ‘lichaamsgericht leren'. Hiervoor een hele weg afgelegd vanuit een achtergrond in de klinische psychiatrie, psychotherapie, met haar eigen lichaam vanuit haar brede interesse in geneeswijzen vanuit andere culturen en de filosofie. Ze is auteur van drie boeken. InBeeld bij ZijSpreekt: psychotherapeut Hilde Bolt over zelfzorg en lichaamsgericht werken.   |  lees meer » Zij zet zich in om haar chronische ziekte diabetes meer bespreekbaar te maken. Ze schreef een boek en wilde fulltime spreker worden. Het coronavirus leek dit laatste te verstoren, maar ze herpakte zich en besloot een podcast te maken. InBeeld bij ZijSpreekt: ervaringsdeskundige Loes Heijmans-Beek over diabetes bespreekbaar maken.  |  lees meer » D66 wint door premierwaardige Sigrid Kaag; mannelijke lijsttrekkers krijgen meer media-aandacht; beeldvorming vrouwelijke politici moet beter; SER neemt database Topvrouwen over; hoofdredacties worstelen met diversiteit op hun redacties; podcasts uitgelicht; Niet Miepen e.a. uitgaven; Julia Wouters als spindoctor vaak in de media en meer in de maarteditie van ZijSpreekt.  |  bekijk nieuwsbrief » Zij raakte als scholier gegrepen door het verhaal van Hannie Schaft. Dit was het startpunt van haar onderzoek naar vrouwen in oorlog en leidde tot de oprichting van Sophie's Women of War. Vrouwen zijn niet altijd slachtoffers, zij opereren ook in het verzet en zetten zich in om een maatschappij op te bouwen. InBeeld bij ZijSpreekt: Sophie Poldermans over haar levenslange fascinatie voor vrouwelijk leiderschap ten tijde van conflict.  |  lees meer » Zij spreken over collectief welzijn, het koloniale verleden, organisatie van de zorg, inclusief leiderschap, psychologische veiligheid en meer. ZijSpreekt verwelkomt tien/elf nieuwe sprekers. Bekijk hun profielen.  |  lees meer » Marga Miltenburg, directeur van ZijSpreekt was één van de drie genomineerden voor de Bakhuis Wolters prijs van de provincie Utrecht. De prijs genoemd naar de eerste vrouw in Provinciale Staten Utrecht is voor het eerst uitgereikt aan de vrouw die zich zichtbaar heeft ingezet voor de maatschappij en met name voor vrouwenemancipatie.  |  lees meer »Pagina:  « Prev  1  ...  12  13  14  15  16  17  18  19  20  ...  44  Next »
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.