MIJN BOERENVERSTAND EN IK! - CLAUDY VOSKENS

‘Mijn boerenverstand & ik! Voorkom stress en kom in beweging' is het nieuwe boek van professional organizer en werkplekcoach Claudy Voskens. Ze presenteerde het in de stal van Piet van Meintjeshoeve in Heukelom tussen de melkkoeien en ZijWasErbij...

Claudy Voskens schreef na 'Ruimte geeft rust' haar tweede boek: Mijn Boerenverstand & Ik. Claudy adviseert om zelf in beweging te komen, je boerenverstand te gebruiken en te luisteren naar je intuïtie. Waardoor je beter dichtbij jezelf kunt blijven in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van de ander. Zo voorkom je stressklachten en zelfs een burn-out. Haar verhaal is voor Hoog Sensitieve Personen (HSP) een feest van herkenning: ‘Hoogsensitiviteit en je stressniveau zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden', volgens Claudy.

Voskens, geboren als boerendochter in Tilburg, presenteerde haar boek tussen de koeien en het jongvee op de Piet van Meintjeshoeve in Heukelom. Na een woord van welkom door boer Rob Dennissen nam Babs, van Babs bloembeleving, het gezelschap mee van de ontvangstruimte naar de koeienstal. Daar vertelde zij op hilarische wijze aan de hand van bloembelevingen hoe dit boek tot stand gekomen is.
Het eerste exemplaar was voor de ouders van Voskens, van wie zij het organisatietalent en boerenverstand erfde. Claudy: 'Ik kijk wat er nodig is en raadpleeg dan mijn boerenverstand. En ontwikkelde handige organizertools. Met kleine stappen breng ik als coach iemand in beweging en spreek ik met mijn boerenverstand mijn intuïtie aan. Dit boek geeft je een inkijk in mijn persoonlijk leven. Het spoort je aan tot zelfreflectie'. Het boek is deels verhalend en autobiografisch geschreven.

Een foto-impressie van de boekpresentatie.

   
Babs (Saskia Broers) begeleidt het publiek naar de stal Boer Rob over zijn melkkoeien die vrij lopen in de stal
Aangeklede stal, laat dat maar aan Claudy over
   
Enthousiasmeerder en verbinder Erna van Poppel maakt contact Babs maakt tijdens haar bloemlezing een boeket
Ze pinkte een traantje weg bij de overhandiging aan haar ouders
     
Ondertussen genoten wij van een mooie zonsondergang
En brachten we gezamenlijk een toast uit
Echtgenoot Niels van de Wiel met de worstbroodjes van Ad Boogers, man van Erna ;-)
Druk en geanimeerd. Jassen aan want koud in open stal
Claudy met Erna
Astrid Berkers, tarotexpert en echtgenoot Theo van Alphen
 
Moniek Smeele tekende voor de vormgeving van het boek en Julie van de Griendt, luisterexpert
Carina van Overveld en Beppie Welling schrijven felicitatie voor hun werkcoach
Huub Groenland, hoofdredacteur Lovo-tv en Andries van den Boom, filmmaker bij De Portretmaker

 
Vrienden Adriaan Vervloet, Tonnie van den Hoek en moeder Anneke Voskens
Fotograaf Manon Snoeren
 En ja ZijWasErbij!

 
Het boek 'Mijn boerenverstand & ik' is in eigen beheer uitgegeven en te bestellen voor € 21,95 (prijs in december).

Info: De uitgave bestaat uit twee boeken. In het eerste deel van boek 1 stelt Claudy Voskens zich kwetsbaar op door diverse stressvolle situaties uit haar persoonlijke levensverhaal te beschrijven. Hoe ze daar mee omging, welke impact ze hadden en eigenlijk nog steeds hebben. Zo wordt duidelijk dat zij als Professional Organizer van nature al gebaat was bij ritme en regelmaat in combinatie met een opgeruimde omgeving. Met name in stressvolle situaties. De tweede helft van het eerste boek bevat praktische oefeningen om tot inzichten te komen. Met eenvoudige vragen wordt de lezer geprikkeld om naar een aantal zaken te kijken. Daarbij komen o.a. je kwaliteiten, valkuilen, het ritme van de dag en de werkdruk aan bod. Het 2e boek is blanco. Lege bladzijden die de lezer uitnodigen om woorden te geven aan het eigen verhaal en ruimte bieden voor zelfreflectie. Een persoonlijk, logisch en eenvoudig boek dat de lezer inspireert om zelf in actie te komen.

Claudy Voskens boeken als spreker, bekijk haar profiel en bel met ZijSpreekt.

ZijSpreekt / december 2018
foto's c)ZijSpreekt

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.