MAKHENI ZONNEVELD 'PEOPLE DEVELOPER'

makheni zonneveldZij gebruikt de communicatie tools spreken, training, coaching, schrijven, storytelling en haar YouTube kanaal, Channel Makheni. Ze is de oprichter van Real Solutions Training (RST) en is een Master practitioner van Breinvoorkeuren NBI®. In Zuid-Afrika was ze een van de zes topsprekers. In beeld bij ZijSpreekt 'people developer' Makheni Zonneveld.

Waarover gaat je verhaal?
Het gaat over delen van mijn passie om organisaties en individuen te helpen om optimaal te presteren. Dat kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de vereisten van de klant en de demografie van het publiek omdat al mijn toespraken op maat zijn. Ik spreek over management, teamwork, diversiteit, assertieve communicatie en persoonlijke effectiviteit.

Waar komt jouw passie vandaan?
Mijn fascinatie met menselijk gedrag begon toen ik in de jaren '70 Psychologie en andere Gedragswetenschappen studeerde. In 1981, bij de eerste Lerarenopleiding waar ik docent was, deed mijn collega Rina Thorne, mij inzien dat ik mijn leven kon veranderen door mijn denken te veranderen. Toen werd mijn fascinatie mijn passie.

Daarna had ik verschillende carrières in verschillende gebieden op verschillende niveau's. Toen ik in 1999 RST begon, werd mijn passie mijn dagelijks werk. Ik lever oplossingen en ik bied workshops en coaching op de onderwerpen waarover ik spreek.

Makheni Zonneveld actiefHoe ben je een spreker geworden?
Ik bleef de boodschap van persoonlijke effectiviteit met enthousiasme delen en omdat spreken van nature bij mij hoort, vond ik mijzelf op vele podia. Al snel benaderde een bureau in Johannesburg mij. Ik werd een succesvolle professionele spreker en werd beoordeeld als een van de 6 top-sprekers in Zuid-Afrika.
In 2011 heb ik mijn hart naar Nederland gevolgd en begon een zoektocht naar een bureau en kwam ik bij Zijspreekt terecht. Ik realiseerde me dat ik sneller Nederlands moest leren dan je “Van Gogh” kunt zeggen.

Makheni Zonneveld boek.jpgWat maakt je gekwalificeerd om te spreken over management, diversiteit en meer?
Mijn toespraken en interactieve workshops zijn gebaseerd op echte levenservaring. Ik heb management ervaring op verschillende vlakken en niveaus, inclusief net onder de CEO. Mijn management e-book is gebaseerd op deze ervaringen. Diversiteitsprogramma's begonnen in Zuid-Afrika toen Nelson Mandela president werd in 1994. Ze waren gebaseerd op gelijke kansen op het werk en multiculturalisme. Toen dacht ik “Dit kan beter”. Mijn benadering, ‘Beyond Multiculturalism' bevordert team effectiviteit, het richt zich op het begrip van de WIJ tegenover ZIJ denken dat de WIJ tegenover ZIJ gedrag stuurt.

Je inspireert anderen maar wie inspireert jou?
in de afgelopen 17 jaar ben ik het meest geïnspireerd door de boeken van John C Maxwell en ik word geïnspireerd door mensen die na mijn toespraken zeiden “Je hebt mijn leven veranderd!”.

ZijSpreekt/Maart 2017

Makheni Zonneveld boeken voor een sprankelende lezing? Ga naar haar profiel en bel met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.