GOEDE RELATIES!

Machteld.S1 SmallPsycholoog Machteld Stakelbeek is specialist op het gebied van relaties en leiderschap. Zij ontwikkelde het 'spel der godinnen', coachingskaarten voor vrouwen, een handleiding om helderheid te scheppen in hun werk- en levensvragen. Nu is er het boek 'Goede relaties werken zo!' Voor mannen en vrouwen in liefdesrelaties, familierelaties, vriendschapsrelaties en werkrelaties.

Machteld beschrijft op een aansprekende manier hoe goede relaties werken. Ze introduceert hiervoor vijf krachtige basisprincipes: stel je open, kijk in de spiegel, koester het verschil, ruim verstoringen op en houd de relatie vitaal. Het lijkt op zich eenvoudig, maar er is de nodige moed voor nodig om dit ook echt te doen. Het kan volgens Machteld alleen als je bereid bent om naar jezelf te kijken. En daar biedt haar boek handvatten voor.

De Trinitatiskapel in het centrum van Dordrecht was op vrijdag 14 februari afgeladen met belangstellenden: familie, vrienden, relaties, cliënten. Machteld hield een inspirerend en sprankelend betoog waarbij zij uit een grote hutkoffer allerlei elementen ophaalde die de vijf principes weergaven, zoals een groene gieter (relatie onderhouden), stoffer en blik (verstoringen opruimen) en meer.

Veel herkenning in het publiek en zelf bekende ze ook regelmatig haar vijf principes te vergeten. Maar wanneer je er bewust van bent, werkt het wel! Fotografie: Suzanne Hanekamp en Machtelds broer Hans Stakelbeek!

Machteld1 Small Machteld.S2 Small Machteld2 Small
Stelregel 1: Stel je open! Zanger Randy Derkhof en Ron Smit Stelregel 2: Kijk in de spiegel!
Machteld.S6 Small Machteld5 Small

Machteld.S9 Small

De Trinitatiskapel Dordrecht

Stelregel 5: Houd de relatie vitaal! Met zoon Vincent
Machteld.S7 Small

Machteld3 Small

Machteld4 Small
Koopje: € 14,95! Stelregel 4: Ruim verstoringen op! Stelregel 3: Koester het verschil!
Machteld6 Small

Machteld.S3 Small

Machteld7
Het eerste exemplaar voor de
man aan haar zijde: Patrick
Meijnhard van Schoor.
Machteld tussen Arma van
Cortenberghe en Sammy
Balistreri (rechts).
En natuurlijk kreeg ZIJ van
ZijSpreekt ook een exemplaar
voor ZijWasErbij!

Machteld richt zich als therapeut, coach en trainer op het versterken van individuen, paren en groepen. Ze werkt ook als 'huispsycholoog' voor diverse bedrijven, is verbonden aan opleidingsinstituut De Baak en is natuurlijk via ZijSpreekt te boeken voor een sprankelende lezing.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.