NIEUWSBRIEF ZIJSPREEKT, SEPTEMBER 2016

 Tropische temperaturen in september; terugblik op de prestaties van de vrouwen in Rio; seksisme in sportverslagen; overschot vrouwelijke studenten; Female Board Index 2016; pleidooi aan VNONCW voor een quotum topvrouwen; belang van een goede slaap; vredesprijs voor Sigrid Kaag (foto ZS), website beschadigd lichaam, agenda, nieuwe deskundigen en meer in de 83ste nieuwsbrief van ZijSpreekt. Bekijk de webversie!MARIA GENOVA NEEMT YGG-AWARD IN ONTVANGST

 Het duurde even maar op 17 juni is dan toch de You Go Girl Award 2015 door Marga Miltenburg van ZijSpreekt overhandigd aan prijswinnares Maria Genova. Zij kon op 8 maart niet bij de bekendmaking zijn. Daarna is een moment gezocht om het beeld, gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt, uit te reiken. De prijs is een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en ZijSpreekt. Info over de Vrouw in de Media Awards hier. Tijdens een drukbezocht seminar in Nijkerk namen de winnaars van de Vrouw in de Media Award 2013, drievoudig kampioene dressuurrijden Anky van Grunsven en de You Go Girl Award 2013, sociaal ondernemer Jente de Vries, hun prijzen in ontvangst. De prijzen zijn een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en ZijSpreekt. (foto: Suzanne Hanekamp)  |  lees meer » Somalische vluchteling Ilhaam Awees is winnaar van de You Go Girl Award 2014. Awees heeft volgens 32 procent van de ruim 3500 stemmers effectieve stappen gezet om als deskundige meer zichtbaar te worden in de media.' Jonneke van Wierst doet in haar blog op de site van Amnesty van Vluchtgroep Amsterdam verslag van de prijsuitreiking aan Ilhaam Awees.  |  lees meer »TOP DRIE VROUW IN DE MEDIA AWARD

 De stemmen zijn geteld. In de top drie van de 20 genomineerden staan longarts Wanda de Kanter, presentatrice/actrice Anousha Nzume en wiskundige Ionica Smeets. Zij horen volgens de vele stemmers tot de deskundige vrouwen die zich in 2014 het sterkst hebben geprofileerd in de media. Vrijdag 6 februari zal Shula Rijxman, lid Raad van Bestuur NPO in het gebouw van RNW (Wereldomroep) de award uitreiken aan degene op wie het meest is gestemd. De winnares ontvangt een beeld van kunstenares Ellen Buchwaldt. De prijs is een initiatief van mediaplatform VIDMnl en ZijSpreekt. Info over de nominaties, lees hier... ZijSpreekt feliciteert filosofe en schrijfster Joke Hermsen. Zij voert met Kairos, een nieuwe bevlogenheid de lijst aan van de tien bestverkochte filosofieboeken in de winkels van Athenaeum Boekhandel. Onder de tien beste titels staan naast filosofie van eigen bodem (Joke Hermsen, RenĂ© Gude) ook een paar klassiekers (Heidegger, Spinoza, Gadamer).  |  lees meer »Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  Next »
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.