« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Amsterdamse Jordaan│Lerarenopleiders

De Jordaan en professionalisering lerarenopleiders

Mieke Lunenberg woont in de Amsterdamse Jordaan, op een plek waar aan het einde van de zestiende eeuw een in binnen- en buitenland bekend attractiepark ontstond. Vandaag de dag wisselen in het straatbeeld van deze buurt zeventiende-eeuwse panden en jaren tachtigbouw (Jan Schaeffer!) elkaar af.

De passie voor de Jordaan toonde Mieke al in haar proefschrift (1988) en deelt ze als vrijwillige gids nu al ruim vijftien jaar met geïnteresseerden. Daarnaast werkt zij mee aan de opleiding voor nieuwe gidsen. In haar lezingen over dit thema neemt Mieke u mee naar heden en verleden van deze buurt, de roemruchte, ‘mooie en fijne’ Jordaan.

Beroepsmatig houdt Mieke Lunenberg zich al enkele decennia intensief bezig met het beroep en de professionalisering van lerarenopleiders, zowel in Nederland als daarbuiten. Haar uitgangspunt is dat kwalitatief goed onderwijs vraagt om leraren, die door goed onderlegde lerarenopleiders zijn opgeleid.

Mieke verzorgt hierover lezingen (naast Nederland ook in Vlaanderen, Duitsland, Zwitserland, Japan, Noorwegen, Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten) en geeft workshops. Daarnaast doet ze onderzoek en publiceert ze over dit thema. Ze is een ‘founding member’ van het International Forum for Teacher Educator Development (InFo-TED), dat voor zijn activiteiten subsidie ontvangt van de Europese Unie.

Mieke Lunenberg kan een lezing verzorgen over o.a.:
• De Jordaan, vroeger en nu
• Wonen, werken, oproer, verheffing en vrije tijd in de Amsterdamse Jordaan
• Lerarenopleider: Sleutelpersoon tot goed onderwijs
• Het beroep van lerarenopleider
• Professionele ontwikkeling van lerarenopleiders

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mieke Lunenberg boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN