PASCALE BRUINEN OVER DE MENSELIJKE GEEST EN HET ZELFHERSTELLENDE VERMOGEN VAN HET LICHAAM

Zij verruilde haar baan als officier van justitie om zich te richten op schrijven en te spreken over mental management en de mind-body-spirit connectie. In Beeld bij ZijSpreekt: Pascale Bruinen over de menselijke geest en het zelfherstellende vermogen van het lichaam.

Wat is jouw verhaal?

Door twee bijzondere ervaringen ben ik op een totaal ander pad gekomen: van officier van justitie naar schrijver, spreker en trainer op het vlak van mental management, de mind-body-spirit connectie en het zelfherstellende vermogen van het lichaam.

Waar ligt jouw focus?
Mijn focus ligt op hoe je je denk-, voel- en verbeeldingskracht kunt inzetten om je gezondheid en leven zo positief mogelijk sturing te geven. Vanwege mijn academische achtergrond baseer ik me op wetenschappelijke inzichten zodat mijn blogs, workshops en lezingen allemaal een solide kennisfundament hebben. Rode draad is dat we meer invloed hebben op onze gezondheid en levensverwachting dan we denken. Om deze reden heb ik, samen met gezondheidswetenschapper Ed Balg, de Academie voor Zelfherstel opgericht.

Hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Door een bijzondere ervaring tijdens het rouwproces vanwege mijn vaders dood is mijn interesse gewekt in de enorme kracht van de menselijke geest. Over deze reis van hoofd naar hart heb ik het boek Het jaar van de uil geschreven. Een aantal jaren later heb ik in de aanloop naar een zware operatie aan den lijve ondervonden dat de geest het lichaam aan kan zetten tot wonderbaarlijke prestaties. 

Wat fascineert jou hierin?
Mijn fascinatie is de menselijke geest die in staat blijkt om vergaande biologische effecten te sorteren op ons lichaam.. Ik ontdekte dit nadat ik onverwacht de zware operatie moest ondergaan waarvan de goede of levensbedreigende uitkomst pas tijdens de ingreep duidelijk zou worden. In de tweeëneenhalve week tot de operatie heb ik een programma samengesteld met één doel: de best mogelijke uitkomst genereren. Dankzij o.a. meditaties, visualisaties en affirmaties ben ik topfit en vol vertrouwen de OK in gegaan. Ik kreeg niet alleen de best mogelijke uitslag, maar ik heb postoperatief zelfs geen enkele pijnstilling nodig gehad, zelfs geen paracetamol. Dit terwijl de anesthesist vooraf had geadviseerd om naast de morfinepomp ook pijnstilling toe te dienen via een slangetje in de rug. Ook ben ik supersnel hersteld, precies zoals ik me dit vooraf zo levendig mogelijk had voorgesteld. In die zin kun je je eigen placebo zijn.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Dat mensen zich bewust worden van hun eigen geestkracht en de praktische toepassingsmogelijkheden daarvan op het vlak van gezondheid en levensverwachting. Mijn missie is dat denk-, voel- en verbeeldingskracht officieel worden toegevoegd aan de bestaande leefstijlinterventies. Deelnemers aan mijn workshops en lezingen ervaren deze als eye-openers, zijn enthousiast en vinden dat deze thema's op de agenda zouden moeten staan.

Pascale Bruinen tekende onlangs bij uitgeverij  AnkhHermes een contract voor een nieuw boek met de werktitel ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen'. Verschijning zomer 2021.

Pascale ook boeken voor een inspirerende lezing? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.