MANOU VAN EERTEN OVER DE POSITIE VAN MILLENNIALS OP DE WERKVLOER

Ze is ondernemer en expert op het gebied van millennials. Ze coacht zowel twintigers en dertigers als hun leidinggevenden. In 2012 richtte ze haar eigen onderneming op met coaches werkzaam in vier Nederlandse steden en Tel Aviv, Israël. InBeeld bij ZijSpreekt: Manou van Eerten over de positie van millennials op de werkvloer.

Hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Na mijn eindexamen ben ik een jaar naar Frankrijk en Israël gegaan om vrijwilligerswerk te doen. In Israël kwam ik in contact met mensen met verschillende achtergronden. Door deze verschillende perspectieven kwam ik erachter dat ik minder onafhankelijk was in mijn denken dan ik dacht. Dit was een eyeopener voor mij. Na deze reis ben ik Organisatie Antropologie gaan studeren. Na het werken bij een organisatieadviesbureau en het schrijven van een boek volgde ik een coachopleiding en specialiseerde ik mij in millennials.

Wat fascineert jou hierin?
Twintigers en dertigers staan aan het begin van hun carrière en hebben te maken met grote levensbepalende beslissingen, over je partnerkeuze, een kinderwens, je woonsituatie en je werkplek. De huidige generatie 20/30ers heeft ontzettend veel kennis en mogelijkheden, maar tegelijkertijd vinden ze het lastig om te kiezen voor wat ze echt willen. Die kwetsbaarheid spreekt me aan. Ik wil mensen bekrachtigen in het maken van keuzes vanuit hun hart. Ik probeer iemand elke keer weer net iets meer te laten doen dan hij of zij eigenlijk durft en daardoor te laten ontdekken dat het spannend en ook leuk is om net een stapje buiten je comfortzone te zetten.

Wat maak je mee in je werk?
Millennials hebben een kwetsbare positie op de werkvloer. Ik maak geregeld mee dat sommige leidinggevenden jonge mensen ongewild onzeker maken en soms erger. Ik spreek dan met coachklanten die door hun leidinggevende een forse deuk hebben opgelopen in hun zelfvertrouwen. Dit is geen kwade wil van leidinggevenden, maar puur onvermogen. Daarom heb ik besloten om ook leidinggevenden van millennials met mijn bureau The ME Company te coachen. Als ik werkgevers het perspectief van een millennial kan uitleggen, gaat er vaak een wereld voor ze open. Dat leidt tot wederzijds begrip, meer mildheid en meer begeleiding aan twintigers en dertigers. Het zorgt er bovendien voor dat organisaties nieuwe manieren ontdekken hoe ze aantrekkelijk kunnen zijn voor deze fantastische generatie!

Manou van Eerten boeken voor een lezing over millennials? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.