REGIONALE VROUW IN DE MEDIA AWARDS UITGEREIKT

De regionale Vrouw in de Media Awards zijn uitgereikt in twaalf provincies. De winnaressen: Jojanneke Bruins (Groningen), Geesje Duursma (Friesland), Nicky Corts (Drenthe), Anneke Raven (Overijssel), Mitra La Grand (Flevoland), Tineke Roseboom (Gelderland), Erika Spil (Utrecht), Olga Benjamin (Noord-Holland), Carolien Brederije (Zuid-Holland), Christina Elenbaas (Zeeland), Sigrid Pillen (Noord-Brabant) en Marianne Smitsmans (Limburg).

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award (dit jaar voor Annemarie Heite, boegbeeld aardbevingsproblematiek) is er sinds vorig jaar ook een Vrouw in de Media winnaar per provincie. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot zondag 4 februari worden gestemd op vrouwindemedia.nl. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media.

De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt reisden na de stemming het land door om de prijzen uit te reiken. Ze kregen steevast een warm ontvangst en veel blije gezichten. Enthousiaste reacties ook op de prijs, een beeld van kunstenares Ellen Buchwaldt. De uitreikingen vonden plaats bij regionale omroepen, op gemeentehuizen en andere locaties. De pers was er op vele plekken bij.

De prijswinnaars:

Groningen
Senior onderzoeker bij GGZ instelling Lentis Jojanneke Bruins uit Groningen ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Groningen. Bruins heeft zich in 2017 volgens 24 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze deed onderzoek naar de behandeling van psychotische patiënten en de bijwerkingen van antipsychotica en kwam hiermee in de media. De Groningse Jellie Tiemersma, ondernemer/eigenaar Personal Too, eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Gronings Tweede Kamerlid Sandra Beckerman ontving 15 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Friesland
Restauranthouder De Plaets Geesje Duursma uit Burgum ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Friesland. Duursma heeft zich in 2017 volgens 37 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. De stemmers roemen de manier waarop ze al jaren vernieuwend en verbindend actief is binnen de regio. Lutz Jacobi fractievoorzitter PvdA Leeuwarden (Wergea) kreeg 22  van de stemmen en Levensstrateeg Margriet Spijksma (Leeuwarden) ontving 12 procent van de stemmen. Zij werden tweede en derde.

Drenthe
Biologische pluimveehoudster Nicky Corts van het bedrijf Egg-tivity uit Havelte ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Drenthe. Corts heeft zich in 2017 volgens 60 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. De stemmers steunden haar vanwege de wijze waarop Corts tijdens de fipronilcrisis in de media de pluimveehouderij een hart onder de riem stak. Varkenshouder Sabine Grobbink uit Barger-Compascuum eindigde met 17 procent op de tweede plaats. De Hoogeveense Vivianne Miedema, profvoetballer Nederlands elftal en Arsenal WFC, werd derde met 13 procent van de stemmen.

Gelderland
De Bennekomse zangeres Tineke Roseboom ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Gelderland. Roseboom heeft zich in 2017 volgens 26,5 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. De stemmers roemen haar veelzijdige talent, professionaliteit en gedrevenheid. Gezondheidswetenschapper en borstkankeractiviste Désirée Hairwassers uit Huissen zat Roseboom op de hielen, maar eindigde met 26 procent toch op de tweede plaats. Burgemeester van Zutphen Annemieke Vermeulen ontving 12 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Overijssel
Burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Overijssel. Raven heeft zich in 2017 volgens 28 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Motivaties bij de stemmen voor Raven gaan over haar heldere manier van communiceren waarbij ze tussen de burgers blijft staan. Heleen Lansink-Marissen, eigenaar Melktapperij uit Haaksbergen, eindigde met 25 procent op de tweede plaats. De Zwolse studente werktuigbouw TU Delft Emma Vercoulen ontving 22 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Zuid-Holland
De Leidense Carolien Brederije, ondernemer en mede-eigenaar Valegis Advocaten, ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Zuid-Holland. Brederije heeft zich in 2017 volgens 22 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Veel stemmers verkozen haar vanwege haar originaliteit en haar bijdrage aan het doorbreken van stereotiepe rolpatronen. De Haagse zeilster Marit Bouwmeester werd tweede met 14 procent van de stemmen. Leontine Smith,  eigenaar Smith Communicatie en eveneens uit Den Haag,  werd derde met 13 procent van de stemmen.

Flevoland
Mitra La Grand uit Emmeloord, eigenaar van cosmeticawinkel La Mysore Cosmetics, ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Flevoland. La Grand heeft zich in 2017 volgens 45 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Een belangrijke reden vor de stemmers om op LaGrand te stemmen was haar gedreven ondernemingsgeest. Wethouder Lelystad Elly van Wageningen eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Hennie Bogaards-Simonse, wethouder Noordoostpolder, werd derde met 14 procent van de stemmen.

Zeeland
Ondernemer/eigenaar Shinemark Christina Elenbaas Acda (Goes) ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Zeeland. Elenbaas heeft zich in 2017 volgens 27 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers gewaardeerd om haar natuurlijke manier van vloggen en haar enthousiasme. Marga Vermue, burgemeester Sluis, eindigde met 22 procent op de tweede plaats. Zangeres Isabel Provoost uit Middelburg ontving 18 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Noord-Holland
De Alkmaarse Olga Benjamin, diëtist en expert op allergie van de Noordwest Ziekenhuisgroep, ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Noord-Holland. Benjamin heeft zich in 2017 volgens 20 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze kwam onder andere in het nieuws door de nieuwe richtlijn van Nederlandse kinderallergologen om baby's al vanaf vier maanden pinda's en ei te geven. De Amsterdamse oprichter van Coocking Back To Our Root, Vivian Acquah, eindigde met 14 procent op de tweede plaats. Suzanne Eikmans, app ontwikkelaar eveneens uit Amsterdam, ontving 13 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Utrecht
Erika Spil, wethouder Bunnik, ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Utrecht. Spil heeft zich in 2017 volgens 25 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Spil werd gekozen door manier waarop ze potentiële vrouwelijke wethouders in de media opriep om zichzelf zichtbaar te maken. De Utrechtse hoofdofficier Justitie Midden-Nederland Jet Hoogendijk eindigde met 17 procent net als vorig jaar op de tweede plaats. Zabeth van Veen, eigenaar ImagoMatch uit Amersfoort, ontving 14 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

 Noord-Brabant
Kinderneuroloog en slaapdeskundige Sigrid Pillen uit Heeze ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Noord-Brabant. Pillen heeft zich in 2017 volgens 39 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt veelvuldig geroemd omdat ze in begrijpelijke taal de complexe achtergrond en impact van slaapstoornissen onder de aandacht brengt. De Boxmeerse Kika van Es, profvoetballer bij het Nederlands elftal en bij FC Twente, eindigde met 20 procent op de tweede plaats. Communicatiedeskundige Amanda Schiltmans – Molter uit Son en Breugel ontving 9 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Limburg
Marianne Smitsmans
, wethouder Roermond, ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Limburg. Smitsmans heeft zich in 2017 volgens 41 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Belangrijke redenen hiervoor waren haar betrokkenheid zonder dat dit ten koste gaat van haar professionele houding, en haar talent voor communicatie. De Maastrichtse ondernemer/mede-eigenaar 2BMedical Nele Valkeneers eindigde met 37 procent op de tweede plaats. Lieke Martens, profvoetballer Nederlands elftal/ Barcelona uit Nieuw-Bergen ontving 8 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Voor alle persberichten over de uitreikingen zie VIDMnl.

ZijSpreekt/8 februari 2018

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Mediaplatform Vaker in de Media ((VIDMnl) en Sprekersbureau ZijSpreekt reikten in de week van 5 februari 2018 veertien prijzen uit aan de vrouwelijke experts die zich volgens het publiek het best hebben geprofileerd in de media. Samenstelling compilatie uitreiking: VIDMnl

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.