KLEURRIJKE TOP 100 VOOR ZEVENDE KEER GELANCEERD

Politica en presentatrice Sylvana Simons voert dit jaar de Kleurrijke Top 100 aan. Ze krijgt deze plek omdat zij volgens de jury 'in het publieke debat zaken bespreekt zoals racisme, sociale ongelijkheid en beeldvorming' en zij een rolmodel is.

Voor de zevende keer lanceerden Raja Felgata en Khalid Ouazis de Kleurrijke Top 100. Deze keer in Theater De Meervaart in Amsterdam. 700 kleurrijke personen zijn inmiddels geëerd omdat ‘hun werk en persoonlijkheid bergen verzet'.

Na Diana Matroos (2015), Peter R. de Vries (2016) ontving deze keer Sylvana Simons de award omdat ze 'met haar nieuwe politieke partij staat voor verbinding, diversiteit en solidariteit en het voortouw durft te nemen in actuele debatten die onze samenleving nu bezighouden. Ondanks de (online) bedreigingen, rechtszaken en andere tegenslagen, weet zij met optimisme en realisme mensen te mobiliseren,' aldus de jury.

Haar voorganger De Vries vindt Simons de terechte winnaar. 'Het is geweldig zoals zij zaken op de kaart zet. Hoe ze opkomt voor gelijke behandeling en strijdt tegen racisme', zei hij via een audiobericht in de Meervaart. 'Ondanks dat dit in bepaalde delen van de maatschappij nog steeds veel weerstand oproept en ze niet zelden wordt belaagd, beledigd en besmeurd. En daarom is De Kleurrijke Top 100 ook nog steeds nodig'.

Naast de Award voor de eerste plaats, kreeg de familie van de door een infarct getroffen Ajacied Nouri de Hart onder de Riem Award. Saniye Calkin (directeur stichting INS) ontving de Kleurrijke Top100 Prijs vanwege haar strijd tegen verdeeldheid & inzet voor dialoog en verbinding.

De avond was als altijd een netwerkevent met aansluitend een avondvullend programma met veel speeches, o.a. van gamechanger Minchenu Maduro (foto) die vertelde over haar werk met de top 600 jeugdige criminelen: 'Ontwapen een ander door jezelf te ontwapenen'.

Raja Felgata in haar welkom: 'Het zijn nog altijd de witte mediaredacties die de dienst uitmaken'.
Ex-profvoetballer Khalid Boulahrouz overhandigt broer van getroffen Ajacied Nouri 'steun-Award'
Minchenu Maduro vertelt over haar werk met de top 600 criminele jongeren
'In de media zien we vooral wit en man' zegt recruiter Arno Pepercorn, die foto van volledig witte redactie DWDD toont.
3 x Wereldkampioen MMA Marloes Coenen spreekt enthousiast over haar vechtsport
Saniye Calkin in haar dankwoord. Ze krijgt de prijs omdat ze met haar organisatie INS de Kunst van het Samenleven wil bevorderen.
Khalid Boulahrouz met Sylvana
Sylvana en Raja
Sylvana en zij van ZijSpreekt
En Zij met Minchenu
Met Jitske Kramer (duurzaam leiderschap/Corporate Tribe)
Met Raja (dagvoorzitter/gespreksleider en initiatiefnemer Kleurrijke lijst)

Bekijk vooral de site van de Kleurrijke Top 100 voor de totale lijst en update.

Marga Miltenburg
december 2017

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Mediaplatform Vaker in de Media ((VIDMnl) en Sprekersbureau ZijSpreekt reikten in de week van 5 februari 2018 veertien prijzen uit aan de vrouwelijke experts die zich volgens het publiek het best hebben geprofileerd in de media. Samenstelling compilatie uitreiking: VIDMnl

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.