PASCALE BRUINEN OVER DE KRACHT VAN DE MENSELIJKE GEEST EN DE MIND-BODY-SPIRIT CONNECTIE EN ZELFHELING.

Zij is schrijver en spreker en focust op hoe je je bewustzijn kunt inzetten om je gezondheid en leven zo positief mogelijk sturing te geven. Op 1 januari 2016 gaf ze na achttien jaar haar baan als officier van justitie op om haar schrijvershart te volgen. InBeeld bij ZijSpreekt: Pascale Bruinen over de kracht van de menselijke geest en de mind-body-spirit connectie en zelfheling.

Wat is je verhaal als schrijver?
Ik ben inmiddels auteur van twee boeken. Mijn debuut, Mijn Eerste Lijk Is Gelukkig Vers (De Fontein, 2015) gaat over mijn bewogen leven als openbaar aanklager en biedt een uniek en zeer persoonlijk inkijkje in dit mooie maar zware vak. Vanwege mijn in de juridische wereld ongekende openheid werd ik door Harper's Bazaar genomineerd voor de 'Woman of the Year 2015 Award'. Mijn tweede boek, Het Jaar van de Uil', (Kosmos, 2016) beschrijft hoe ik na mijn vaders dood door een intense spirituele ervaring transformeerde van officier van justitie naar schrijver, een reis van het hoofd naar het hart. Van 2012 tot 2016 schreef ik een wekelijkse column over mijn werk als aanklager in het Algemeen Dagblad. Ook schreef ik artikelen voor Fabulous Mama Magazine. Momenteel schrijf ik onder meer geregeld voor De Limburger.

En als spreker?
Ik verzorg ook lezingen en workshops, omdat ik niets zo mooi vind als mensen te inspireren om hun hart te volgen en het beste uit hun leven te halen. Dat doe ik zelf immers ook. Want mijn credo is dat je in het leven alles moet doen waarvan je ogen gaan sprankelen. Niet alleen durven dromen, maar dóen!

Als analytische aanklager die transformeerde tot spiritueel schrijver en spreker ben ik precies de juiste persoon om als 'brug' te dienen tussen de wereld van rationeel denken (het hoofd) en de wereld waar alle magie plaatsvindt (het hart). Niet voor niets luidt de spreuk op mijn website: Feet on the ground, eyes on the stars. Vanuit deze bevoorrechte positie doe ik niets liever dan mijn kennis en ervaringen delen met anderen zodat ook zij zich bewust worden van hun enorme geest- en verbeeldingskracht. Zo hoop ik mensen te inspireren om hun gezondheid en welzijn te optimaliseren en hun dromen te realiseren.

Wat zijn jouw thema's?

Pascale Bruinen pres3

*What are you waiting for? Praktische tips om je droom te verwezenlijken.  Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe gelukkig je wordt als je de sprong durft te wagen. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en geef tips en adviezen over hoe ik mijn angsten die mij tegenhielden de baas ben geworden.

* Het Jaar van de Uil. Hierin vertel ik over mijn rouwverwerking en transformatieproces na de dood van mijn vader zoals beschreven in mijn boek Het Jaar van de Uil en wat mij dit onverwacht aan moois op mijn pad heeft gebracht. Een lezing over verwondering en veerkracht.

Mijn motto: Je gedachten van vandaag creëren je werkelijkheid van morgen.

Pascale Bruinen ook boeken voor een inspirerende lezing? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.