MARIAN STOPPELENBURG EN HAAR MISSIE 'STOP MET SCHOPPEN'

Marian Stoppelenburg neemt concrete acties om haar professionele en persoonlijke missie te combineren. Zij ontwikkelde met haar communicatiebureau een methode voor tekststrategie. Ze gebruikt die methode als burger om via verbinding (Stichting ConnectingFriends) de wereld mooier te maken. Dat doet zij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen (project ‘Cirkel van Integratie').

In 2009 springt Marian in het diepe. Ze neemt ontslag van een veilige, vaste baan als docent om als ondernemer een oplossing te vinden voor het alom zichtbare geworstel met tekst. 

Zij schopt niet tegen het onSchepderwijsbeleid. Zij pakt een schep en ontwikkelt de methode Drie Denkstappen naar Sterke Teksten voor tekststrategie. Tekststrategie introduceert een nieuwe benadering van tekst en daarmee een oplossing voor het verlies van tijd, geld en imago door slechte teksten. Haar missie als ondernemer is dan ook ‘Tekststrategie voor elke professional'.

Om haar missie als burger ‘Een betere wereld door ontmoetingen' te realiseren, zet zij tekststrategie in om mensen met elkaar te verbinden. Dit idee is ontstaan door haar zoektocht om na haar echtscheiding een nieuw sociaal netwerk op te bouwen.

Zij schopt niet tegen het sociaal beleid. Zij pakt een schep en lanceert de Stichting ConnectingFriends. Zo vinden - wereldwijd en op wijkniveau - mensen elkaar, die met plezier hun hart én hun voordeur openen voor onbekenden. Zij ontmoeten elkaar, besparen elkaar geld en ondersteunen gezamenlijk projecten met kansen voor anderen, zoals de ‘Cirkel van Integratie'.

Marian schopt niet tegen het asielbeleid. Zij pakt een schep en legt - als Voorzitter Stichting ConnectingFriends - de 'Cirkel van Integratie' (legalisering particuliere opvang vluchtelingen) voor aan de staatssecretaris. Het voorstel is gebaseerd op een ingrijpende ervaring. In september 2017 neemt ze spontaan de uitgeprocedeerde Afghaanse Sayed (18) in huis. In september 2018 begint hij - mét verblijfsvergunning – aan mbo elektrotechniek. Een prachtig verhaal. Jammer genoeg, alleen voor deze ene jongen.

Met de ‘Cirkel van Integratie' hoopt Marian meer vluchtelingen zoals Sayed een toekomst te geven. Ze beseft, dat niet iedereen in Nederland kan wonen. Dat weerhoudt haar niet van de inzet voor vluchtelingen die zonder uitzicht op een veilig leven, al in ons land zijn. Dit vraagt de instemming van de politiek. Elke vorm van aandacht voor dit plan is daarom welkom. 

Marian Stoppelenburg boeken voor een interessante lezing? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.