JOLANDA SCHEPERS REIST NAAR HAAR HART

Ze is reisleider. En dan niet het soort reisleider dat met een vlaggetje voor een groepje toeristen staat. Ze is een ander soort reisleider. In haar dagelijks leven begeleidt ze mensen op hun reis en dan met name de reis naar binnen. Ze is namelijk in haar dagelijks leven psycholoog en runt haar eigen praktijk. InBeeld bij ZijSpreekt: Jolanda Schepers over de zoektocht naar zingeving in je leven.

Wat is jouw verhaal?
Ik ben de reizende GZ-psycholoog. Ik reis samen met mijn partner Olaf over de hele wereld op zoek naar zingeving. Reizen heeft me veel belangrijke levenslessen geleerd. Op reis verzamel ik verhalen van mensen overal ter wereld over zingeving. Iedereen heeft een belangrijk verhaal te vertellen en ieders verhaal mag gehoord en gedeeld worden.
In 2021 heb ik samen met Olaf Wereldpaden Foundation opgericht. We steunen projecten gericht op gezondheidszorg, onderwijs, cultuurbehoud of natuurbehoud overal ter wereld. Zo kunnen we iets teruggeven aan onze mooie wereld.

Hoe ziet dit eruit?
In eigen land deel ik mijn ervaringen, levensverhalen, de verhalen en wijsheden van de vele mensen die we hebben mogen ontmoeten. Daarnaast deel ik mijn kennis en ervaring vanuit de psychologie, de balans vanuit de yoga en de kracht van de natuur om mensen te helpen bij het vinden van zingeving in hun leven. Ik help mensen die met psychische klachten bij mij aankloppen in mijn praktijk binnen de GGZ. Ik help zorgprofessionals die vanwege de hoge werkdruk de zingeving in hun werk zijn kwijtgeraakt. Ik zet me in voor meer zingeving in de GGZ. En ik help iedereen die op zoek is naar zingeving, bijv. door mijn podcast en posts op social media.
In 2019 hebben Olaf en ik het boek ‘De essentie van Azië' uitgegeven. In 2021 is mijn boek ‘Reis naar je hart' uitgekomen.

Hoe heb je de afgelopen tijd doorstaan?
Afgelopen jaar ben ik enorm gegroeid. Door de hoge werkdruk in de GGZ was ik mijn werkplezier wel kwijtgeraakt. Ik wist niet meer zo goed wat ik wilde. Ik had het gevoel dat er meer was. Ik ben toen met een coach aan de slag gegaan en heb me heel erg verdiept in mijn mindset, in het omzetten van mindset, onderzoeken wat ik echt wil en wat in mijn leven mijn missie is.
Alles wat ik doe is gericht op het vinden en vergroten van zingeving in het leven. In de kern zijn we allemaal op zoek naar zingeving in ons leven. Iedereen wil een zinvol en gelukkig leven. En dat wil ik graag delen tijdens mijn lezingen.

Jolanda Schepers boeken voor een inspiratiesessie? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.