JELLIE TIEMERSMA LAAT ZIEN DAT INCLUSIVE BUSINESS WERKT

Ze heeft over veel dingen een mening. En ze wil de wereld mooier maken, voor iedereen! Om te veranderen moet je zichtbaar, een beetje rebels, en onafhankelijk zijn: belangrijke drijfveren in haar leven met een beperkt gezichtsvermogen. Tevens belangrijke redenen om maatschappelijk actief te zijn en zelfstandig ondernemer te worden. InBeeld bij ZijSpreekt: Jellie Tiemersma over de meerwaarde van anders kijken.

Wat is jouw verhaal?
Focus op diversiteit, inclusie en toegankelijkheid. Niet omdat het moet maar omdat het echt iets oplevert! Voor jou als persoon, jouw bedrijf, de organisatie waarvoor je werkt of de wereld waarin wij met elkaar leven.
Ik laat zien op welke manier aandacht voor deze thema's van meerwaarde is. Niet op een vage of abstracte manier maar heel concreet. Dat doe ik met mijn eigen verhaal als voorbeeld maar ook door te vertellen hoe anderen dat (kunnen) doen.

Hoe kom je op dit onderwerp?
Lang wilde ik geen rolmodel zijn maar inmiddels heb ik ervaren dat door te laten zien hoe ik de dingen doe, gebruik maak van de kansen die op mijn pad komen, ik met het weinige dat ik zie anderen kan inspireren. Ik heb geleerd te genieten van het feit dat ik mensen kan inspireren! Dat ik trots mag zijn op wat ik heb bereikt en voel dat er nog meer mogelijk is. 
Ik verbind mijn persoonlijke verhaal met mijn kennis over organisaties, ondernemerschap en mensen. Ik wil laten zien dat het kan! Dat het anders kan! Laten zien dat anders kijken echt meerwaarde oplevert. 
Tegelijkertijd wil ik laten zien dat wat we een beperking noemen ook positieve kanten heeft. Dat het mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Wie heeft je geïnspireerd?
Ik word geïnspireerd door sterke vrouwen die hun eigen pad uitstippelden zoals Els Borst, Neelie Kroes, Helen Keller, Joan Ferrier.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Mijn publiek is breed. De ene keer bestaat mijn publiek uit een groep ondernemers die zich meer bewust worden hoe inzetten op dit hun business kan vergroten. Dan weer ben ik dagvoorzitter of zit ik in een panel en ervaar ik dat mensen het bijzonder en inventief vinden hoe ik (professioneel en zakelijk) omga met het feit dat ik minder zie.
Het allermooiste is als ik hoor dat ik mensen heb geïnspireerd met mijn verhaal, mijn positieve energie en mijn professionaliteit.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil samen met mijn publiek, klanten, opdrachtgevers, alle mensen die ik ontmoet, blijven ontdekken hoe door samen in te zetten op inclusie en toegankelijkheid de wereld voor iedereen waardvoller te maken. Meer concreet: Ik hoop op nog veel podia mijn verhaal te mogen doen. Mensen en organisatie te mogen adviseren en inspireren. Te laten zien dat ‘inclusive business' werkt.

Jellie Tiemersma boeken voor een inspiratiesessie? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.