JEANNETTE WELP OVER DE KRACHT VAN MUZIEK

Haar instant boomwhacker orkesten zijn legendarisch. Binnen 15 minuten maakt zij van honderden afwachtende mensen met een plastic buis in hun handen een enthousiast betrokken en vrolijk orkest. Daarmee raakt ze de kern van wat muzikale communicatie is; samenwerking, pure openheid en gezamenlijke positieve energie. Er is sprake van emotionele onderlinge verbondenheid, en gelijkheid. Ieders bijdrage is waardevol. InBeeld bij ZijSpreekt: Jeannette Welp over de kracht van muziek.

Wat is je verhaal?
Mijn passie en drive is muziek. Na een carrière als soliste op dwarsfluit, docent, workshopleider en reparateur, ben ik nu op mijn sterkst; als spreker over de power van muziek. Altijd interactief, omdat ik de zaal wil laten ervaren wat muziek maken met je doet. Ik laat volwassenen de kracht van muziek weer vinden en gebruiken. Onze voorouders gebruikten muziek als overlevingstool, uit muziek kwam de taal. Muziek is niet verdwenen in de evolutie, maar actief muziek maken is ver weggezakt en dat is zonde.

Wat zijn de reacties op je lezing?
De kracht van muziek maken verdient een plek in organisaties, hierover gaat mijn lezing. Reacties van deelnemers zijn enthousiast, van ‘kippenvel-moment' tot ‘er is een omslag in de relatie tussen de collega's gekomen door je lezing'.

Hoe ben je op dit onderwerp gekomen?
Tijdens een leerlingen uitvoering wilde ik het publiek laten participeren, maar zelfs in de handen klappen was al een drempel. Dat was het moment waarop ik besloot dat muziek niet alleen voor kinderen bedoeld is, en dat het ook voor volwassenen weer binnen handbereik moet komen.

Nu word ik geregeld ingezet om een dag of congres te starten of af te sluiten. De deelnemers gaan energiek de dag in of opgeladen naar huis.

Jeannette Welp geeft op frisse en humoristische wijze deze lezing over muziek, die ook als energizer op een congres/event is in te zetten. Jeanette ook boeken voor een interessante sessie? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.