ANOUK VAN PRUISSEN OVER DE KRACHT VAN HET ZACHTE

Ze adviseert bedrijven over leiderschap, energetische balans op de werkvloer en design thinking. Op basis van deze drie pijlers creëert ze creatieve, mensgerichte programma's met enthousiasme en humor.
InBeeld bij ZijSpreekt: Anouk van Pruissen over de kracht van het zachte.

Wat is jouw verhaal?
Jarenlang heb ik gevochten. Ik voelde mij niet thuis in corporate business. De strijd tussen hard en zacht brak niet alleen mij op, maar veel mensen in mijn vakgebied. Totdat ik besloot dat ik niet hoef te kiezen. Ik kan mijn rol pakken binnen het bedrijfsleven en tegelijkertijd de zachtheid in mezelf en in mijn (werk)omgeving brengen. Ik HOEF niet te kiezen. Je kan zakelijk zijn èn spiritueel. Verdrietig zijn en toch van iets genieten. Het gaat om ontzorgen en daarmee de valkuilen herkennen. Om de balans tussen je persoonlijke en professionele leven.

Hoe kom je op dit onderwerp?
Het onderwerp verbinding en zingeving zit in alles en dit onderwerp of thema kwam tot mij tijdens een reis op een kameel dwars door de Sinaï woestijn in Egypte. Daar waar ik de echte verbinding weer vond en besefte dat je moet werken om die verbinding met jezelf en met de ander te maken en te houden.
Mijn spirituele ‘awakening' in de woestijn is een life changer geweest voor mij. Ik weet nog dat ik naar de sterren en de maan keek en er eigenlijk niets over kon vertellen. Simpele vragen kon ik niet beantwoorden. Ook de simpele vraag: ‘Wie ben ik?', kon ik niet beantwoorden. Teruggeworpen worden, op jezelf, geen afleiding en een onderdeel zijn van een groter geheel, hebben mij het antwoord op de vraag gegeven.  Pas in de woestijn is mijn interesse voor het groter geheel ontstaan.

Wie wil je bereiken met je verhaal?
Met mijn verhaal wil ik ambitieuze professionals en authentieke leiders inspireren en kennis laten maken met de kracht van het zachte, de harde zakenwereld een stuk zachter maken. Ze laten zien dat je niet altijd hoeft te kiezen, dat dingen naast elkaar mogen bestaan, zoals eb en vloed, zon en maan, dag en nacht, licht en donker. En dat wanneer je wat zachter voor jezelf bent, je ook zachter voor de ander bent.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
De reacties van het publiek zijn positief met regelmatige toevoeging: “Ik was vooraf wel een beetje sceptisch, maar wat een geweldig verhaal!” Mensen waarderen de openhartigheid, eerlijkheid en de oproep tot eigen regie en verantwoordelijkheid in hun persoonlijke en professionele leven.

Wat zijn je toekomstplannen?
Zoveel mogelijk mensen bereiken met het verhaal van deze Corporate Zweefteef en daarnaast ben ik bezig met het hybride platform Corporate Zweefteef vorm te geven voor authentieke leiders, ambitieuze professionals en iedereen die op zoek is naar meer zingeving in hun werk. Bij Corporate Zweefteef geloven we dat succes niet alleen draait om winstmarges en spreadsheets, maar ook om persoonlijke groei en zingeving.

Anouk van Pruissen boeken voor uw bijeenkomst of event? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.