EMMELIE ZIPSON WIL VROUWEN EN MANNEN WAKKER SCHUDDEN

Ze is een ervaren tweetalige moderator en gespreksleider. Haar kracht is om mensen zich thuis te laten voelen op het podium. Gedreven door nieuwsgierigheid weet zij als geen ander de juiste toon neer te zetten voor ieder evenement of congres en kan daarnaast goed kijken naar de opbouw van een programma. InBeeld bij ZijSpreekt: Emmelie Zipson over je eigen pad volgen en in jezelf geloven.

Hoe kom je op deze expertise?
Ik ben opgegroeid met de gedachte dat je alles kan worden wat je wilt. Voor mij is het heel normaal om mijn passie en ambities te volgen en te werken. Ik heb het geluk gehad dat ik mij volledig kon ontwikkelen en voelde mij altijd gesteund vanuit huis. Helaas is dat niet het geval bij alle kinderen en vooral meisjes. Ik gun dat ieder meisje en elke vrouw. Graag zou ik jongeren en andere vrouwen inspireren om in hun kracht te staan.

Wat fascineert je hierin?
Mijn moeder werkte haar hele leven als psychotherapeut en gezinstherapeut, speelde gitaar en genoot daar heel erg van, net als mijn vader die haar dat gunde en eveneens werkte als docent en theaterregisseur. Rond haar 50ste startte mijn moeder haar eigen onderneming. Mijn oma werkte na een kampverleden tijdens WOII als apothekersassistente, waar mijn opa toentertijd behoorlijk aan moest wennen. Hij was van een oudere generatie, toch bleef ze werken en haar intuïtie volgen.

Hoe ben je gegroeid de afgelopen tijd?
Na een theater en zangcarrière ben ik steeds meer gaan presenteren. Door in te zien dat ik naast het vertellen van mijn eigen verhalen ook verhalen van andere bedrijven kon vertellen ben ik in het vak van dagvoorzitter gerold. Mijn groei van theatermaker-actrice naar meer zakelijk ondernemer en steeds meer weten en voelen waar ik voor sta voelt als vrijheid. Wat niet wil betekenen dat ik iedere dag leer.

Wie heeft je geïnspireerd?
Oeh…best veel vrouwen, maar vooral; mijn Oma Cockie (verzetsheldin, Cornelia Clerkx) die mij leerde altijd positief te blijven denken en dat je nooit te oud bent om te leren en te genieten (van taartjes en lachen) én altijd het nieuws blijven volgen. Mijn moeder vanwege haar kracht en kwetsbaarheid en mijn dochter, zij is mijn spiegel. Ruby Wax, Bette Midler, Nina Simone, Frida Kahlo en ik kan nog wel even doorgaan.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Andere vrouwen én mannen inspireren, ze wakker te schudden. Het is nooit te laat om een ander pad te volgen, of toch te scheiden van je partner omdat het al jaren niet goed voelt, je leven rigoureus om te gooien kan echt. Daarnaast wil ik organisaties stimuleren om een betere mix van mannen-vrouwen in het team te hebben, en inspiratiedagen in hun agenda toevoegen om diversiteit en gendergelijkheid een vast onderdeel te laten zijn om alle taboes hierover te laten verdwijnen zodat we straks echt inclusieve en cultuurrijke bedrijven hebben.

(foto: Storydress)

Wat zijn je toekomstplannen?
Bijeenkomsten modereren en gesprekken leiden rond de thema's vrouwelijk ondernemerschap, authenticiteit, inclusie-diversiteit en duurzaamheid, zowel in de zin van ons klimaat als duurzame verbindingen tussen bedrijven en mensen. Een initiatief zoals Internationale vrouwendag, de dag van diversiteit en racisme zijn helaas nog steeds hard nodig. Ieder jaar modereer ik events en programma's op deze belangrijke dag en ga ik het gesprek aan met ondernemende vrouwen en organisaties die hierin een verschil en impact maken.
Naast moderator ga ik weer zingen en performen; op bijzondere prachtige locaties om te verbinden en de kracht van muziek en taal te ervaren om opgeladen en vervuld naar huis te gaan. Geïnspireerd door vrouwen, de liefde en verschillende culturen, samen met een kleine band of alleen piano.

Emmelie Zipson boeken voor het moderen van uw bijeenkomst? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.