CLAUDY VOSKENS OVER HSP & STRESS: 'ORGANIZING HELPT BIJ OVERPRIKKELING'

“Ogenschijnlijk ben ik saai- maar van binnen bruist het”

Van nature bezit zij het talent om te organiseren en is ze geboren met de mooie eigenschap hoogsensitiviteit. InBeeld bij ZijSpreekt: Claudy Voskens over hoe hiermee om te gaan.

“Ontdek hoe interessant je bent”

Wat is jouw verhaal?
Mijn organisatietalent kwam goed van pas gedurende mijn carrière in het bedrijfsleven en als zelfstandig ondernemer. Gelijktijdig werd ik vaak geconfronteerd met stressfactoren. Daarbij was ik altijd op zoek naar het hoe en waarom maar kon de vinger er niet achter krijgen. Na twee burn-outs bleek ik niet meer fulltime terug te kunnen keren in de functie waar ik uitgevallen was. Wat dan wel? Ik startte mijn eigen praktijk om vanuit mijn talent als organizer en planner anderen te gaan helpen met orde op zaken stellen. Gaandeweg zag ik wat ik voor anderen kon betekenen, zowel in praktische als in mentale zin. Een kolfje naar mijn hand en toch bleef ik tegen grenzen aanlopen. Ook nu bleef ik geboeid door het hoe en waarom en eindelijk vond ik na een lange zoektocht de oorzaak van mijn botsingen met stress en grensoverschrijdend gedrag: ik ben van nature hooggevoelig. 

Wat is jouw doel?
Mijn persoonlijke ontwikkeling gebruik ik dagelijks in mijn werk. Organizing helpt bij overprikkeling. Ik ben èn Puur Structuur èn Puur Sensitief. Een combi waarmee ik mezelf en anderen een groot plezier doe. Structuur blijkt helpend voor mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels. Mijn missie is om die prikkelgevoeligen (hoog sensitieve personen/HSP) bewust te maken van wat prikkels met ze doen en hoe ze daarmee om kunnen gaan. En bij voorkeur om overprikkeling te voorkomen. Bewustwording door zelfreflectie. Zo eenvoudig is het. Daarom deel ik mijn ervaringen via een blog en schreef ik het boek: Mijn boerenverstand & ik, voorkom stress en kom in beweging.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik ben me bewust van het feit dat ik me heel kwetsbaar opstel door het delen van al die persoonlijke ervaringen. Maar juist dat spreekt de mensen aan. Ze lopen vaak tegen dezelfde muren op en zullen zich eerder herkennen in vergelijkbare situaties. Hoogsensitiviteit was er altijd al maar wordt door de huidige harde en hectische wereld meer en meer zichtbaar, vaak door belichten van de negatieve kant. Maar er is zoveel meer dan dat. Hoogsensitiviteit zorgt o.a. voor meer veerkracht en balans binnen onze samenleving.

Om te laten zien hoe waardevol en intens deze eigenschap is èn om te voorkomen dat je ten onder gaat aan stress of burn-out, vertel ik graag over mijn leven dat gepaard ging met de nodige worstelingen. 

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Claudy Voskens ook boeken voor een inspirerende lezing over hoogsensitiviteit en stress? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.