WEEK TEGEN PESTEN

Het is de Week Tegen Pesten. Het begin van het werk- en schooljaar na de zomer is volgens de organisatie een goed moment om een scherp oog te laten vallen op de sociale cultuur thuis, op school en in het bedrijf.

Van 17 tot en met 21 september is het thema 'laat je zien', waarmee niet de pester of gepeste bedoeld wordt maar leidinggevenden die invloed hebben op de sfeer in een groep, zoals een leraar of een manager.

Overigens neemt het aantal pesterijen op school af. De acties werpen vruchten af, zo blijkt uit nieuwe cijfers die het kabinet aan het begin van de week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het aantal kinderen dat in het voortgezet onderwijs wordt gepest, is afgenomen. Op de basisschool blijft het percentage gepeste kinderen gelijk. Maar 'ieder kind dat gepest wordt, is er een te veel', aldus minister Arie Slob in het Algemeen Dagblad.

Bij ZijSpreekt zijn er verschillende deskundigen die spreken over pesten.
Felicia Brokerhof-Ferron heeft de Coloured Glasses® succesvol ingezet als interventie tegen pesten op de werkvloerJosephine de Jongh houd zich bezig met het ontwikkelen van eigenwaarde en zelfvertrouwen van jongeren -in situaties van pesten- en hun intiuitieve kracht hierbij, Henriëtte Wijnen weet als geen ander hoe groot de schade kan zijn bij pesten op de werkvloer en schreef er het boek 'Julia's Slangenkuil' over, Wilma van Dartel vertelt over het overwinnen van angsten en valkuilen die iedereen tegenkomt en die haar vanwege haar uiterlijk extra uitgedaagd hebben, Jennifer Delano is de oprichtster van de beweging 'PestenIsNietLeuk' en heeft haar dagboek uit haar pubertijd gepubliceerd met als onderwerp pesten.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Ruim 100 publicaties zijn er in februari 2019 verschenen over de genomineerden en prijswinnaars Vrouw in de Media Awards 2018 (landelijk en regionaal).

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.