SLAAP

In deze tijden van de pandemie is de deskundigheid van slaapexperts populair. Ook bij ZijSpreekt merken we dat er belangstelling is in slaapexperts. Ze zijn dan ook geregeld te zien of te horen in de media. We stellen ze graag voor:

Irma Leijten is trainer, coach en expert in de behandeling van slaapproblemen van volwassenen met de gedragstherapeutische benadering van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Haar uitgangspunt is: slapen is niets doen. Een goede slaper kan namelijk loslaten. Dit is een uitdaging voor velen en daarom begeleidt ze al jarenlang succesvol mensen in het verbeteren van hun slaap. In november 2020 bracht Irma samen met Aline Kruit het boek Goede Nacht uit. In dit boek gaan ze in op onregelmatig werken en de invloed daarvan op slaap. Wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met ervaringsverhalen. Daarnaast worden adviezen beschreven voor het verbeteren van je slaapritme als je onregelmatige werktijden hebt.  

Aline Kruit is arts en gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid met gedragstherapie volgens Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Ze stelt dat je slaap niet kunt afdwingen. Tegelijkertijd gaat slapeloosheid gepaard met innerlijke ervaringen, die ervoor zorgen dat je de slapeloosheid versterkt. Naast het recent verschenen Goede Nacht bracht zij eerder met Irma Leijten het boek Eerste hulp bij beter slapen uit. Ze stelt dat iedereen beter kan slapen door het volgen van het vijf stappenplan. Daarnaast moet je niet méér doen om te beter te kunnen slapen, maar juist minder!

Catelijne Elzes en Deborah Freriks hebben hun kennis over slaap gebundeld en zijn hierin een sprankelend duo geworden. Ze combineren hun eigen ervaringen met wetenschappelijke kennis en vormen daarmee de beste slaapadviezen. Daarnaast fungeren zij zelf als proefkonijn voor verschillende remedies, zoals wietolie, slaapyoga en denk- en schrijfoefeningen. In hun lezingen is er ruimte voor grappige anekdotes en ontwapende ontboezemingen uit hun eigen ervaring met slapeloze nachten, maar wordt de ernst van het slapen niet over het hoofd gezien. Samen schreven ze het boek Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van) met tips voor slechte inslapers, mensen die niet doorslapen, maar ook dat een goede nacht al overdag begint.

Inge Declercq is arts, neuroloog en slaapexpert. Ze draagt met trots de gecertificeerde titel ''Somnologist Expert in Sleep Medicine''. Vanuit haar passie voor slaap en haar multidisciplinaire kennis als arts, filosoof en coach ontwikkelde ze programma SleepWell&StressLess voor bedrijven. Ze biedt "wake-up" seminars en workshops voor slaap/waak-optimalisatie en efficient stress-management. In haar boek Kracht van Slapen - een goede nachtrust start overdag legt ze uit hoe het slaapmechanisme in elkaar zit, hoe je energiek wakker kan zijn overdag en wat je kan doen voor een herstellende nacht.

Bent u op zoek naar een slaapexpert of wilt u meer weten over deze inspirerende sprekers? Klik op hun naam en bekijk hun profielen. Voor een boeking, neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Videoverslag van de online uitreiking van de Vrouw in de Media-award 2020, met onder meer initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg. Winnaar van de twaalfde editie is Hoofdeconoom ING Nederland Marieke Blom. Zij kreeg de award virtueel overhandigd door de prijswinnaar 2019, Iva Bicanic, landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.