ORANGE THE WORLD TEGEN GEWELD TEGEN VROUWEN

In meer dan 90 landen wereldwijd wordt vanaf 25 november 16 dagen actie gevoerd, onder de noemer 'Orange the World'. Het start op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen om aandacht te vragen voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

In Nederland wordt de campagne groots aangepakt, op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Minister Sigrid Kaag laat het Binnenhof oranje kleuren. Oranje staat voor de dagenraad; een zonnige toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties volgen haar voorbeeld. Minstens 25 iconische gebouwen en objecten worden oranje uitgelicht, waaronder in Rotterdam, Den Haag, Breda, Eindhoven, Zwolle, Westervoort, Noordwijk, Amsterdam, Middelburg, Hilversum en Leiden. Er zullen gebouwen, standbeelden, fonteinen, kerken, musea, vijvers en zelfs een vuurtoren en een hele winkelstraat oranje oplichten in de 16 Dagen van Actie.

Op een speciale website alle informatie over deze campagne, waar ook  een armbandje - de Onebracelet - besteld kan worden als steun aan de wereldwijde strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Foto: Marije Cornelissen, algemeen directeur van UN Women Nationaal Comité Nederland, één van de initiatiefnemers van de website orangetheworld.nl.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Ruim 100 publicaties zijn er in februari 2019 verschenen over de genomineerden en prijswinnaars Vrouw in de Media Awards 2018 (landelijk en regionaal).

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.