14 GENOMINEERDEN VOOR VROUW IN DE MEDIA AWARD 2020

De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2020 zijn bekend. Er kan gestemd worden tot donderdag 28 januari op www.vrouwindemedia.nl. De award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt.

De jury bestaande uit Marianne Verhoeven (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), Ann-Lynn Hamelink (eindredacteur/presentatrice RTL-Z) en Maria Punch (stemcoach, presentatietrainer BNR-radio) hebben bij hun keuze voor de 14 genomineerden gekeken naar experts die zichtbaar in beeld waren bij de actuele thema's die de boventoon voerden in het afgelopen jaar, naar hun opvallende aanwezigheid in de landelijke media, hoe ze hun expertise deelden in talkshows, geschreven pers en social media.

Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op de genomineerden en aangeven wie zij zien als dé deskundige die zich het best heeft geprofileerd in de media.

Genomineerd voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2020 zijn in alfabetische volgorde:


 • Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland. Haar missie: economie begrijpelijk en relevant maken voor collega's, adviseurs en klanten.
 • Charlotte Bouwman, GGZ-activist, journalist/schrijver van het Manifest voor een betere jeugdzorg en ggz (Lijm de Zorg), voerde wekenlang actie bij Tweede Kamer tegen lange wachttijden.
 • Janice Deul, fashion-/cultuuractivist en oprichter van het inspiratieplatform Diversity Rules, voor diversiteit in de mode.
 • Ingeborg Dijkstra-Verbeek, docent en onderwijs-/opvoedkundige voor kinderen, jongeren, jong-volwassenen, ouders en leraren die in hun ontwikkeling vastlopen en steun nodig hebben.
 • Rebecca Gomperts, arts, oprichter Women on Waves, Women on Web, strijdt voor een veilige abortus. Door Time Magazine in lijst 100 invloedrijkste mensen ter wereld en ook door Opzij als invloedrijkste 2020 uitgeroepen.
 • Eva González Pérez, de advocaat die de kindertoeslagenaffaire aan het rollen bracht. Staat 40 ouders bij van wie de kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet en teruggevorderd door de Belastingdienst.
 • Natacha Harlequin, strafrechtadvocaat (Taekema Harlequin Advocaten), pleitbezorger voor dialoog en empathie in o.a. de Black Lives Matter-discussie. Winnaar vijfde Cicero Jaarprijs 2018 en Legal Woman of The Year 2019.
 • Marion Koopmans, hoogleraar virologie Erasmus MC, lid van het Outbreak Management Team, adviseur wereldgezondheidsorganisatie WHO. (fotocredit: Levien Willemse)
 • Heleen Lameijer, Spoedeisende Hulparts Medisch Centrum Leeuwarden, deelt als ‘instagramdokter' video's en foto's over haar eerstehulp-werk en heeft een medische Instagram-cursus over reanimeren. 
 • Renske Leijten, Tweede Kamerlid SP, aanjager van gerechtigheid voor gedupeerde ouders in kindertoeslagenaffaire.
 • Naomie Pieter, choreograaf, activist, Black Lives Matter Nederland, mede-oprichter Black Queer & Trans Resistance NL.
 • Steffi de Pous, mensenrechtenactivist, oprichter Because We Carry voor verbetering levensomstandigheden in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
 • Hanneke Schuitemaker, hoogleraar virologie UvA, hoofd vaccinontwikkeling van Janssen Vaccines & Prevention.
 • Abbie Vandivere, restaurator schilderijen bij het Mauritshuis, hoofdonderzoeker veelbesproken project over het wetenschappelijk onderzoek van Vermeer's Meisje met de Parel.

De Vrouw in de Media Award wordt voor de twaalfde keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013), Wanda de Kanter (2014 en 2015), Dafne Schippers (2016), Annemarie Heite (2017), Janneke Wittekoek (2018) en Iva Bicanic (2019).

Wie krijgt de Vrouw in de Media Award 2020?
Jij bepaalt met het uitbrengen van jouw stem wie van deze 14 gezichtsbepalende vrouwelijke deskundigen zich het best heeft geprofileerd in de media. Stem via www.vrouwindemedia.nl en laat ook anderen weten dat zij hun stem kunnen uitbrengen op de meest geprofileerde vrouw in het nieuws.

Tot 28 januari is de stembus geopend. Waarna de jury zich nog buigt over de drie die de meeste stemmen hebben ontvangen. Begin februari wordt de winnares bekend gemaakt.

De prijs is een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.