VAN NADEEL NAAR VOORDEEL: HET VERHAAL VAN ARINA ANGERMAN

Door te weinig digitale vaardigheden in 1994 werd zij ontslagen van een tijdelijke baan (nadeel). Maar door goede netwerkvaardigheden in te zetten als projectleider heeft ze de website Vrouwen In de Politiek (VIP-site) in 1997 ontwikkeld en laten groeien (voordeel). InBeeld bij ZijSpreekt: Arina Angerman over hoe je van een nadeel naar een voordeel kunt komen. 

Waar komt die interesse vandaan? 
Ik schreef al regelmatig een bijdrage voor een nieuwsbrief of magazine van een maatschappelijke organisatie. Sinds 2011 ben ik een blogger op mijn eigen websites. 

Hoe kom je op dit onderwerp?
In september dit jaar is het 25 jaar geleden dat het NGO Forum in Huairou (in China) plaatsvond en vandaar stuurde ik mijn eerste blogs en e-mails. 

Hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
“Elk nadeel heb z'n voordeel” is een citaat van Johan Cruijff (1997). Ik woon en leef sinds meer dan 25 jaar in Amsterdam Oost de plaats waar Johan Cruijff een held is.  Helaas is hij net als burgemeester Eberhard van der Laan al overleden.

Wie heeft je geïnspireerd?
Leren door (het) te doen was in het begin van Internet hoe je het leerde gebruiken. Mijn inspiratie in de jaren '90 was oud-burgemeester Cock Kerling-Simons (Wikipedia). Zij stimuleerde mij om het vooral ook te doen en schreef in een recommendation op LinkedIn: "samenwerken met Arina was altijd inspirerend." 

Mijn ouders waren laagopgeleid en ik ben de eerste uit de familie van mijn vader en van mijn moeder die een universitaire opleiding afrondde. Met de kennis van nu leer ik al meer dan vijftig jaar door te doen.

Wie wil je bereiken met je verhaal?
Iedereen - ook boomers - kan leren door te doen, zoals veilig informatie verzamelen en kennis delen via social media. Door te spreken over hoe je als vrouw een leven lang economisch zelfstandig blijft en mooie resultaten boekt door online en offline te netwerken. 

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Ik ontvang altijd positieve reacties op mijn optreden (veelal interactief): ben altijd enthousiast, positief en goed voorbereid.

Arina boeken als spreker en leren door te doen? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.