MONICA HELBIG WIL FINANCIëLE RUST VOOR IEDEREEN

Ze weet uit eigen ervaring hoe geld je leven kan beheersen. Ze groeide op met weinig, maar werkte zichzelf op in de bankenwereld. Ze ontwikkelde de Miljoen-methode en leert ondernemers hoe ze net als zij een financieel succesvol bedrijf kunnen creëren. InBeeld bij ZijSpreekt: Monica Helbig over de juiste geldmindset.

Wat is jouw verhaal?
Ik groeide op met weinig geld, dat terwijl mijn ouders wel heel hard werkten. We konden veel dingen niet, ik vond dat vervelend en nam mezelf voor dat ik later nooit een tekort aan geld zou hebben. Ik leerde door, werkte hard en kreeg een goede baan plus bijbehorend inkomen en kon bijna alles doen en kopen wat ik wilde, wat ik dan ook deed. Totdat ik in een burn-out terecht kwam. Ik wilde wel ander werk, maar dat kon financieel niet. Ik zat in een gouden kooi. Ik had geld te belangrijk gemaakt. Ik besloot in 1 jaar € 10.000,- te sparen en mijn baan op te zeggen en te gaan voor wat ik echt wilde; mensen helpen meer uit hun leven te halen door anders naar geld te kijken en anders met geld om te gaan.

Wat wil je bereiken met jouw verhaal?
Ik wil dat iedereen financiële rust heeft. Daarbij gaat het er niet om hoeveel je verdient, maar het gaat om grip op je geld, de juiste geldmindset en bewuste keuzes maken.

Wat fascineert jou in het onderwerp geld?
Geld is een lastig onderwerp voor velen. Iedereen doet alsof het makkelijk is, maar ik zie veel mensen struggelen. De afgelopen jaren heb ik mijn eigen methodes ontwikkeld. De Geld & Grip® methode is inmiddels al jaren een bewezen effectieve training (onderzocht door de Hogeschool van Amsterdam). Mijn droom is dat iedereen in Nederland gratis toegang heeft tot deze laagdrempelige en effectieve vorm van financiële educatie. Zodat we veel problemen voorkomen en mensen hun dromen waar kunnen maken. En niet beperkt worden door geld, zoals ik jaren beperkt ben. Maar ook zonder stigma, de training is er voor iedereen. Of je nu werkt of een uitkering hebt, veel of weinig verdient en wel of geen schulden hebt.

Wat is jouw volgende stap?
Het afgelopen jaar heb ik me gerealiseerd dat ik dit niet alleen kan. Binnenkort start ik daarom met het opleiden van Geld & Grip® trainers. Het doel is een landelijk netwerk van gedreven mensen die samen met mij mijn droom waar maken. Maar natuurlijk hebben we ook andere partners nodig zoals gemeenten en bedrijven die zich willen aansluiten. Samen kunnen we Nederland financiële rust geven.

Monica Helbig boeken voor een inspirerend optreden? Ga naar haar profiel en bel/mail met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.