KATJA SCHLEICHER OVER EEN STERKE INDRUK MAKEN

Het juiste woord op het juiste moment maakt het verschil. Op het podium, in een interview of in een sollicitatie gesprek. InBeeld bij ZijSpreekt: communicatie-expert Katja Schleicher over een sterke indruk maken. 

Hoe kom je op dit onderwerp?
Ik kan me niet herinneren ooit iets anders met zoveel passie en inzet gedaan te hebben. Persoonlijk en zakelijk. Al vanaf school. Daar heb ik van mijn passie echt een vak gemaakt met studies, lange jaren te werken in de media, PR en Corporate Communication. Tegenwoordig ben ik spreker, trainer en coach. Ik heb storytelling en het gebruik van vrouwelijk en mannelijke communicatie patronen als leiderschapsinstrument in Europa op de kaart gezet.

Wat fascineert je hierin?
Hoeveel je met het juiste woord op het juiste moment kan bereiken. Dat je mensen door het gebruik van de juiste woorden snel en langdurig achter een idee kan verzamelen. Dat je eerst goed moet leren luisteren voordat je de juiste woorden kan kiezen.  

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Dat we met z'n allen de impact van communicatie zo leren gebruiken, dat het op een bewuste manier ingezet wordt als bijdrage voor verandering van mens en zakenwereld. 

Hoe zijn de reacties van je publiek?
“Katja Schleicher is energiek. Ze durft de vinger op de zere plekken te leggen. Wel met veel humor en warm hart.”

Katja Schleicher ook boeken voor een inspirerende lezing? Bekijk haar profiel en neem contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.