INGE MILTENBURG-BOS OVER HET VINDEN VAN VEERKRACHT NA EEN LEVENSVERANDERENDE ERVARING

Zij is coach/therapeut, auteur en ervaringsdeskundige en helpt en inspireert mensen die door een heftige ervaring of periode in hun leven, het zwaar hebben. Juist als je in een lastige tijd zit, is het goed om te gaan onderzoeken wie je bent. Als je jezelf vragen stelt en antwoorden vindt, dan groei je dwars door de ellende heen, aldus Inge Miltenburg-Bos. InBeeld bij ZijSpreekt over het vinden van veerkracht na een levensveranderende ervaring.

Wat is jouw verhaal?
Op 20 augustus 2013 had ik nog geen idee dat ik ooit zou vertellen en schrijven over de effecten van een levensveranderende ervaring. Laat staan dat ik iets zinnigs zou kunnen vertellen over de groeikansen die het biedt. Op die dag wist ik alleen maar dat ik mijn broer kwijt was omdat hij die ochtend zelfmoord had gepleegd. Ik was kapot van verdriet en kon het niet geloven. Toch maakte ik een keuze. In een fractie van een seconde heb ik toen besloten dat ik hier sterk uit wilde komen. Hoe ik dat ging doen, daar had ik geen idee van, maar ik hield mij aan mijn keuze en zo begon mijn onderzoek. Ik ben gaan kijken naar wat ik werkelijk voelde, naar mijn gedachtes, de keuzes die ik had en wat ik echt wilde, wat ik deed in gezelschap en hoe ik voor mijzelf zorgde.

Terwijl mijn zoektocht naar het ‘hoe en wat' net begonnen was, werd mijn vader ziek en ook hij overleed binnen een jaar. Dat jaar heb ik veel geleerd en ontdekt kan ik je vertellen.

Wat fascineert je hierin?
Er zijn veel mensen die door een heftige ervaring gebroken zijn. Ook ik ben keihard onderuitgegaan maar ik heb er heel bewust voor gekozen om weer op te staan. En heb inmiddels vele anderen datzelfde zien doen. Als je die keuze maakt, dan kan je groeien. Het zien hoe die keuze gemaakt wordt is fascinerend. Mensen helpen met het besef dat ze dat kunnen zorgt ervoor dat ze de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven pakken. Met name de onzekerheid kan iemand erg in de weg gaan zitten en er zijn kaders die houvast en vertrouwen geven. Het delen van deze kaders en het begeleiden van dit proces is dankbaar werk.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Door die kaders voelen mensen hoop. Dat er een toekomst is die ze zelf in kunnen kleuren op een manier dat ze zich sterk en goed voelen. Dat je ondanks de ellende, je je krachtig kunt voelen. Daarom deel ik mijn verhaal.

Meer weten over Inge Miltenburg-Bos? Bekijk haar profiel. Voor een lezing neem vooral contact op met ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.